Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


15 квітня 2019

Тренінг для ЗМІ «Медіакомпетентість як відповідь сучасним інформаційним загрозам» (Чернігів)

Facebook Twitter LiveJournal

25-26 квітня 2019 року у Чернігові відбудеться дводенний тренінг під назвою «Медіакомпетентість як відповідь сучасним інформаційним загрозам. Стандарти професії та відповідальність журналіста» для редакторів і журналістів Чернігова та Чернігівської області. Дедлайн – 23 квітня 2019 р.

ПРО ПРОЕКТ

Захід відбудеться у рамках спільного проекту Українського кризового медіа-центру (Київ) та Естонського центру Східного партнерства (Таллінн), спрямованого на підтримку та зміцнення ЗМК у Харківській, Дніпропетровській, Сумській, Чернігівській та Луганській областях. Проект передбачає проведення тренінгів для журналістів та студентів, круглих столів, дискусій та презентацій, організацію прес-турів та навчально-ознайомлювальних візитів для журналістів в Естонію. Проект здійснюється за підтримки Державного департаменту США.

ПРОГРАМА

У програмі тренінгу учасників очікує цікаве поєднання теоретичних викладів, відео-сюжетів, презентацій та практичних завдань на дотичні до наступних теми:

  • робота журналістів в умовах конфлікту: психологічний аспект;

  • конфліктно-чутливі теми та дотримання професійних стандартів;

  • пропаганда як інструмент управління суспільною думкою;

  • як розпізнати «мову ворожнечі» та уникати її у своїх матеріалах;

  • соціальна та професійна відповідальність журналістів;

  • європейські стандарти у журналістиці (на прикладі Естонії)

  • конструктивна журналістика та стандарти роботи під час виборчого процесу;

  • протидія дезінформації та гібридним загрозам.

Під час тренінгу учасники отримають перекладений текст непересічної праці відомого іноземного науковця про вплив роботи журналістів на масову свідомість та його наслідки. Стаття вперше перекладена українською мовою (російської версії також немає).

РЕЄСТРАЦІЯ

Для участі потрібно заповнити анкету за посиланням до 12:00 23 квітня 2019 року.

Підтвердження участі відібрані учасники отримають до 16:00 23 квітня 2018 року. Кількість місць обмежена.

Інформація про місце проведення та детальна програма заходу будуть надіслані додатково відібраним учасникам.

ІНШІ ДЕТАЛІ

Організатори забезпечують учасників роздатковими матеріалами, харчуванням, проживанням у готелі (для гостей із районів Чернігівської області) з 25 на 26 квітня та відшкодовують вартість проїзду (автобусом чи поїздом у межах області за наявності оригіналів квитків).

ПЕРСПЕКТИВИ

Найбільш активні учасники тренінгу будуть запрошені для участі у прес-турі до Києва. Це буде унікальна можливість відвідати органи державної влади та поспілкуватися з їх керівництвом, зустрітися з колегами центральних ЗМК, народними депутатами, експертами, представниками громадського сектору та отримати ексклюзивні коментарі з актуальних питань, дізнатися про перебіг реформ в Україні та ін.

За результатами участі у тренінгу та прес-турі очікуються публікації у ЗМІ, які стануть додатковими критеріями для відбору учасників навчально-ознайомлюваних візитів до Естонії. Ці поїздки - виняткова можливість поєднати отримані теоретичні знання в Україні з найкращими практиками Естонії, поспілкуватися з іноземними колегами, поділитися досвідом, отримати нові знання та навички.

За додатковою інформацією потрібно звертатися до Юлії Тьоткіної (координатора напрямку УКМЦ по роботі з національними аудиторіями) за телефоном +38 067 791 59 20 або електронною поштою ytyotkina@ukr.net.




Коментарі

Додати коментар