Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


13 липня 2018

СЕМІНАРИ-ТРЕНІНГИ «ПРАВОВІ ОСНОВИ ДЛЯ ОНЛАЙН-ЗМІ»

Facebook Twitter LiveJournal

Громадська організація “Платформа прав людини” запрошує журналістів, редакторів та працівників інтернет-ЗМІ до участі у заходах:

14 вересня 2018 року (реєстрація до 7 вересня) - Львів

28 вересня 2018 року (реєстрація до 21 вересня) - Дніпро

жовтень 2018 року (дату буде повідомлено окремо) - Харків

початок листопада (дату буде повідомлено окремо) - Київ

До програми тренінгів будуть включені наступні питання:

Міжнародні та національні стандарти свободи слова в Інтернеті.

Статус Інтернет-ЗМІ та їх журналістів, їх права та обов'язки, механізми захисту права на вільне поширення інформації в Інтернеті.

Свобода поширення інформації в мережі Інтернет та право на приватність.

Свобода слова в Інтернеті та захист національної безпеки держави.

Авторське право та Інтернет.

Нове процесуальне законодавство та Інтернет.

Тренери: медіа-юристи ГО «ППЛ» Людмила Опришко та Олександр Бурмагін

Олександр Бурмагін, медіаюрист, медіатренер ГО «Платформа прав людини», експерт Європейської комісії за демократію через право (Венеціанська комісія) Ради Європи, член Незалежної медійної ради, експерт груп «Медіареформа» та «Реформа виборчого законодавства» Реанімаційного пакету реформ. З січня 2007 року – сертифікований Програмою правового захисту та освіти ЗМІ IREX U-Media тренер з тем, пов'язаних зі свободою вираження поглядів (проведено понад 140 семінарів і тренінгів).

Надає численні консультації журналістам, проводить допублікаційні експертизи, представляє інтереси медіа в судах України та Європейському суді з прав людини. Успішно провів, зокрема, справу за позовом до журналу «Бізнес» та інших про стягнення 46 млн гривень моральної шкоди, справу за позовом до газети «Комерсант» про спростування інформації щодо причетності заступника міністра транспорту до судна «Фаїна», за 5 позовами голови Апеляційного суду Херсонської області до 3-х друкованих видань області про спростування недостовірної інформації та стягнення загалом 200 тисяч моральної шкоди та інші. Співавтор 9-ти методичних видань для журналістів.

Людмила Опришко, адвокат, медіаюрист, медіаексперт і медіатренер ГО «Платформа прав людини». Має понад 25-річний досвід адвокатської роботи, співпрацювала із Бюро з прав людини Спілки адвокатів України, Програмою правового захисту та освіти ЗМІ IREX ProMedia та U-Media, а в теперішній час бере участь у реалізації проектів Ради Європи та координатора проектів ОБСЄ в Україні та інших організацій.

Надає численні консультації журналістам, проводить допублікаційні експертизи, представляє інтереси медіа в судах України та Європейському суді з прав людини. Успішно представляла в Європейському суді заявників, зокрема, у справах: «Газета «Україна-Центр» проти України», «Редакція газети «Правое дело» та Штекель проти України», та інших. Як медіатренер бере участь у проведенні численних семінарів та вебінарів для журналістів, суддів, працівників поліції. Співавтор посібників “Основи судової журналістики” (2016), “Юридичні аспекти реформування державних і комунальних ЗМІ” (2017).

Участь у всіх семінарах безкоштовна, проїзд НЕ компенсується.

Початок семінарів о 10:00, кінець 17:00.

12:00 – 13:00 кава-пауза.

Учасники семінарів будуть відбиратися на конкурсній основі.

Реєструватися організатори запрошують за посиланням.

Семінари проводяться за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. / Supported by the Media Development Fund of the U.S. Embassy in Ukraine. The views of the authors do not necessarily reflect the official position of the U.S. Government.

Джерело: Ні корупції!




Коментарі

Додати коментар