Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


26 жовтня 2012

Проект "Нові медіа в дії" для редакторів та журналістів

Facebook Twitter LiveJournal

Проект «Нові медіа в дії» спрямований на підвищення професійного рівня журналістики та традиційних ЗМІ в Житомирській області через опанування редакторами та журналістами інструментів «нових медіа».

Ініціатор та виконавець проекту «Нові медіа в дії» – Молодіжна громадська організація «Сучасний Формат» за підтримки “Українського медійного проекту” (У-Медіа), що реалізується Інтерньююз в Україні за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

В рамках проекту в листопаді-грудні 2012 року передбачається проведення 4-х дводенних тренінгових модулів:

Модуль 1. Тенденції розвитку “нових медіа”. Переваги застосування «нових медіа» в діяльності ЗМІ. Робота з цільовими групами. Відмінності в підготовці матеріалів для традиційних та нових медіа: стандарти та рекомендації. Створення мультимедійного контенту. Адаптація текстів для різних форматів та платформ. Теги, ключові слова.

Модуль 2. Робота з джерелами інформації, пошук в Інтернеті. Закриті та відкриті бази даних, онлайн-моніторинг, RSS, Google Reader, Google Docs, Google Groups, Google Maps, Google Calendar, DropBox, Skype, EverNote.

Модуль 3. Створення, підтримка та просування власного блоґу. Робота з аудіо та відеоподкастами. Карти, графіка, презентації. Застосування інфографіки, візуалізація даних. Використання Google Analitics.

Модуль 4. Етика онлайн-журналістики, юридичні аспекти захисту онлайн-контенту. Інтерактивність користувачів нових медіа, створення спільнот.

Тренерська група проекту:

Азад Сафаров, журналіст “5 каналу” та Інтернет-видання “Українська правда”, автор численних журналістських розслідувань, випускник Digital Future of Journalism,Могилянської школи журналістики. Буде проводити тренінги на тему роботи з джерелами інформації в Інтернеті, та використання соціальних мереж у проведенні журналістських розслідувань.

Ангеліна Солдатенко, Міжнародний інститут регіональної преси та інформації.

Вахтанг Кіпіані – головний редактор, сайт «Історична правда», ведучий програм, телеканал ТВі, колумніст журналів «Український тиждень», «Корреспондент», сайту tsn.ua, низки регіональних видань. Викладач Магістерської програми з журналістики УКУ. Медіа-тренер у проектах МГО «Інтерньюз-Україна», БФ «Розвиток України». 

Євген Солонина, журналіст Радіо Свобода.

Євген Тютюнник, генеральний директор Інтернет-видання Житомир інфо.

Оксана Трокоз, журналістка “5 каналу”, каналу “СТБ” та інформаційної агенції “Інтерфакс”, випускниця проекту Digital Future of Journalism, Могилянської школи журналістики. У проекті виступатиме тренеркою та буде проводити тренінги на тему: "Відмінності в підготовці матеріалів для традиційних та нових медіа. Адаптація текстів для різних форматів та платформ".

Олексій Солдатенко, директор Інформаційно-консалтингового PR-агентства “Ідідж-Рост”. Мають багаторічний досвід спільної тренінгової роботи в Україні, Великобританії, Хорватії. В проекті проводитимуть тренінги.

Ольга Юркова, віце-президентка з контенту медіа корпорації «РІА».

Роланд Мікіладзе, спеціальний кореспондент Інформ-агенції «Грузія Online», експерт сайту «Владометр».

Для участі у тренінговому курсі проекту «Нові медіа в дії» необхідно до 23:59 8 листопада 2012 року подати заповнену аплікаційну форму та супровідний лист від ЗМІ (завірений керівником), який свідчить про готовність роботодавця сприяти участі учасника в усіх тренінгових модулях в рамках проекту.

 




Коментарі

Додати коментар