Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


28 липня 2010

Видавничий бізнес в регіонах: тиск на редакторів збільшився, але ми працюємо

Facebook Twitter LiveJournal

Асоціація незалежних регіональних видавців України (АНРВУ) за підтримки проекту «У-Медіа» в Україні отримала чергові результати галузевого дослідження складності ведення газетного бізнесу в регіонах. Через відпустки цього разу опитано 23 видавця регіональних газет з 18 регіонів України. Більшість опитуваних є членами АНРВУ.

Згідно отриманих даних ситуація з умовами ведення бізнесу трохи змінилася на краще: 39,2 % видавців та директорів регіональних газет відзначили, що ведення видавничого бізнесу у червні ускладнилося через дії органів влади. У травні частка видавництв, що відчувають тиск влади, становила 41%.

Видавці повідомляють про: судові позиви до власника (Феодосія) та продовження випадків тиску органів місцевої влади і інших державних установ. 

Занепокоєння викликає той факт, що збільшився тиск на редакторів/журналістів під час підготовки матеріалів: у червні 27,8 % видавців проти 17% у травні вказали на це в анкетуванні. 

Випадки, коли розповсюджувачі преси відмовлялися брати для розповсюдження видання з публікаціями критичних матеріалів про органи влади, були й в червні. 

АНРВУ продовжує щомісячний моніторинг регіональних видань і запрошує видання, які не є членами АНРВУ, також долучатися до дослідження.

Оксана Бровко, виконавчий директор АНРВУ: «Запрошуємо всі регіональні видавництва долучатися до нашого моніторингу. Для цього достатньо відправити нам інформацію про ваше видання та контактні дані – і щомісяця ваші дані про тиск чи цензуру будуть публікуватися разом з рештою інформації дослідження». 

Довідка про АНРВУ:

АНРВУ об'єднує більш ніж 20 регіональних видавничих компаній, що видають близько 100 найменувань видань. Асоціація є членом Всесвітньої Газетної Асоціації (WAN-IFRA) та співпрацює зі Всесвітнім Форумом Редакторів (WEF). 

Прес-служба АНРВУ




Коментарі

Додати коментар