Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


1 квітня 2011

Чотири українських видавництва запустили унікальний інтерактивний медіапроект “ІНШЕ МІСТО”

Facebook Twitter LiveJournal

Напевно у кожної людини час від часу виникало бажання подивитися на себе зі сторони. Не менш цікавим і корисним цей процес є у масштабах цілих міст. Помітити непомічене, згадати про звичне, цікаво і правдиво розказати про те, яким є твоє рідне місто насправді...

В Україні стартував міжрегіональний інтерактивний медіапроект “Інше місто”. Учасниками проекту виступили чотири регіональні медіакомпанії: видавничий дім “ОГО” (Рівне), медіахолдінг “Молодий Буковинець” (Чернівці), видавнича група “Жовта газета” (Полтава) та Чернігівська Медіа Група (CMG).

Його суть доволі проста, але від того не менш цікава. На протязі трьох тижнів з 28 березня по 17 квітня четверо допитливих журналістів-блогерів, тимчасово переселившись в ІНШЕ МІСТО, будуть вивчати і описувати його, щоденно виконуючи сміливі, а часом і провокаційні завдання. Тобто між медіакомпаніями відбувається такий собі кадровий “чейндж”. Це активні, молоді журналісти, добре інтегровані в мережу інтернет, з досвідом користування фото- та відео-технікою. Така собі нова генерація регіональних мультимедійних журналістів. Важлива умова – журналіст має бути в місті вперше. Проект офіційно стартував в понеділок 28 березня і буде тривати три тижні.

Що мають робити журналісти? Перед початком проекту визначено перелік з 20-тиконкретних завдань-квестів з розрахунку одне завдання на один день. Наприклад, визначити, відвідати та детально описати три головні історичні пам’ятки міста. Або провести аналіз та описати всі загально-доступні туалети в центральній частині міста. Чиперевірити мешканців міста на гостинність. Безумовно у переік завдань попадуть всі найважливіші елементи туристичної інфраструктури міст. Це і готельне господарство, і ресторани, і музейний фонд і т. д.

З точки зору використання різних медіаканалів “Інше місто” – явище справді унікальне. Судіть самі. Свої враження і результати завдань журналісти-мандрівники описують у щоденних блогах на базі регіональних інтернет-порталів. В пресі публікуються щотижневі звіти про перебіг подій та інтерв’ю з учасниками проекту. Репортажі на телебаченні і радіо доповнюють загальну інформаційну картину. Для рекламної кампанії “Іншого міста” теж залучені всі чотири носія: статті і банери в інтернеті, анонсові блоки в газетах, промо-ролики на телебаченні і радіо.

“Те, що називається модним словом “синергія”, ми використували в цьому проекті у повній мірі. Чотири різних медіа: інтернет, газети, радіо і телебачення – створюють потужний пул, як для промо, так і для власне висвітлення проекту. Вони сплетені один з одним і доповнюють один одного.”

Цікавим є ще і те, що чотири міста-учасники проекту пов’язані одне з одним не тільки “обміном кадрами”. Кожен пост журналістів-блогерів містить перепосилання на інших трьох учасників, надаючи можливість аудиторії всіх чотирьох міст спостерігати за перебігом проекту. Крім того, газетні репортажі теж містять опис подій в усіх чотирьох містах проекту “Інше місто”.

«З професійної точки зору ми хотіли зламати стереотип регіональної меншовартості. Стереотип, що все найцікавіше і амбітне відбувається у столиці і великих містах. У нас теж є знання, є професійний зуд і є бажання робити якісні медіапроекти.»

Окрім професійної медійної складової ця ідея має ще й соціальну місію.У вигляді живого, інтерактивного реаліті-проекту показати справжній стан туристичного потенціалу чотирьох українських міст. Визначити і показати їх конкретні недоліки та переваги напередодні нового туристичного сезону і Євро 2012.

“Інше місто” у Чернігові

“Інше місто” у Полтаві

“Інше місто” у Чернівцях

“Інше місто” у Рівному

Інформація - Чернігівська Медіа Група




Коментарі

Додати коментар