Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


21 квітня 2010

22 квітня 2010 - Круглий стіл «Наслідки збільшення ставки податку на рекламу»

Facebook Twitter LiveJournal

Круглий стіл присвячено обговоренню наслідків збільшення ставки податку на рекламу, які зараз обговорюються в уряді як ініціативи по наповненню Державного бюджету України на 2010 рік. До участі запрошені: широке коло представників медіа та рекламної індустрії, громадських організацій та галузевих асоціацій в сфері медіа та реклами, народні депутати України, урядовці, медіа-експерти. 

Круглий стіл відбудеться у четвер, 22 квітня 2010 року у приміщенні залу «Кришталевий» (2 поверх) готелю «Київ»  за адресою: м. Київ, 01021, вул. Грушевського, 26/1.

Початок об 11-00. Реєстрація розпочинається о 10-30.

До участі запрошені: широке коло представників медіа та рекламної індустрії, громадських організацій та галузевих асоціацій в сфері медіа та реклами, народні депутати України, урядовці, медіа-експерти.

Просимо попередньо зареєструватись за телефоном:  044 235 58 17

Детальніше про тему, що буде обговорюватись:

Як  стало відомо, що в стінах уряду та парламенту обговорюється проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України (додаток 1), де пропонуються кардинальні зміни щодо господарської діяльності засобів масової інформації. Так, частина 12 законопроекту передбачає зміни до Декрету Кабінету Міністрів України «Про місцеві податки та збори» (порівняльна таблиця у додатку 2), відповідно до яких пропонується:

 

·                     Створення нового об’єкту оподаткування - до переліку об’єктів оподаткування додається опублікування (оприлюднення) у будь-який спосіб інформації про ім'я (найменування) спонсора, знака для товарів і послуг спонсора;

·                     Підвищується ставка податку на рекламу у 42, 30, 9 та у 6 разів залежно від типу медіа - відповідно до чинної редакції Декрету Кабінету Міністрів України «Про місцеві податки та збори», граничний розмір податку з реклами не повинен перевищувати 0,1% вартості послуг за розміщення одноразової реклами та 0,5% за розміщення реклами на тривалий час. Законопроектом пропонується встановити мінімальний розмір ставки податку з реклами на рівні 2,5 % об’єкту оподаткування, максимальний – на рівні 3%. Також передбачається, що в залежності від засобу (форми) розміщення реклами, а також інформації про спонсора, до ставки податку застосовуються такі коефіцієнти:  

o                  Реклама на телебаченні – 7

o                  Реклама у друкованих ЗМІ – 5

o                  Зовнішня реклама - 3

 Інформація - ІТК




Коментарі

Додати коментар