Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


22 березня 2010

12 квітня 2010 – Друге засідання прес-клубу «АКВА»

Facebook Twitter LiveJournal

Українська асоціація видавців періодичної преси (УАВПП), Союз споживачів України та КП «Водно інформаційний центр», як засновники прес-клубу «Аква», визначили дату його наступного засідання – 12 квітня 2010 року.

 

Нагадуємо, що перше засідання прес-клубу «Аква» відбулося 22 вересня 2009-го року у приміщенні КП «Водно-інформаційний центр» (Музей води), Київ, вул. Грушевського, 1-В.

Учасниками цього засідання стали В’ячеслав Шестопалов – академік НАН України, засновник і керівник Науково-інженерного центру радіогідрогеоекологічних полігонних досліджень НАН України та Олександр Нікіташ – директор Центру гідрогеологічних та геолого-екологічних досліджень ПДРГП «Північгеологія», які розглянули водні ресурси України та говорили про проблеми забезпеченості питною водою. Зокрема В. Шестопалов наголосив, що розвинені європейські країни для водопостачання населення питною водою не використовують поверхневі водойми, а беруть воду з підземних водоносних горизонтів. Він зазначив, що в Україні лише кожне сьоме село має централізоване водопостачання. Решта жителів селищ і сіл в основному п’є воду з криниць, які наповнюють неглибокі, відтак не завжди належним чином відфільтровані ґрунтові води.

Ще один учасник прес-клубу – виконавчий директор Всеукраїнської громадської організації  «Союз споживачів України» Віктор Трофименко зазначив, що споживачам необхідно надавати достовірну інформацію про якість питної води  як в мережах центрального водопостачання так і бутильованої, адже вживання води, яка не  відповідає існуючим нормативним документам може привести до ураження системи обміну речовин, системи травлення, алергії та інших захворювань.

В’ячеслав Шестопалов підсумував, що за даними гідрогеологічної розвідки наша держава має достатні ресурси підземних вод, щоб на багато століть уперед задовольнити потребу України у питній воді.

 

Також в роботі засідання клубу взяла участь Юлія Щербініна – радник з питань співпраці між громадським і приватними секторами (Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні), яка зазначила, що забезпечення водою визнано однією з «Цілей розвитку тисячоліття», прийнятих конвенцією ООН. Ю. Щербініна повідомила про акцію «Кожна краплина має значення», спрямовану на відновлення та захист джерел.

Першу зустріч у прес-клубі «Аква» модерував Олексій Погорєлов, генеральний директор Української Асоціації Видавців Періодичної Преси (УАВПП).

 

Для довідки: Прес-клуб «Аква» створено для журналістів, які прагнуть бути експертами у питаннях питної та бутильованої води, висвітлювати цю тематику на найвищому професійному рівні. Головна мета клубу – створити комфортне середовище для поширення і отримання інформації, для прямої комунікації з фахівцями з різних галузей, які мають пряме відношення до тематики клубу, зробити його місцем для дискусій в колі фахівців. Клубна ідеологія робить цей проект цікавим для усіх його учасників – адже журналісти не тільки отримують доступ до інформації, але й можуть ініціювати обговорення та вивчення тих чи інших питань в межах тематики прес-клубу. Запрошені експерти, з іншого боку, матимуть можливість подивитися на те, що вони роблять, очима журналістів та громадськості (інтереси якої представляють журналісти).

На засідання клубу запрошуються експерти та лідери думок у таких питаннях як медицина (наприклад, лікарі-гастроентерологи та дієтологи), наука (гідрогеологія, біологія, хімія), технологія (безпосереднє виробництво води), бізнес (топ-менеджери компаній виробників вод), суспільний контроль (представники контролюючих органів і громадський організацій) та інші провідні спеціалісти згідно з тематикою засідань.

Засновниками прес-клубу «Аква» є: Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси (УАВПП), Союз споживачів України та КП «Водно-інформаційний центр».

Підтримку прес-клубу «Аква» надає ТМ «BonAqua».

В першому засіданні клубу взяли участь представники 17-ти всеукраїнських ЗМІ.

 

Увага: Інформація про тематику, учасників та інші деталі другого засідання Вам будуть повідомлені пізніше – ближче до дня засідання клубу. Засідання клубу проводитиметься невдовзі після того як світ відзначить День води (22 березня) за кілька днів перед Днем довкілля України (17 квітня), отже, з метою актуалізації питань, які будуть винесені на засідання клубу, Ви матимете змогу отримувати від організаторів інформаційні матеріали про ці події та новини на «водну» тематику. Якщо Ви зацікавленні в отриманні цих матеріалів – напишіть електронний лист контактній особі, яка зазначена нижче.

 

З усіх питань стосовно участі у роботі Клубу «Аква»

просимо звертатись до Ольги Федюк, PR-агентство «Радник».

Тел.: (044) 254 22 80, 8 (050) 548 45 99

e-mail: fed@pr-radnyk.kiev.ua




Коментарі

Додати коментар