Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


7 жовтня 2009

8 жовтня 2009 – круглий стіл «Питання журналістської етики в період корпоративних конфліктів»

Facebook Twitter LiveJournal

8 жовтня о 10:00 в прес-центрі інформаційного агентства «Українські Новини» відбудеться круглий стіл на тему: «Питання журналістської етики в період корпоративних конфліктів».

На порядку денному - питання, що стосуються участі ЗМІ в управлінні потоками інформації, які виникають в процесі конфліктів господарюючих об'єктів (корпоративних конфліктів) та вироблення загальної концепції поведінки українських ЗМІ в період корпоративних конфліктів у відповідності з Кодексом журналістської етики.

В процесі круглого столу учасники та спікери обговорять наступні актуальні питання: 

- Проблема спотворення інформації. Її виникнення не внаслідок журналістської непрофесійності, а в результаті основної зброї в корпоративних конфліктах.

- Ретрансляція ЗМІ потоків інформації від учасників корпоративних конфліктів, що тим самим втягує їх в інформаційні війни та підтримку тієї чи іншої сторони.

Під час живої дискусії учасники круглого столу обговорять практику публікації ЗМІ інформації негативного характеру, основаної на недостовірних даних, підтасовках фактів, що містять прямі образи фігурантів корпоративного конфлікту. В результаті наслідки конфлікту поширюються і на ЗМІ. Конфлікт переходить до правової площини, на ЗМІ подають у суд, і небезуспішно. 

Займаючи позицію однієї із сторін у корпоративних конфліктах, журналісти та ЗМІ піддають себе етичним, юридичним, репутаційним та кримінальним ризикам. Для зменшення подібного механізму легітимної участі ЗМІ в корпоративних конфліктах, від фази входження, до фази завершення.

 Серйозною проблемою для ЗМІ є стійка криза довіри з боку масової аудиторії, що нівелює та дискредитує як роботу журналіста, так і ЗМІ в цілому. Особливо це стосується Інтернет-ЗМІ, що досить часто займають позицію, несумісну з професійною етикою.

Спікери та учасники круглого столу:

Василь Костецкий, голова Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі

Володимир Мостовий, член-кореспондент Академії правових наук, доктор юридичних наук, професор, голова комісії з журналістської етики, головний редактор газети «Дзеркало Тижня»

Тарас Шевченко, директор Київського інституту медіаправа

Олександр Бердінських, головний редактор видання «Економічні вісті»

Андрій Гоголєв, головний редактор газети «Коммерсантъ»

Галина Панченко, головний редактор газети «Дело»

Віталій Сич, головний редактор тижневика «Корреспондент»

Сергій Вовк, головний редактор тижневика «ИнвестГазета»

Інна Ковтун, головний редактор тижневика «Деловая столица»

Олександр Іванов, головний редактор інформаційно-аналітичного видання «Фраза»

Наталія Лігачова, шеф-редактор «Телекритики»

Крім того, до участі в круглому столі запрошуються редактори провідних друкованих та інтернет-ЗМІ України, журналісти, юристи, члени Комісії з журналістської етики («Олігарх.net», «МінПром», «Обозреватель», «Комсомольская Правда», ЛИГА, «Вести», From-UA, Fraza.Ua, Киевский Медиа Холдинг, «Сегодня», «Газета по-киевски» та інші.)

За детальною інформацією звертайтеся, будь-ласка, до Дмитра за тел. 8(095) 477-57-37 чи e-mail: dub_ik@rambler.ru  

 




Коментарі

Додати коментар