Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


15 лютого 2010

Кабмін «спускає на гальмах» роздержавлення преси

Facebook Twitter LiveJournal

По законопроекту про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації, переданого Міністерством юстиції до КМУ ще 30 червня 2009 року, Кабінетом Міністрів України досі не зроблено жодних кроків щодо внесення його на розгляд ВР України.

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси отримала офіційну відповідь з Міністерства юстиції України на запитання про те, на якому етапі перебуває розробка Проекту Закону «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Як з’ясувалося, Законопроект, що має роздержавити державні та комунальні друковані ЗМІ, переданий до Кабінету Міністрів України ще 30 червня 2009 року. Однак досі жодних дій щодо його доопрацювання, чи внесення на розгляд Верховної Ради України не відбулося. З метою з’ясування причин затримки процесу внесення необхідного законопроекту до ВР, УАВПП та профільні медіа організації вже двічі зверталися до Кабінету міністрів України, із листами 1), 2) проте жодної відповіді на сьогодні не отримано.

Зазначений законопроект розроблено Міністерством юстиції на виконання доручення Прем’єр-міністра від 3 лютого 2006 року № 2571/11/1-06 (до Указу Президента України від 20 січня 2006 року № 39 “Про План заходів із виконання обов’язків та зобов’язань України, що випливають з її членства в Раді Європи”).

На сьогодні, необхідність роздержавлення преси випливає з чинного законодавства та всіляко підтримується видавничою спільнотою.

 

Олександр Дяченко, юрист УАВПП:

«Закон України № 883-VI від 15 січня 2009 року «Про мораторій на відчуження від редакцій державних та комунальних засобів масової інформації приміщень та майна» зобов’язує: Кабінет Міністрів України: протягом місяця з дня набрання чинності цим Законом внести на розгляд Верховної Ради України законопроект про реформування державних та комунальних засобів масової інформації.

Незрозуміло, чому зазначений Закон, який був внесений та майже одноголосно підтриманий парламентською фракцією БЮТ, не виконується на практиці.»

 

Інформація - УАВПП




Коментарі

Додати коментар