Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


14 серпня 2009

ДП Пресу збережено!

Facebook Twitter LiveJournal

УАВПП повідомляє, що розгляд питання про можливість приєднання ДП «ПРЕСА» до УДППЗ «УКРПОШТИ» припинено. За клопотанням УДППЗ «УКРПОШТИ» №11-967 від 29.07.09 розпорядженням державного уповноваженого Антимонопольного комітету України від 7 серпня 2009 року закрито справу про концентрацію у вигляді приєднання ДП «Преса» до УДППЗ «Укрпошта».

Нагадаємо, що 15 червня 2009 р. УАВПП звернулася з відкритим листом до в.о. Голови Антимонопольного комітету України Мельниченка О.І., в якому висловила свою стурбованість та протест проти приєднання ДП «Преса» до УДППЗ «Укрпошта», про що ми писали в офіційному релізі.

Оскільки станом на 13 липня 2009 року питання все ще не було вирішено, УАВПП повторно звернулася до АМКУ з вимогою надати інформацію та не допустити вирішення питання про долю ДП «Преса»  без участі видавничої спільноти.

13.08.2009р. УАВПП було отримано відповідь № 24-17/10-7026 Антимонопольного Комітету України про те, що розгляд питання про приєднання припинено у зв’язку з клопотанням УДППЗ «УКРПОШТА».

Олексій Погорелов, генеральний директор УАВПП: «Спільна галузева позиція видавців, проявлена в ході розгляду справи про поглинання ДП «Преса» та прогнозоване видавцями погіршення якості розрахунків за передплату періодичних видань у випадку здійснення такого поглинання – це, безумовно, вагомі аргументи. УАВПП змогла донести ці аргументи вчасно і туди, де вони були необхідні. Надзвичайно важливо, що вони були почуті. Отже, приємно, що спільними зусиллями зроблена гарна справа!»

Олександр Дяченко, юрист УАВПП: «Хочу підкреслити дієвість одразу двох моментів, які спрацювали цього разу. Перший – це дієвість публічної дискусії та участь в ній профільного об’єднання, Асоціації Видавців. Другий – це працездатність права на отримання інформації, адже саме цим правом скористалась УАВПП для того, щоб отримати інформацію про хід розгляду справи про поглинання. Звертаю на це увагу колег – адже використання цих інструментів дозволить покращити якість ще багатьох майбутніх рішень у багатьох випадках».

Інформація - УАВПП

 




Коментарі

Додати коментар