Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


12 серпня 2009

Юридичний відділ УАВПП допоміг відстояти права представника Видавничого дому «ОГО»

Facebook Twitter LiveJournal

 

На початку липня 2009 року з проханням про допомогу до юридичного відділу УАВПП звернувся головний редактор Видавничого дому "ОГО" Віталій Голубєв. Приводом для звернення став напад на нього трьох невідомих у міському парку культури та відпочинку ім. Т.Шевченка, що стався 28 червня цього року у Рівному.

Юридичним відділом УАВПП було підготовлено та направлено звернення № 50/07 від 2.07.2009 керівнику МВС України Юрію Луценку  з вимогою надати представникам преси належний захист та забезпечити контроль за вирішенням цієї справи.

 

У своїй відповіді № 18/ 4174 від 17.07.09 Управління МВС України в Рівненській області запевнило УАВПП в тому, що станом на 20.07.09 особи винних встановлені і триває слідство. За словами самого пана Голубєва, на сьогодні працівники Управління МВС України в Рівненській області результативно виконали свою роботу і наразі справа направлена до суду.

 

Олександр Дяченко, юрист УАВПП: «Цей приклад є дуже показовим з огляду на важливість захисту прав журналістів, особливо зважаючи на той факт, що за даними Рівненської незалежної медіа-профспілки за останні два роки на Рівненщині було вчинено близько десятка нападів на представників ЗМІ. Захищати свої права та надавати фактам їх порушення публічності - обов’язок кожного журналіста чи видавця, оскільки лише так преса матиме можливість виконувати функцію суспільного наглядача. УАВПП і надалі сприятиме представникам ЗМІ захищати свої права у тому числі і на найвищому рівні.”.

 

Віталій Голубєв, головний редактор Видавничого дому "ОГО":

На даний час досудове слідство завершено, нападників знайдено, кримінальну справу направлено до суду. Роботою міліції задоволений. Вдячний УАВПП за вчасну реакцію на наше прохання про допомогу і за дієве відстоювання інтересів журналістів. Вважаю, що в подібних випадках дуже важливим є як надання їм публічного розголосу, так і дієвий контроль зацікавлених сторін. Сподіваюсь, надалі наша співпраця з УАВПП, яка має багаторічну історію, буде пов’язана вже з більш приємними інформаційними приводами, які стосуватимуться нашої безпосередньої роботи.”

 

Інформація - УАВПП

 




Коментарі

Додати коментар