Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


20 жовтня 2008

29 жовтня 2008 – Он-лайн-дискусія з Єгором Соболєвим з питань практичного менеджменту журналістських розслідувань

Facebook Twitter LiveJournal

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси (УАВПП) спільно з проектом «Гідна Україна», який виконується компанією MSI за підтримки АМР США в рамках Порогової програми корпорації «Виклики тисячоліття» запрошують редакторів, які практикують журналістські розслідування, на першу з шести он-лайн дискусій з практичного менеджменту журналістських розслідувань

Дискусія відбудеться 29 жовтня з 13:00 до 15:00 на редакторському порталі http://redactor.uapp.org/

 

Гість дискусії – журналіст та громадський активіст Єгор Соболєв.

 

Головні теми для обговорення – специфіка менеджменту розслідувальницького проекту: планування часу та дій, юридичний захист, розподілення відповідальності.

Просимо заздалегідь підготувати та надіслати нам запитання до пана Соболєва, аби відповіді на найскладніші з них були всебічно підготовані.

Питання прохання надсилати до 22 жовтня, 13:00 на адресу: olesya_kr@ukr.net

 

Єгор Соболєв – координатор незалежного бюро журналістських розслідувань «Свідомо». Бюро є творчим центром, який самостійно виконує розслідування як за власною ініціативою, так і на замовлення провідних національних та місцевих видань. Пан Соболєв – також лідер громадської організації «За професійну журналістику» і колумніст журналу “Корреспондент”.

Впродовж чотирьох років Єгор Соболєв був автором і ведучим телепрограм “Час”, “Чи на 5?”, “Теледебати 2006”, “Час: важливо” на 5 каналі. Пан Соболєв – лауреат премії «Людина року» в номінації «Журналіст року друкованого ЗМІ»,  2005 р., лауреат премії «Телетріумф» у номінації «Журналіст. Репортер», 2006 р.

 

Розраховуємо на Вашу активну участь у дискусії!

 

За більш детальною інформацією, будь ласка, звертайтесь до Наталії Волгіної.

E-mail: organizator@uapp.org

Тел.: 8-044-425.57.87

 

 

Довідка:

 

В рамках першої частини проекту «Підвищення привабливості використання журналістських розслідувань у практиці сучасних українських ЗМІ»., який тривав протягом січня –червня 2008, була проведена серія дводенних тренінгів «Журналістське розслідування як жанр. Роль менеджменту» для 115 для продюсерів, власників і редакторів українських ЗМІ. Досвідчені тренери передали свої знання про технології журналістського розслідування як жанру, та мотивуючу енергетику до використання цього надзвичайного інструменту в роботі друкованих ЗМІ.

Другий етап проекту передбачає проведення майстер-класу генерального директора видавничої компанії, яка спеціалізується на проведенні та розповсюдженні результатів журналістських розслідувань. Крім цього, будуть проведені три візити у редакції ЗМІ, відомі якістю та резонансністю виконуваних розслідувань. Під час цих візитів редактори та видавці зможуть на власні очі побачити, як організовані процеси управління якістю, як забезпечується захист розслідувальників та бізнесу у цих видавництвах. Третя важлива складова проекту – шість он-лайн дискусій з професіоналами-розслідувальниками як з України, так і з усього світу. Вони будуть проведені протягом жовтня 2008 – лютого 2009 на редакторському порталі http://redactor.uapp.org

 

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси (УАВПП) є добровільною, недержавною неприбутковою організацією – асоціацією видавців, які об’єднали зусилля для того, щоб сприяти розвитку ринку друкованих ЗМІ, та докладати зусиль до збільшення його рекламної ємності, спрощення правил та регуляцій, покращення умов для ведення бізнесу, підвищення його інвестиційної привабливості.

З моменту створення (у 2001 році) УАВПП послідовно докладає зусиль як до покращення законодавства та регуляцій стосовно умов для ведення бізнесу, так і передає видавцям знання та технології, необхідні для розвитку бізнесу.

В поточний час УАВПП виконує проекти за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та Проекту «Гідна Україна», постійно організовує та проводить тренінги для працівників видавництв.

Фінансування організації здійснюється за рахунок членських внесків, добровільних пожертв та благодійних внесків, а також за рахунок донорської підтримки.

 

Місія УАВПП - об'єднати видавців газет і журналів з метою створення цивілізованого ринку преси і розвитку видавничого бізнесу за рахунок лобіювання загальних інтересів і якісного сервісу для кожного члена Асоціації.

 

Члени УАВПП

- Станом на 1 жовтня 2008 року членами УАВПП є 90 видавничих компаній, серед яких 55 – регіональні.

- Загалом члени УАВПП видають більше 310 видань, серед яких щоденні та щотижневі газети, ділові, спеціалізовані та розважальні журнали.

- Членами УАВПП є компанії з 21 регіону України

 

Міжнародна співпраця 

- З листопада 2001 року УАВПП представляє Україну у Всесвітній Газетній Асоціації (WAN) як повноправний член.

- З 2003 року УАВПП є членом Міжнародної Федерації Періодичної Преси (FIPP).

- Партнери вУкраїні: Академія Української Преси (АУП), Незалежна Медіа-Профспілка України (НМПУ), Інститут Розвитку Регіональної Преси (ІРРП), Інститут Медіа Права, Інститут Міжнародної Інформації (ІМІ).

- Партнери в Росії: ГИПП (Гильдия Издателей Периодической Прессы).

 

 

Проведення проекту «Підвищення привабливості використання журналістських розслідувань у практиці сучасних українських ЗМІ» стало можливим завдяки підтримці програми «Сприяння активній участі громадян в протидії корупції «Гідна Україна», який здійснює компанія Менеджмент Сістемс Інтернешнл (MSI) завдяки підтримці Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Корпорації «Виклики тисячоліття(МСС).

 

Інформація: www.uapp.org

 




Коментарі

Додати коментар