Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


10 жовтня 2008

Журналістське розслідування як основа бізнесу. Проект УАВПП з обміну досвідом для редакторів

Facebook Twitter LiveJournal

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси (УАВПП) спільно з проектом «Гідна Україна», який виконується компанією MSI за підтримки АМР США в рамках Порогової програми корпорації «Виклики тисячоліття» оголошують про старт нового етапу проекту «Підвищення привабливості використання журналістських розслідувань у практиці сучасних українських ЗМІ».

Мета цієї ініціативи – надати редакторам, які практикують журналістські розслідування, бачення того, як саме має бути організована робота команди розслідувальників та в цілому ЗМІ, яке оприлюднює напрацювання цієї команди.

В рамках проекту буде проведений майстер-клас генерального директора видавничої компанії, яка спеціалізується на проведенні та розповсюдженні результатів журналістських розслідувань. Крім цього, будуть проведені три візити у редакції ЗМІ, відомі якістю та резонансністю виконуваних розслідувань. Під час цих візитів редактори та видавці зможуть на власні очі побачити, як організовані процеси управління якістю, як забезпечується захист розслідувальників та бізнесу у цих видавництвах. Третя важлива складова проекту – шість он-лайн дискусій з професіоналами-розслідувальниками як з України, так і з усього світу. Вони будуть проведені протягом жовтня 2008 – лютого 2009 на редакторському порталі http://redactor.uapp.org

 

Цей проект є логічним продовженням серії тренінгів з журналістських розслідувань для редакторів та видавців, проведеної УАВПП спільно з проектом «Гідна Україна» у першому півріччі 2008 року.

 

Олексій Погорелов, генеральний директор УАВПП: «УАВПП продовжує створювати можливості для підвищення професіоналізму управлінців-медійників та налагодження обміну думками між ними. Другий етап проекту доповнить теорію практикою та допоможе побачити «як саме це робиться». Учасники зможуть використовувати отримані знання одразу, що є надзвичайно мотивуючим.»

 

Проект триватиме до лютого 2009 року.

Крім зазначених вище пріоритетних активностей, протягом проекту буде працювати телефонна юридична «гаряча лінія» для надання юридичної допомоги з питань доступу до інформації. А також будуть наповнюватись інформацією розділи редакторського порталу http://redactor.uapp.org – як з юридичних питань, так і з питань менеджменту та технологій.

 

На жовтень 2008 року передбачено наступне:

 

24 жовтня 2008 року майстер-клас Наталії Лігачової, генерального директора проекту «Телекритика», на тему «Менеджмент видавничого проекту, що спеціалізується в проведенні журналістських розслідувань». Після майстер-класу – знайомство з тим, як організований процес підготовки розслідувань у редакції «Телекритики».

 

27 жовтня 2008 – розпочне роботу оновлена версія сайту «Редакторський портал. Зона Журналістських розслідувань» (http://redactor.uapp.org). До існуючих сервісів будуть додані інтерактивні можливості. Відвідувачі зможуть обмінюватись досвідом та думками, питати порад в онлайн форумі, брати участь в он-лайн дискусіях.

 

29 жовтня 2008 року - відбудеться перша он-лайн дискусія на сайті http://redactor.uapp.org. Тема – «Розслідування: як їх вбудувати в редакційну модель». Гість – Єгор Соболєв, голова Бюро Журналістських Розслідувань «Свідомо».

 

Якщо Ви бажаєте взяти участь у цьому проекті, будь ласка, звертайтеся до УАВПП.

 

Умови участі

Для того, щоб стати учасником проекту, необхідно до 17 жовтня 2008 року надіслати заповнену заявку-анкету, яка подається нижче плюс щонайменше 3-4 опубліковані журналістські розслідування (в форматі pdf) або лінки на опубліковані матеріали на адресу organizator@uapp.org

Контактна особа: Наталія Волгіна – менеджер проекту, тел.: 8-044-425.57.87

 

Список учасників тренінгу, які пройшли відбір, буде опублікований 20 жовтня 2008на сайті УАВПП та Редакторському порталі (www.uapp.org та http://redactor.uapp.org). Також кожний із учасників буде додатково проінформований по телефону.

 

Заявка на участь у тренінгу 24 жовтня 2008

 

 

 

 

 

 

Довідка:

 

В рамках першої частини проекту «Підвищення привабливості використання журналістських розслідувань у практиці сучасних українських ЗМІ»., який тривав протягом січня –червня 2008, була проведена серія дводенних тренінгів «Журналістське розслідування як жанр. Роль менеджменту» для 115 для продюсерів, власників і редакторів українських ЗМІ. Досвідчені тренери передали свої знання про технології журналістського розслідування як жанру, та мотивуючу енергетику до використання цього надзвичайного інструменту в роботі друкованих ЗМІ.

 

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси (УАВПП) є добровільною, недержавною неприбутковою організацією – асоціацією видавців, які об’єднали зусилля для того, щоб сприяти розвитку ринку друкованих ЗМІ, та докладати зусиль до збільшення його рекламної ємності, спрощення правил та регуляцій, покращення умов для ведення бізнесу, підвищення його інвестиційної привабливості.

З моменту створення (у 2001 році) УАВПП послідовно докладає зусиль як до покращення законодавства та регуляцій стосовно умов для ведення бізнесу, так і передає видавцям знання та технології, необхідні для розвитку бізнесу.

В поточний час УАВПП виконує проекти за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та Проекту «Гідна Україна», постійно організовує та проводить тренінги для працівників видавництв.

Фінансування організації здійснюється за рахунок членських внесків, добровільних пожертв та благодійних внесків, а також за рахунок донорської підтримки.

 

Місія УАВПП - об'єднати видавців газет і журналів з метою створення цивілізованого ринку преси і розвитку видавничого бізнесу за рахунок лобіювання загальних інтересів і якісного сервісу для кожного члена Асоціації.

 

Члени УАВПП

- Станом на 1 вересня 2008 року членами УАВПП є 90 видавничих компаній, серед яких 55 – регіональні.

- Загалом члени УАВПП видають більше 310 видань, серед яких щоденні та щотижневі газети, ділові, спеціалізовані та розважальні журнали.

- Членами УАВПП є компанії з 21 регіону України

 

Міжнародна співпраця 

- З листопада 2001 року УАВПП представляє Україну у Всесвітній Газетній Асоціації (WAN) як повноправний член.

- З 2003 року УАВПП є членом Міжнародної Федерації Періодичної Преси (FIPP).

- Партнери вУкраїні: Академія Української Преси (АУП), Незалежна Медіа-Профспілка України (НМПУ), Інститут Розвитку Регіональної Преси (ІРРП), Інститут Медіа Права, Інститут Міжнародної Інформації (ІМІ).

- Партнери в Росії: ГИПП (Гильдия Издателей Периодической Прессы).

 

Проведення проекту «Підвищення привабливості використання журналістських розслідувань у практиці сучасних українських ЗМІ» стало можливим завдяки підтримці програми «Сприяння активній участі громадян в протидії корупції «Гідна Україна», який здійснює компанія Менеджмент Сістемс Інтернешнл (MSI) завдяки підтримці Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Корпорації «Виклики тисячоліття(МСС).

 

 

 

Інформація: www.uapp.org




Коментарі

Додати коментар