Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


21 квітня 2023

Анонс проєкту для локальних медіа

Facebook Twitter LiveJournal

Українська Асоціація Медіа Бізнесу (УАМБ) оголошує про початок нового проекту для місцевих ЗМІ – «Підтримка місцевих незалежних ЗМІ в Україні під час війни». Цей проект реалізується УАМБ в рамках загальної стратегії ЮНЕСКО для сектору комунікації та інформації в Україні, що фінансується Японією.

 

Загальна мета проєкту – підвищення ефективності місцевих ЗМІ як сучасних платформ для розвитку громад та вирішення їхніх проблем.

Цей проєкт має на меті підтримати ЗМІ, які працюють на локальному рівні. Війна не скасовує потреби у розвитку громад – скоріше навпаки, створює нові виклики, які долати легше, коли у громадах працюють ефективні платформи для комунікації між різними групами людей.

Медіа, які будуть відібрані для участі в проекті, мають, в першу чергу, бути сфокусованими на вирішенні першочергових проблем в громадах шляхом їхнього обговорення, у тому числі гуманітарних, та спільного пошуку рішень. А медіа, які ці проекти реалізовуватимуть, мають бути «мотором» та «платформою» для цих обговорень та координації зусиль всередині громад. Також у заявці потрібно показати, яким чином реалізація проектів сприятиме збільшенню аудиторії місцевих медіа, на скільки відстоків це дозволить  збільшити залучення громадян у діалог, має показати як чесна та перевірена інформація допомагатиме боротися з дезінформацією та спотвореними новинами, та яким саме чином перетворить редакції місцевих медіа на мультимедійні комунікаційні платформи.

Термін реалізації проєктів повинен не перевищувати 5 місяців та загальна сума гранту не повинна перевищувати 80000 гривень.

Прийом заявок триватиме до 15 травня 2022 року.

Середня структура бюджету:

(1) 50% від загального бюджету – це зарплата тих, хто займатиметься виконанням проекту в середньому

(2) 20% - на придбання обладнання

(3) 30% прямих виробничих витрат для друку газет, відеомонтажу, статей створення та верстка тощо

Для допущення до участі в відборі організація має направити повний аплікаційний пакет, який складається із наступного:

  1. Повна аплікаційна форма (прикріплений файл) (заповнена у форматі MS Word), в якій описано організаційний план та план впровадження проєкту (*.docx/*.doc) (додаток 1);
  2. Фінансова пропозиція (прикріплений файл) (запропонований бюджет у форматі Excel) складена у гривні (додаток 2);

Організації, що подають проєктні пропозиції, повинні подати повний аплікаційний пакет (пункти 1-2), зазначений вище, за електронною адресою osergienko22@gmail.com із темою повідомлення:

НАПИСАТИ НАЗВУ ЗМІ_«Грантова програма для надання підтримки редакціям локальних медіа_»

Для отримання відповідей на запитання, що можуть виникнути під час підготовки проєктних пропозицій за цим Конкурсом, звертайтесь, будь ласка, за електронною адресою osergienko22@gmail.com із темою повідомлення: «Назва ЗМІ_«Грантова програма для надання підтримки редакціям локальних медіа». Відповіді на отримані запитання будуть надаватися у письмовому вигляді протягом 3-5 робочих днів, а за можливості – і швидше.

Зверніть увагу!

  • Подані  матеріали не повертаються і не рецензуються.
  • Про результати учасники будуть повідомлені електронною поштою.
  • Остаточне рішення щодо проєкту чи заявки перегляду не підлягає.
  • Причини відмови чи підтримки проєкту повідомлені не будуть.

 

В разі виникнення запитань просимо звертатися до Ольги Костак, менеджерки проєктів УАМБ – osergienko22@gmail.com та/або assosiation.media.business@gmail.com, тел. 050 615 34 24

«Публікацію підготовлено в рамках загальної стратегії ЮНЕСКО для сектору комунікації та інформації в Україні за фінансової підтримки Японії. Її зміст є виключною відповідальністю Української Асоціації Медіа Бізнесу та не передбачає висловлення будь-якої думки з боку ЮНЕСКО».

 

 




Коментарі

Додати коментар