Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


7 жовтня 2018

Поки тривають конфлікти – шукати нові точки взаємодії місцевих медіа та об’єднаних громад буде непросто

Facebook Twitter LiveJournal

03 жовтня в м. Кременчук редактори місцевих медіа (сайти, телебачення та преса), представники місцевих об’єднаних територіальних громад, місцевого бізнесу та місцевої влади під час Дискусії за кавою обговорювали нові точки взаємодії місцевих медіа та об’єднаних громад. У обговоренні взяли участь 23 особи.

 

Олексій Погорелов, президент Української Асоціації Медіа Бізнесу, модеруючи дискусію, наголосив на важливості поєднання зусиль та концентрації уваги на створенні платформи для комунікації та обміну інформацією на рівні громади. «Це – в першу чергу, задоволення ключових потреб основних цільових аудиторій саме у спілкуванні одна з одною. І це – дещо інше, аніж звичне «наповнення місцевого медіа інформацією», - підкреслив він.

Своїм досвідом такого перетворення місцевої газети на платформу, затребувану різними аудиторіями, говорив Сергій Гузь, шеф-редактор газети «Розумне місто Кам’янське». За підсумками обговорення він зазначив: «На мою думку у Кременчуці і редакції, і представники ОТГ та влади - через різні конфліктні ситуації – не дуже орієнтовані на співпрацю. Тому у своєму виступі я пояснював на прикладах, чому важливо вчасно залагоджувати конфліктні ситуації, не поступаючись головними принципами редакційної політики. І показав переваги співпраці між редакціями ЗМІ та ОТГ, органами влади і бізнесу. Але на мою думку, в цьому регіоні влада та ОТГ не полишатимуть спроб створити "власні" ЗМІ, аж поки конфлікти не будуть розв’язані».

Керімова Тетяна, головний редакторка газети «Перемога», Кременчуцький район: «Ми давно роздержавилися, і постійно шукаємо нові шляхи як бути корисними аудиторії. У місцевих органів влади кошти постійно зменшуються, а проблеми на місцях виникають. Тому ми хочемо вивчити досвід колег – як вони розвивають свою співпрацю з місцевою владою».

Антоніна Клен, головна спеціалістка відділу організаційно-кадрової роботи виконкому Глобинської міської ради: «Наша громада не має окремого бюджету ані на висвітлення діяльності, ані на оплату послуг фахівця з комунікацій. Все робимо своїми силами, тому прагнемо підвищувати професіоналізм. Почули дуже багато корисної інформації і десь на 80% отримали відповіді на усі питання, з якими приїхали. Ще для нас було б дуже цінним, якби колеги дали нам перелік порад, поділилися власним досвідом: що саме для них є найбільш цінним у нашій роботі, що саме нам варто робити, щоб зусилля призводили до ефективного інформування громади».

Ісаєв Юрій, радник з питань комунікації Полтавського ЦРМС, відзначив: «Мені сподобалось, що у колег вже напрацьовані певні механізми співпраці для створення бюлетенів ОТГ: від допомоги з коректурою до «газети під ключ». Зі свого боку я надав практичні поради щодо покращення контенту районних газет та адаптування змісту до реалій й потреб мешканців об’єднаних територіальних громад».

Наступні заходи відбудуться : 22 жовтня Краматорськ, 23 жовтня Сєвєродонецьк, 24 жовтня - Сватово.

 

 

За додатковою інформацією звертайтесь, будь ласка, до Ольги Сергієнко, 050-415-34-24, osergienko22@gmail.com

 

Заходи відбуваються за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», що спільно фінансується Європейським Союзом і його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

 




Коментарі

Додати коментар