Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


9 лютого 2018

Експерти назвали три області - лідерів з роздержавлення ЗМІ

Facebook Twitter LiveJournal

Лідерами з роздержавлення засобів масової інформації в Україні стали Хмельницька, Тернопільська та Запорізька області. Серед аутсайдерів - Київська, Закарпатська та Донецька області.

Про це заявив президент Української асоціації медіабізнесу Олексій Погорелов під час презентації звіту «Український медіаландшафт - 2017», повідомляє кореспондент Укрінформу

«З наших даних, три області, які є лідерами - це Хмельницька, де 54% земель вже об'єднані в ОТГ і 41% роздержавлених газет, Тернопільська - відповідно 40% земель і 43% газет, і Запорізька, де 53% земель об'єднані в ОТГ і 27% газет є реформованими. В аутсайдерах Київська область - 8,5% земель і 7% газет реформовано, Закарпатська - 5% земель і 0% газет, і Донецька 20% земель і 7% газет реформовано», -  розповів Погорелов.

Таким чином, наголосив він, середній показник по Україні становить між 20% і 30%. «Тобто, реформа децентралізації йде швидше, ніж роздержавлення», -  зауважив Погорелов. 

За його словами, об'єднані територіальні громади тяжіють до створення власних веб-сайтів, а не до співпраці з медіаринком. 

«З нашого опитування, з нашої роботи з місцевою пресою, ми бачимо, що 52%, тобто більше половини місцевих видань, не мають уявлення, що буде з їхніми аудиторіями, з їхньою передплатою, з їхніми читачами після того, як відбудеться децентралізація. Це дуже тривожний сигнал, з яким не можна не рахуватися», -  вважає президент Української асоціації медіабізнесу.

«Український медіа ландшафт» -  це аналітичний звіт, який містить огляд структур, ринку та тенденцій розвитку медіа, правового поля, в якому вони існують.

У підготовці звіту за 2017 рік узяли участь провідні галузеві експерти: Олесь Гоян, Тетяна Лебедєва, Олексій Мацука, Віталій Мороз, Олексій Погорелов, Сергій Томіленко, Андрій Юричко.

 

Джерело: Укрінформ

 




Коментарі

Додати коментар