Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


6 липня 2017

Молоді фермери Дніпропетровщини вимагають земельної реформи в Україні

Facebook Twitter LiveJournal

Скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення – необхідний крок, без якого молоді сім’ї не можуть розпочати ведення сімейного фермерського господарства на селі. Про це розповів Максим Максимов, Голова Дніпропетровської сільськогосподарської консультаційної служби, в ході круглого столу на тему  «Формування ринку землі в Україні. Як земельна реформа позначиться на розвитку сільських територій?», який проходив в  Дніпрі 4 липня. Дискусія була організована Національною асоціацією сільськогосподарських дорадчих служб в Україні спільно з Українською Асоціацією Медіа Бізнесу.

За словами Максимова, фермери області розраховують на те, що скасування мораторію на продаж землі с/г призначення та заплановані урядом України спеціальні умови купівлі землі молодими фермерами допоможуть їм розширити можливості для ведення сімейного фермерського господарства.

Віктор Кулініч, начальник управління землеустрою та охорони земель Головного управління Держгеокадастру в Дніпропетровській області, наголосив, що навіть якщо власник паю продасть свій пай, незавершений договір оренди залишиться в силі. Таким чином буде захищено поточну бізнес-модель в АПК.

Окрім скасування мораторію, поточний стан землекористування потребує впровадження більш дієвих методів контролю за використанням землі щоб запобігти зниженню якості земельних ресурсів.  Юрій Бутенко, Головний спеціаліст юридичного відділу Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області, зазначив, що з березня 2017 року Держгеокадастр набув нових повноважень - контролювати дотримання законодавства про захист ґрунтів та вже нарахував близько 700 тис. грн. штрафних санкцій за порушення. Найбільш поширеними є використання ділянок не за призначенням та самовільне використання земельних ділянок. Він звернув увагу, що заохочує усіх небайдужих, включно з журналістами, інформувати про випадки порушення законодавства про захист ґрунтів.

Учасники дискусії  наголосили на важливості проведення таких зустрічей на рівні сільських рад та об’єднаних територіальних громад.

Якщо Ви хочете ознайомитись з методичними матеріалами, які були представлені на круглому столі звертайтесь до

Ольги Сергієнко, менеджера із сервісу УАМБ:

050 415 34 24; 067 326 96 30;

osergienko22@gmail.com

 

 

Про НАСДСУ

Метою діяльності Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України є сприяння покращенню добробуту сільського населення та розвитку сільської місцевості через підвищення рівня знань і вдосконалення практичних навичок сільського населення та сільськогосподарських товаровиробників, задоволення та захист соціальних, економічних, фахових та інших спільних інтересів членів Асоціації. Додаткову інформацію про роботу Асоціації можна отримати за адресою:

http://www.dorada.org.ua

Телефон: +38 044 223-02-70

e-mail: doradaukraine@gmail.com

 

Про Української Асоціації Медіа Бізнесу (УАМБ)

Українська Асоціація Медіа Бізнесу (УАМБ) є добровільною, недержавною неприбутковою організацією – асоціацією видавців, які об’єднали зусилля для того, щоб сприяти розвитку ринку друкованих ЗМІ, та докладати зусиль до збільшення його рекламної ємності, спрощення правил та регулювань, покращення умов для ведення бізнесу, підвищення його інвестиційної привабливості. З моменту створення УАМБ послідовно докладає зусиль як до покращення законодавства та норм, які регламентують ведення бізнесу, так і передає видавцям знання та технології, необхідні для розвитку видавничих компаній. Додаткову інформацію про роботу Асоціації можна отримати за адресою:

http://www.uapp.org

Телефон:+380673269630
E-mail: organizator@uapp.org




Коментарі

Додати коментар