Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


23 травня 2017

Держкомтелерадіо спільно з громадськими організаціями за підтримки Координатору проектів ОБСЄ в Україні підготував доповнений текст змін до закону про реформування друкованих ЗМІ.

Facebook Twitter LiveJournal


Юристи Держкомтелерадіо, Української асоціації медіа бізнесу (УАМБ), Центру демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) та ГО Платформа прав людини доопрацювали проект змін до Закону з урахуванням практики реформування. Основні проблеми які перешкоджають редакціям державних та комунальних ЗМІ будуть застережені у розробленому тексті.

Доповнений законопроект має на меті подолати основні перешкоди які заважають реформуванню редакцій, а саме:

-         Бездіяльність засновників щодо прийняття відповідного рішення;

-         Звільнення керівників редакцій;

-         Відчуження майна редакцій.

Держкомтелерадіо та громадські організації домовилися діяти спільно для того, аби законопроект якнайшвидше був внесений до Верховної Ради України та став законом, адже на нього дуже чекають колективи редакцій.

Текст законопроекту буде детально розглянутий під час слухань Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації, присвячених обговоренню досвіду першого року реформування. Слухання відбудуться 24 травня.

Нагадаємо що з 2016 року Координатор Проектів ОБСЄ на замовлення Державного комітету з питань телебачення та радіомовлення здійснює проект «Підтримка реформування державних та комунальних друкованих ЗМІ».  В рамках проекту надається експертно-консультативна підтримка п’ятьом попередньо відібраним редакціям що реформуються, а також юридичні консультації в рамках роботи відкритої гарячої лінії. Законопроект базується на результатах практичного досвіду редакцій що вже реформувалися, та враховує проблемні моменти виявлені під час роботи гарячої лінії.

Порівняльна таблиця




Коментарі

Додати коментар