Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


8 листопада 2016

Видавці преси вимагають Міністра інфраструктури зупинити закон, який може вбити вітчизняну передплату.

Facebook Twitter LiveJournal

УАМБ звернулася до Мініфраструктури із принциповими зауваженнями щодо проекту Закону про поштовий зв'язок (http://mtu.gov.ua/projects/view.php?P=88).

Видавці вимушені протестувати проти законопроекту, адже текст передбачає ряд інновацій, які потребують детального вивчення та розробки механізмів виконання, без цього прийняття законопроекту призведе до неочікуваних наслідків. Текст законопроекту з’явився на веб сайті міністерства інфраструктури несподівано, і був розроблений без залучення фахівців від галузі, попри те, що УАМБ вже 4 роки поспіль тісно співпрацює з УДППЗ Укрпошта та міністерством.

Основні ризики законопроекту в поточній редакції наступні:

- різке зростання вартості доставки преси в наслідок включення поняття доставки преси до переліку поштових відправлень, адже послуги відправки листів значно дорожчі ніж доставка преси за передплатою.

- тимчасове припинення доставки преси за передплатою,адже закон переводить доставку преси у нову категорію, при цьому не розроблені та непогоджені відповідні підзаконні акти які мають регулювати порядок доставки формування тарифу тощо.

- втрата пільги зі сплати у розмірі 20% на послуги з доставки преси, адже за новми законом пресу прирівняють до поштових відправлень які за Податковим кодексом пілтни не мають.

- корупція у процесі формування тарифів адже до переліку органів відповідальних за встановлення вартості доставки преси додається ще один державний орган.

Саме тому УАМБ вимагає доопрацювати текст законопроекту аби зберегти сталість та передбачуваність роботи передплати на пресу, одночасно з приведенням закону «Про поштовий зв'язок» до вимог ЄС. Для цього Мінінфраструктури запропоновано якнайшвидше створити робочу групу з експертів як видавців так і підприємств доставки з метою доопрацювання існуючого або розробки найбільш ефективного проекту Закону.

 

УАМБ.




Коментарі

Додати коментар