Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


25 травня 2016

Новий сервіс від «Укрпошти» - продовження передплати. За гроші видавців

Facebook Twitter LiveJournal

УДППЗ «Укрпошта» запровадила з 1 травня поточного року новий сервіс – нагадування передплатникам про завершення терміну оформленої передплати та пропозиція оформити передплату на наступний період. Наразі це експериментальний проект, і він реалізовується виключно у Київській міській дирекції УДППЗ «Укрпошта».

Олексій Погорелов, Генеральний директор Української Асоціації Видавців: «Сервіс називається «Передплата нон-стоп», але назва є оманливою – мова не йдеться про, власне, передплату у будь-який момент на будь-який період, тобто про те, що просили видавці у «Укрпошти»».

 

Мета новації – утримати кількість передплатників, докласти зусиль, щоб у період переоформлення передплати на наступний період ніхто з поточних передплатників «не загубився» або не забув переоформити передплату. Для цього «Укрпошта» розішле листи по базі поточних передплатників газет, де нагадає передплатникам про те, що оплачений період передплати завершився і запропонує продовжити передплату на наступний період.

З прес-релізу «Укрпошти»: «Даним сервісом може скористатися будь яка редакція, з якою укладено договір на розповсюдження періодичних друкованих видань за передплатою через мережу Укрпошта. Оплата послуг з друку форм П-1 та їх направлення простими листами на адреси передплатників здійснюється за діючими на момент надання послуги тарифами УДППЗ «Укрпошта»».

 

Отже, листи «Укрпошта» направлятиме за гроші видавців і виключно передплатникам тих видань, які сплатять 100% вартості цієї нової послуги. Фактично, це нова платна послуга «Укрпошти» видавцям, які хочуть утримати кількість передплатників. Нажаль, поки що не проглядається зацікавленість УДППЗ «Укрпошта» в тому, щоб передплата на пресу через, власне, «Укрпошту» не зменшувалася. Крім того, сервіс працюватиме без особливих зручностей - щоб оформити передплату, передплатнику необхідно буде звернутися до відділення «Укрпошти».

Сергій Охріменко, голова Робочої Групи з дистрибуції преси Української асоціації видавців періодичної преси (нова назва – Українська Асоціація Медіа Бізнесу): «Якщо називати речі своїми іменами, «Укрпошта» запроваджує сервіс з додаткового збирання грошей з видавців в межах передплатних кампаній. До того ж – що важливо – сервіс з минулого сторіччя…»

 

© УАВПП (нова назва – Українська Асоціація Медіа Бізнесу, УАМБ)




Коментарі

Додати коментар