Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


9 листопада 2015

26 редакторів місцевих ЗМІ: успішний досвід колег – це те, що має найвищу ціну

Facebook Twitter LiveJournal

6 листопада 2015 року УАВПП провела Семінар «Інновації у ЗМІ: досвід колег щодо роботи з аудиторією та контентом». Для участі у семінарі було подано 51 заявка, з яких була сформована навчальна група у складі 26 фахівців. Перелік учасників семінару доступний за посиланням: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ojCpKI5ymzWIheKLuFhraFN2kfsvMyi9kAg3Cbl6d5M/edit?usp=sharing

Родзинкою семінару була його сфокусованість на вивченні реально працюючих практик. Як ми обіцяли відпочатку, тут не було порожніх доповідей. Усі експерти розповідали виключно про те, що вони роблять сьогодні, і про те, які результати дає така робота. Учасники мали чудову нагоду ставити питання кожному з експертів та обговорювати із ними свої ідеї, отримувати експертні оцінки щодо реалістичності та ефективності цих ідей.

На семінарі виступили:

Погорелов Олексій, генеральний директор, УАВПП

Про ключові тенденції у медіа та заходи, обов’язкові до здійснення.

Гузь Сергій, головний редактор, газета «Наш репортер» (Дніпродзержинськ)

Про суміжні активності видання та його економічні показники. Як вийти на беззбитковість, де взяти ресурси для цього та що є принципово важливим для позитивного результату?

Галяс Олександр, заступник редактора, щотижневик «Порто-франко» (Одеса)

Про нові способи привернення уваги читачів та результати такої роботи

Наталія Попович, редакторка, районна громадсько-політична газета «Наше життя»

Про досвід і корисні результати «листування», про те, чому розпочали активну соціальну роботу та як стали «центром волонтерства». Що саме робили, і які результати це дало.

Чернявський Сергій, голова Наглядової ради, газета «Зоря» (Дніпропетровськ)

Про контент як ключове питання якості, довіри та тиражу видання.

Про управління контентом та два різні носії: традиційний та цифровий.

Очеретяна Тетяна, головний редактор, обласна газета «Нова доба» (Черкаси)

Про управління трьома продуктами: вигоди від фокусування на потребах аудиторії. Як при цьому змінилась редакційна та комерційна політика «Нової доби», яка лишається найбільш тиражним виданням в області за передплатою та вроздріб?

Дяченко Олександр, керівник юридичного напрямку, УАВПП

Про нюанси контенту з високим ступенем фокусування на соціально важливих питаннях, зокрема співпраця з пенсіонерами та волонтерами. Можливості та ризики, закладені у вимогах законодавства.

 

Середній бал, який виставили учасники, склав 9 з 10 можливих.

Така висока оцінка свідчить про те, що, дійсно, практичний досвід колег, можливість його вивчення в деталях та пряме спілкування між собою та можливість отримати чіткі відповіді на питання «а як ви вирішуєте питання…» - це те, що зараз є надзвичайно затребуваним.

 

«Хотілося б відзначити газету «Наш репортер» - це газета, що має уявлення як має виглядати сучасне успішне друковане видання» - Лимар Оксана, менеджер з маркетингу, газета «Проспект Трубників»

 

«Сподобалось, що на семінарі обговорювались конкретні речі, конкретна робота і були представлені різні видання – обласні, міські, районні» - Кузьменко Таїса, відповідальний редактор, обласна газета «Зоря»

 

Презентації спікерів, рекомендації та інша корисна інформація доступна за посиланням: https://drive.google.com/file/d/0BxNmkhm4Or6qeVAyX2RyVjByODQ/view?usp=sharing

 

Семінар відбувався у приміщенні Дніпропетровського Регіонального Інституту державного управління. УАВПП щиро дякує за підтримку Дніпропетровській Обласній Раді!

Також повідомляємо, що Семінар «Інновації у ЗМІ: досвід колег щодо роботи з аудиторією та контентом» був проведений за підтримки Проекту «Підвищення професіоналізму та сприяння актуальним реформам у ЗМІ», який впроваджується за фінансування Європейського Союзу та Ради Європи в рамках спільної програми «Зміцнення інформаційного суспільства в Україні».

 

Наступний семінар «Інновації у ЗМІ: досвід колег щодо роботи з аудиторією та контентом» відбудеться 27 листопада у Полтаві. Найближчим часом буде оголошена програма та запрошення до подання заявок. Слідкуйте за нашими новинами!

 

Довідкова інформація:

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси (УАВПП) - www.uapp.org – добровільна недержавна неприбуткова організація – асоціація видавців, які об’єднали зусилля для того, щоб сприяти розвитку ринку друкованих ЗМІ, та докладати зусиль до збільшення його рекламної ємності, спрощення правил та регуляцій, покращення умов для ведення бізнесу, підвищення його інвестиційної привабливості.

З моменту створення (у 2001 році) УАВПП послідовно докладає зусиль як до покращення законодавства та регулювання стосовно умов для ведення бізнесу, так і передає видавцям знання та технології, необхідні для розвитку бізнесу. УАВПП є членом Всесвітньої Асоціації Видавців Газет та Новин (WAN-IFRA) та Міжнародної Федерації Періодичної Преси (FIPP).

 

Проект «Підвищення професіоналізму та сприяння актуальним реформам у ЗМІ» впроваджується за фінансування Європейського Союзу та Ради Європи в рамках спільної програми "Зміцнення інформаційного суспільства в Україні". Програма має на меті зміцнення захисту прав людини та основоположних свобод шляхом забезпечення більшої свободи, різноманітності та плюралізму в ЗМІ; відкритого, всебічного, сталого та орієнтованого на громадян підходу до Інтернету на засадах прав людини та ефективної системи захисту громадян з огляду на право на приватне життя і право на контроль над власними персональними даними. Детальніша інформація про проект -http://www.coe.int/uk/web/kyiv/41

 

Інформація: УАВПП




Коментарі

Додати коментар