Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


23 жовтня 2015

УАВПП представила ключові потреби видавців керівницям дирекцій «Укрпошти»

Facebook Twitter LiveJournal

На семінарі, присвяченому «Організації розповсюдження періодичних друкованих видань за передплатою та вроздріб», який 21 жовтня 2015 року у м.Чернігів провела «Укрпошта» разом з ДП «Преса» за підтримки ВД «Danyuk» та ВД «Хозяин», генеральний директор УАВПП Олексій Погорелов представив фахівцям дирекцій «Укрпошти» ключові питання та побажання видавців.

Зокрема, звернув увагу на наступне:

- останні ринкові тенденції в цілому говорять про зменшення тиражів на періодичні друковані видання за передплатою та у роздріб - як в Україні, так і у світі в цілому. Тому «Укрпошті» не можна продовжувати роботу так, як це було досі. Не можна тільки «оптимізовувати» та «скорочувати» - потрібні інновації, розвиток, нові дії;

- зростання вартості видань та безпрецедентне підвищення тарифів на передплату – дуже потужний виклик, який не можна оставити без уваги, і для подолання якого потрібна концентрація зусиль та рішучі дії;

- падіння передплати юридичними особами – дуже тривожний та поганий сигнал. Нажаль витрати юридичних осіб на отримання періодичних друкованих видань зменшились майже вдвічі;

- під час передплатної кампанії на 2016 рік потрібні термінові активні та нові дії – активізація роботи поштарів, зокрема і з передплати юридичними особами, розвиток передплати онлайн та non-stop, суттєве покращення якості доставки, тощо.

 

Сергій Гречко, заступник комерційного директора – директор департаменту торгівлі УДППЗ «Укрпошта», звертаючись до керівниць дирекцій, наголосив на наступному. «Укрпошта має докласти максимум зусиль, щоб передплата на 2016 рік по кількості була не меншою, аніж у 2015 році. Ми маємо суттєво збільшити наші роздрібні продажі за рахунок забезпечення відділень поштового зв’язку належним асортиментом періодичних видань, який би задовольняв потреби всіх верств населення та листонош, які здійснюватимуть реалізацію преси на маршрутах доставки. Адже саме преса – один з наших основних товарів, він притаманний пошті». Та додав, що УДППЗ «Укрпошта» здійснює роботу щодо поновлення передплати юридичними установами шляхом створення бази підприємств в кожній області та направлення інформації на їх адреси щодо послуги з передплати.

Разом із тим, він зазначив, що утримання інституту передплати є не тільки справою пошти, але й всіх зацікавлених сторін, серед яких держава, видавець, пошта, передплатник. Лише за умови прийняття скоординованих заходів всіма зацікавленими сторонами, передплата буде жити в майбутньому.

 

Валерій Герасименко, директор ДП «Преса», подякував організаторам і зазначив, що «зустріч саме у такому форматі є надзвичайно продуктивною саме в цей час, коли передплата набирає обертів. Такі обговорення сприяють встановленню більш тісної взаємодії між видавцями, ДП «Преса» та «Укрпоштою». В комплексі проведена робота сприятиме не тільки збереженню, але й розширенню інформаційного простору та розвитку інформаційної інфраструктури в Україні."

 

Підтвердження цим словам та гарний приклад для інших надали представники ВД «Danyuk», зазначивши, що завдяки співпраці з «Укрпоштою» уже з листопада місяця видання вперше будуть продаватися вроздріб у всіх відділеннях поштового зв’язку (мережа «Укрпошти» — це понад 11 000 відділень по всіх населених пунктах України).

 

Також обговорювалось питання щодо внесення до типових договорів «Укрпошти» з видавцями додаткових позицій, які фіксують відповідальність сторін. Наприклад, відповідальність «Укрпошти» за своєчасність розрахунків з видавцями за передплату та дотримання нормативних термінів доставки преси. А з іншого боку – відповідальність видавців за своєчасність здавання тиражу на експедирування, а також чітке дотримання заявленої періодичності виходу видання.

 

Олексій Погорелов: «Щиро дякую Укрпошті, ВД «Danyuk» та особисто Валерію Данюку за організовану робочу зустріч у Чернігові. Дуже важливо було почути, що керівникам дирекцій «Укрпошти» поставлене чітке завдання: «докласти максимум зусиль, щоб не допустити падіння тиражів» та доручено всебічно розвивати роздрібні продажі газет як через мережу відділень поштового зв’язку так і листоношами на маршрутах доставки. Адже роздрібні продажі преси – важливий інструмент для стимулювання передплати.

Крім цього, звертаю увагу видавців на необхідність ще раз подумати над тим, як розширити співпрацю з «Укрпоштою» та ДП «Пресою». Чи усі знають, що сьогодні можна оформлювати та оплачувати передплату онлайн? Чи усі знають, що Укрпошті потрібне обладнання для розвитку роздрібних продажів (стелажі), і ті видавці, які їх нададуть, матимуть пріоритетну викладку?

І наостанок. Тенденції та реальний стан справ з динамікою передплати роздрібних продажів. У партнерів є дуже багато цінної інформації, доступу до якої ринок часто не має - УАВПП буде ділитись нею, щойно отримуватиме її від Укрпошти та ДП Преса. Про це також домовились у Чернігові».

 

© УАВПП




Коментарі

Додати коментар