Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


6 жовтня 2015

В четвер, 08 жовтня, Закон № 1123 про роздержавлення преси може бути прийнято

Facebook Twitter LiveJournal

Шановні колеги, настав той момент, коли, спільні зусилля можуть дати найбільший результат. Законопроект про реформування державних та комунальних ЗМІ № 1123 включений до порядку денного Верховної Ради України, і для його прийняття достатньо просто політичної волі спікера та депутатів. Важливо, аби всі небайдужі видання зараз долучилися до лобіювання цього Законопроекту.

З початку 2015 року законопроект вже пройшов 2 важливі «погодження»: у червні його підтримав у цілому Комітет ВРУ з питань свободи слова, а вже наступного місця позицію комітету підтримало і керівництво фракції політичної партії Блок Петра Порошенка.

Тепер важливо аби й інші депутати підтримали вимоги медіа галузі та проголосували «ЗА» прийняття Закону.

Кожна редакція може і повинна долучитися до цього наступним шляхом:

1)      Задекларувати свою підтримку законопроекту та повідомити про це депутатів. Для цього ми просимо надіслати офіційне звернення редакції до керівників парламентських фракцій ВРУ. (Зразок додається)

Дуже важливо аби кожна газета зробила таку заяву. Адже досі існує невеликий відсоток ЗМІ, що отримують значні суми фінансування від своїх засновників, і зацікавлені якомога довше зберігати «статус-кво» у питанні роздержавлення. Як правило, саме ці виданя гучно висловлюються проти відокремлення ЗМІ від влади.

2)      Підтримати (поширити) вимогу медіа галузі прийняти законопроект № 1123 через сторінки власного видання/соціальні мережі, блоги тощо.

ЗАЯВА УАВПП про необхідність прийняти проект Закону № 1123.

Профіль УАВПП у Фейсбук.

 

Якщо ви потребуєте більше інформації про реформу комунальних газет чи консультаційну підтримку з питань роздержавлення - звертайтесь до офісу УАВПП.

Контакти УАВПП:

Адреса: м. Київ, вул. Спаська, 31-Б, оф. 301, 3 поверх (ст. метро “Контрактова площа”)
Телефон / факс: (044) 425-58-21

Телефон: 0504153424
E-mail: organizator@uapp.org
Веб-сайт: www.uapp.org

зразок Звернення про підтримку реформування преси

Рекомендації Ради Європи стосовно законопроекту №1123




Коментарі

Додати коментар