Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


3 квітня 2015

У VI конкурс журналістики «Честь професії» за перемогу змагаються 627 журналістських робіт

Facebook Twitter LiveJournal

Завершився прийом робіт на VI конкурс професійної журналістики «Честь професії». Цього року за перемогу змагаються 627 журналістських робіт, створених 274 авторами з усіх типів ЗМІ та усіх регіонів України.

«Честь Професії» - це національний щорічний конкурс професійної журналістики, який вже вшосте поспіль проводять Українська асоціація видавців періодичної преси (УАВПП) та Незалежна асоціація телерадіомовників (НАМ). Конкурс проводиться у п’яти основних номінаціях. Найбільша кількість матеріалів у цьому році була подана у номінацію «Кращий матеріал з громадянською позицією» - 124 робіт. У номінації «Краще подання складної теми» змагаються 114 робіт, прагнуть бути визнаними як «Краще подання резонансного матеріалу» 100 робіт, а за право називатись «Кращим журналістським розслідуванням» - 67 робіт. Номінація «Надія журналістики» зібрала 50 робіт молодих авторів (не старших за 24 роки).

Окрім основних номінацій, роботи приймалися у дві спеціальні. Це «Дотримання фахових стандартів в кризовий час», запроваджене в рамках програми Ради Європи та Уряду Канади «Впровадження європейських стандартів в українському медійному середовищі». Окрім цього, спеціальний приз отримає переможець у номінації «Будуємо нову Україну разом», яку запровадило у 2015 році Представництво Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні.

Спеціальним призом вже вшосте поспіль компанія «Емвей Україна» нагородить автора найкращого «Матеріалу, що надихає на створення власного бізнесу».

Олексій Погорелов, генеральний директор УАВПП: «За рік, що минув з попереднього вшанування кращих професійних журналістських матеріалів та їх авторів, українська журналістика набула додаткової ваги та соціальної важливості. Із нетерпінням чекаю, які роботи отримають найвищі оцінки Журі «Честь Професії 2015», будуть визнані кращими та стануть орієнтиром для колег. Адже зараз нам потрібний швидкий розвиток якості української журналістики – від цього, без перебільшення, залежить темп розвитку України в цілому.»

Христина Дрогомирецька, керівниця прес-служби НАМу, зазначає, що цьогоріч у зв’язку із подіями на сході країни, змінився ракурс поданих журналістських матеріалів: «Якщо у попередні роки журналісти переважно подавали на конкурс новинні матеріали соціально-побутового характеру, то цього року роботи мають здебільшого аналітичне спрямування та стосуються військової журналістики, вони розкривають життя людей у складних умовах воєнного конфлікту».

Церемонія нагородження переможців конкурсу відбудеться 24 квітня 2015 р. Телевізійна версія церемонії транслюватиметься в ефірі Першого національного телеканалу.

Усі зареєстровані на конкурс роботи, новини, положення про конкурс та іншу інформацію, яка може вас цікавити, читайте на офіційному сайті конкурсу. Окрім офіційного сайту, стежити за новинами можна на сторінці конкурсу у Facebook.

 

Конкурс професійної журналістики «Честь Професії 2015» підтримують:

- проектРади Європи «Впровадження європейських стандартів в українському медійному середовищі», який фінансується урядом Канади,

- проект «У-медіа» міжнародної організації «Інтерньюз Нетворк», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID),

- Представництво Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні,

- компанія «Кока-Кола Україна»,

- компанія «Емвей Україна».

 

 

Оргкомітет конкурсу:
 

УАВПП (друковані ЗМІ та Інтернет-ЗМІ):
Ольга Сергієнко
менеджер з сервісу, УАВПП
044-425-57-87
organizator@uapp.org
www.uapp.org

НАМ (радіо та ТВ матеріали):
Христина Дрогомирецька

Керівник прес-служби НАМ
Тел. (044) 254 55 56
project@nam.com.ua
www.nam.org.ua

 

Інформація: Konkurssmi.org




Коментарі

Додати коментар