Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


30 березня 2015

Українські журналісти та менеджери видань отримають фахові консультації для суттєвого покращення висвітлення гендерно забарвлених тем

Facebook Twitter LiveJournal

УАВПП, Комісія з Журналістської Етики та Проект Ради Європи «Впровадження європейських стандартів в українському медійному середовищі» оголошують переможців відбіркового конкурсу та інформують про початок реалізації проекту із впровадження збалансованого підходу до висвітлення гендерно забарвлених тем та планування тематики видання у відповідності до інформаційних запитів читачів та професійних стандартів журналістики.

Участь у конкурсі взяли 15 редакційних колективів – саме стільки заявок було подано від різних ЗМІ. Це і невелика, і велика кількість одночасно. З одного боку, учасниками проекту стали добре вмотивовані та підготовлені редакції, які доволі точно знають, чого прагнуть від участі в проекті. З іншого боку, це індикатор, який показує рівень та глибину розуміння тематики у медійному середовищі. Конкурсна комісія отримала багато прохань роз’яснити специфіку питання та загальну мету проекту. Тому історії успіху цих 4 видань-учасників, їх досягнення та досвід, поза сумнівом, стануть у великій нагоді практично усім без винятку журналістам та редакторам масових українських ЗМІ.

 

Переможці конкурсного відбору:

Газета «Наш Репортер» (Дніпродзержинськ),

Газета 20minut.ua (Вінниця),

Газета «Волинь-нова» (Луцьк),

Газета «Рівне Вечірнє», www.rivnepost.rv.ua (Рівне).

 

Кожне видання-переможець отримає грант у вигляді роботи двох експертів-консультантів, спрямованої на покращення процесів планування, роботи зі змістом та версткою видання, сфокусованої на гендерно забарвленій тематиці та усіх аспектах роботи редакції, де проявляється гендерна специфіка.

 

Експертами проекту є:

Сергій Штурхецький – член Комісії Журналістської етики, кандидат наук з державного управління, викладач Національного університету «Острозька академія».

Тетяна Кузнєцова – Доктор наук із соціальних комунікацій, професор, декан факультету журналістики, завідувач кафедри журналістики Національного університету «Одеська юридична академія».

Олексій Погорелов – генеральний директор УАВПП, член Комісії Журналістської етики.

Юлія Гончар - тренерка з гендерної політики Програми рівних можливостей і прав жінок в Україні ПРООН, Керівниця проекту «Гендер Онлайн».

 

У самісінькій середині проекту відбудеться відкритий практичний семінар з європейською експерткою – фахівцем у питаннях ЗМІ та гендеру – Suzanne Moll. Сюзанна є прес офіцером KVINFO, Даньського центру інформації з питань гендерної рівності та різноманіття (Danish Centre for Information on Gender Equality and Diversity), співаторкою книги «Впровадження змін. Нордичні приклади роботи задля гендерної рівності в меда» (Making Change. Nordic Examples of Working Towards Gender Equality in the Media).

Сюзанна не лише покаже та розбере кращі приклади роботи європейських медіа, але й візьме участь в аналізі виконаної редакціями роботи, буде надавати консультації протягом усього проекту, а за його підсумками підготує рекомендації для українських ЗМІ стосовно найбільш ефективних практик висвітлення тематики, яка має гендерну специфіку.

Ці Рекомендації будуть доступні усім бажаючим.

 

 

Контактна особа проекту:

Ольга Сергієнко

Менеджер з послуг, УАВПП

(044)-425-58-21

(050)-415-34-24

organizator@uapp.org




Коментарі

Додати коментар