Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


20 лютого 2015

Виданий український переклад Посібника з Верифікації

Facebook Twitter LiveJournal

ДЛЯ НЕГАЙНОГО РОЗПОВСЮДЖЕННЯ

20 лютого 2015 року

 

У п’ятницю 20 лютого 2015 року Центр Європейської Журналістики (European Journalism Centre) видав українську версію Посібника з Верифікації (Verification Handbook). Роботи з перекладу очолювала Українська Асоціація Видавців (УАВПП), Київ, за фінансової підтримки Фундації Відкритого Суспільства – програма Незалежних ЗМІ (Open Society Foundation - Independent Media). Український Посібник з Верифікації є четвертим у світі офіційним перекладом, після португальського, арабського та іспанського.

 

Українська версія доступна за наступним посиланням: http://verificationhandbook.com/book_ua

 

Центр Європейської Журналістики також отримав фінансування від Фундації Відкритого Суспільства на проведення тренінгу з верифікації в Києві, в якому взяли участь понад 20 українських журналістів з національних та регіональних ЗМІ, де отримали практичну інформацію з того, яким чином перевіряти цифровий контент. Цей навчальний семінар був проведений як частина 10-го навчального модулю Університету Журналістської Майстерності, який УАВПП проводить з 2007 року за підтримки компанії «Кока-Кола Україна».

 

«Надзвичайно важливо, щоб українські журналісти використовували сучасний досвід перевірки інформації. Як ніколи раніше, в українському медійному середовищі сьогодні циркулює неймовірно велика кількість неправдивої та спотвореної, фейкової інформації. Таким чином, рівень професіоналізму, на додачу до відповідальності перед суспільством, є критично важливим для журналіста, який прагне бути корисним для своїх читачів та України в цілому. Важко переоцінити важливість та корисність української версії Посібника з Верифікації саме в цей момент історії України», - зазначив Олексій Погорелов, Генеральний директор Української асоціації видавців (УАВПП).

 

«Це новий безкоштовний ресурс, який використовується у всьому світі не тільки журналістами, але й багатьма іншими зацікавленими особами з різних галузей, які працюють в міжнародних організаціях з подолання надзвичайних ситуацій або надання допомоги. Зокрема в контексті бурхливих подій, які продовжуються в Україні, ми впевнені, що журналістам необхідно перевіряти увесь контекст та інформацію, які циркулюють у соціальних мережах, щоб вести точні та актуальні репортажі про події, які відбуваються насправді. Ми сподіваємось, що цей посібник допоможе журналістам в України глибше зрозуміти глибину перевірки фактів та верифікації інформації у цифрову еру, і прагнемо озброїти журналістів, щоб вони продовжували повідомляти точну інформацію решті світу», - каже Ріна Цубакі, яка очолює і керує ініціативами “Посібник з Верифікації" та "Журналістика небезпек" в Центрі європейської журналістики в Нідерландах.

 

Переклади Посібника з Верифікації на інші мови, включно із французькою, грецькою, сербською, боснійською та хорватською готуються і будуть доступні невдовзі. Для того, щоб отримувати оновлення та слідкувати за новинами Посібника з Верифікації, підпишіться на отримання оновлень тут: http://verificationhandbook.com/

 

Про УАВПП

Українська Асоціація Видавців (УАВПП, www.uapp.org) є добровільною, недержавною, неприбутковою організацією – асоціацією видавців, які поєднали зусилля щоб сприяти традиційним та цифровим медіа розвиватись, покращувати професійні навички журналістів та редакторів, спрощувати правила те регуляції, робити умови ведення видавничого бізнесу більш привабливими. З перших днів створення ( у 2001 році) УАВПП послідовно приділяє велику увагу забезпеченню видавців, редакторів та журналістів сучасними знаннями, досвідом та технологіями, які необхідні для розвитку як їх видань, так і ринку в цілому.

 

Про Центр Європейської Журналістики (EJC)

Центр Європейської Журналістики (EJC), http://ejc.net, є незалежною міжнародною неприбутковою фундацією, діяльність якої сфокусована на високих стандартах журналістики, досягненню яких, поміж іншим, допомагають додаткові тренінги для журналістів та професіоналів ЗМІ. Базуючись на своїй широкій міжнародній мережі, Центр працює як фасилітатор та партнер у широкому колі проектів, пов’язаних із журналістикою.

 

—-

За більш детальною інформацією щодо Посібника з Верифікації (Verification Handbook), будь ласка, звертайтесь до:

Ріна Цубакі (Rina Tsubaki)

Email: info@verificationhandbook.com

Tel: +31 43 325 40 30

 




Коментарі

Додати коментар