Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


12 січня 2015

Пільгове ПДВ збережено для операцій з постачання (передплати) та доставки преси.

Facebook Twitter LiveJournal

31 грудня Президент підписав зміни до Податкового кодексу (Закон № 71-VIII), яким враховано вимоги медіа щодо збереження пільг зі сплати ПДВ. Відповідно до нового закону, пільга яка діяла раніше, збережена. Незначні зміни внесені до тексту статті, лише покращують її зміст адже виключають її двозначне тлумачення.

Стаття 197.1.25 у новому ПКУ тепер виглядає так:

Податковий кодекс України,

Стаття 197. Операції, звільнені від оподаткування

197.1. Звільняються від оподаткування операції з:

….

"197.1.25. постачання (передплати) періодичних видань друкованих засобів масової інформації та книжок (крім видань еротичного характеру), учнівських зошитів, підручників та навчальних посібників, словників українсько-іноземної або іноземно-української мови вітчизняного виробництва, доставки таких періодичних видань друкованих засобів масової інформації на митній території України";

Лобіювання УАВПП за збереження цієї пільги для преси активно тривала з листопада минулого року. Заплановане скорочення пільги, для галузі означало 20 відсоткове подорожчання видань для читачів та головне руйнування системи передплати, адже кошти за передплачені видання були зібрані без урахування ПДВ.

Двічі на розгляд спочатку Уряду, а потім і Парламенту потрапляв текст законопроекту, що ліквідував пільгу. Тим не менше завдяки спільним діям видавців преси, книг та небайдужим політикам, нам вдалося в останній момент змінити законопроект.

Від імені видавців, що об’єднані в УАВПП, ми хочемо особливо відзначити та висловити подяку за активну позицію у відстоюванні інтересів галузі:

-         Голові Комітету ВР України з питань свободи слова Вікторії Сюмар

-         Керівництву ВД «Сьогодні Мультимедіа»

-         Президенту Української асоціації видавців та книго розповсюджувачів Олександру Афоніну.

УАВПП.




Коментарі

Додати коментар