Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


31 травня 2012

Головна теза: Чому ми їдемо до Києва

Facebook Twitter LiveJournal

Шановні колеги,

В той час, коли деякі європейські лідери мають наміри бойкотувати футбольний чемпіонат ЄВРО 2012, WAN-IFRA отримує запитання про те, чи доречно проводити щорічне зібрання у Києві у вересні цього року.

Я пишу вам цього листа щоб пояснити, чому ми це робимо, і чому вам важливо приєднатись до нас у Києві.

Солідарність із місцевою пресою

64-й Всесвітній газетний конгрес, 19-й Всесвітній форум редакторів та Виставка інформаційних послуг Info Services Expo 2012 прийматимуть з 2 по 5 вересня дві українські асоціації видавців – Українська асоціація видавців періодичної преси (УАВПП) та Асоціація незалежних регіональних видавців України (АНРВУ).

Ми їдемо до Києва для того, щоб засвідчити та підкреслити нашу солідарність із українською незалежною пресою, яка щоденно протистоїть високому тиску, іноді навіть перебуваючи в ізоляції. Проведення наших заходів саме у Києві допоможе українським видавцям поділитися досвідом з міжнародною видавничою спільнотою, дозволить їм дізнатися та використати для розвитку найкращі міжнародні практики, надасть можливості для проходження тренінгів та забезпечить моральну підтримку.

Зустріч із владою

WAN-IFRA використовує кожну можливість щоб зустрітись зі світовими лідерами в якості представника інтересів світової незалежної преси. Так само як це було у Москві під час проведення Конгресу та Форуму у 2006 році, ми матимемо можливість донести нашу стурбованість безпосередньо до Президента Віктора Януковича, який відкриватиме Конгрес та Форум.

Ті з вас, хто був у Москві, пам’ятають церемонію відкриття у самому Кремлі як унікальну можливість сказати безпосередньо Володимиру Путіну про його помилки по відношенню до свободи преси в Росії.

WAN-IFRA, разом із Фундацією Відкритого Суспільства, Артиклем 19 та Freedom House, нещодавно відвідали Україну із місією свободи преси, під час якої зустрілись з місцевими медіа, організаціями громадянського суспільства та Головою Адміністрації Президента, паном Сергієм Льовочкіним. Ми надіслали лист Президенту, у якому зазначили усі причини нашої стурбованості, і ми будемо продовжувати доносити нашу позицію протягом періоду підготовки до проведення Конгресу та Форуму, а також на події як такій.

Інформацію про стан свободи преси в Україні можна знайти на сайті WAN-IFRA за посиланням: http://www.wan-ifra.org/articles/2012/03/29/ukraine-freedom-of-expression-dossier

Привернення уваги світу до проблем

Зібрання понад 1200 видавців, редакторів та репортерів газет на їх світовий саміт надає потужну можливість привернути увагу усього світу та вплинути на вирішення проблем у питанні свободи преси в Україні.

WAN-IFRA завжди вірила у силу відкритих обговорень та силу впливу, доводячи свою солідарність із чоловіками та жінками, які працюють у важких умовах. Немає більш потужного повідомлення, аніж слова спільної стурбованості журналістів світу та їх українських колег.

Виходячи з цих та інших причин, я хочу запросити вас приєднатись до нас у Києві не лише щоб отримати корисну інформацію з презентацій, дискусій та спілкування з колегами, але й для того, щоб додати ваш голос до нашого спільного заклику на підтримку свободи медіа в країні.

Усі деталі про подію ви можете дізнатись за посиланням: http://www.wan-ifra.org/kiev2012

Щиро ваш, Джакоб Метью, Президент

______________________________________________________

Нагадуємо, що для видавців з України діє спеціальна ціна 590 євро.

Промо-код ви можете дізнатися в штабі конгресу за телефоном 044 -425-57-87.

Контактна особа – Богдана Собко




Коментарі

Додати коментар