Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


9 лютого 2012

Комітет з питань свободи слова та інформації відхилив законопроект про мораль

Facebook Twitter LiveJournal

08.02.12 Комітет з питань свободи слова та інформації рекомендував Верховній Раді ухвалити постанову про зняття з розгляду законопроекту «Про захист суспільної моралі» № 7132.

Таке рішення підтримали п'ятеро з восьми членів комітету. Рішення про зняття з розгляду законопроекту цілком відповідає вимогам УАВПП та цілої низки медійних та правозахисних організацій щодо недопущення існування органу цензури в Україні. 

Олексій Погорелов, Генеральний директор УАВПП, брав участь у засіданні Комітету ВРУ 08 лютого, і так коментує прийняте рішення. «Це дуже прогресивне рішення, і надзвичайно важливо, що воно було прийняте членами профільного Комітету Верховної Ради України спеціально для захисту свободи слова. Дуже позитивно, що мотивація народних депутатів, які проголосували за таке рішення більшістю (5 за, 1 проти, 2 утрималися), полягала саме в захисті свободи слова. Ось основні складові цієї мотивації , як вони прозвучали на засіданні Комітету ВРУ (нагадаю, Комітет є провідним по даному законопроекту).

і) Комітет ВРУ не може допустити ніяких загроз проти свободи слова в Україні,

іі) автори документу не провели належну роботу з громадськими організаціями та профільними асоціаціями, включаючи медійні, і тому він викликав серйозну критику та велику кількість зауважень,

ііі) 115 сторінок поправок (!) з'явилися саме тому, що законопроект недостатньо добре опрацьований, і доцільніше не їх враховувати, а розробити новий, якісний, законопроект.

При цьому Комітет виступає також і за те, щоб певні механізми захисту суспільства та дітей в інформаційній сфері все-таки були встановлені». 

УАВПП

 




Коментарі

Додати коментар