Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


3 жовтня 2011

Як спортивні журналісти 2 дні підвищували свій IQ в Університеті Журналістської Майстерності

Facebook Twitter LiveJournal

Майстер-класи спортивних редакторів та журналістів, практичні поради експертів з маркетингу та аналітиків, вивчення «закулісних» таємниць з життя спортивних редакцій, 3 практикуми, один із яких в режимі реального часу в форматі «інформаційного кафе» - все це слухали та власноручно робили 20 молодих талановитих журналістів з 14 регіонів України, які 28-29 вересня 2011 року пройшли навчання за програмою 5 модулю Університету Журналістської Майстерності.

5 модуль Університету був присвячений темі «Спортивна журналістика для масових та регіональних видань, блогерів та активістів соціальних мереж». Практична цінність отриманих знань та інформації була оцінена учасниками у 9,8 бали з 10 можливих.

Два дні тривала «пряма трансляція» ходу навчання на офіційній сторінці Університету Журналістської Майстерності в Facebook. Запрошуємо коментувати фото на відео, зроблені та викладені на Facebook протягом двох днів модулю.

Олексій Погорелов, генеральний директор УАВПП:

«Мені було дуже приємно бачити і чути результати роботи групи в «інформаційному кафе». Немає жодного журналіста, хто б не побачив щось своє ввечері 28 вересня, і не відкрив для себе якусь нову можливість. Мене особисто це дуже надихає, бо я знаю, що рано чи пізно кожний спробує попрацювати у подібному кафе в своєму місті. А це значить, читачі отримають не просто нові цікаві матеріали – журналісти допомагатимуть їм обмінюватись думками. Отже, 5 модуль сміливо можна вважати дуже успішним. Проте головне попереду – це публікації з використанням набутих знань та нових відкритих можливостей!»

Ольга Чумак, менеджер зі зв’язків з громадськістю Компанії «Кока-Кола Україна»:

«Активний спосіб життя та спорт – теми, що завжди присутні на шпальтах газет та у форматі радіо і телерепортажів. За рік до УЄФА ЄВРО 2012 тм ми вирішили освіжити журналістів, що мають цікавість до спорту, новим ПРАКТИЧНИМ знанням. Досвід експертів, які провели з нашими студентами 2 навчальні дні і з різних боків допомогли відшукати відповіді на професійні запитання, неоціненний.  Робота у медіа-кафе і живі репортажі – це, справді, була фішка! Тож готуючись до  кожного нового модуля, ми продовжуємо ставимо перед собою широкі робочі завдання: відкривати інновації, збирати кращі практики, запрошувати авторитетних експертів та дослухатись до відгуків».

Особливу подяку Університет висловлює авторитетним гостям 5 модулю, які приділили свій час, охоче ділилися досвідом та давали вичерпні відповіді та поради журналістам. З майстер-класами в рамках 5 модулю Університету виступили:

Артем Франков, головний редактор журналу «Футбол» 

Олексій Пономаренко, редактор відділу спорту, газета «Сегодня» 

Олександр Акименко, журналіст, автор блогу "Вме100слов" http://vmestoslov.info

Наталія Бойко, директор з маркетингу «ВД «Український Медіа Холдинг»

Марина Костроміна, провідний менеджер по роботі з клієнтами, TNS Україна 

Наталія Ольберт –Сінько – ПР-агенція PRP Ukraine - A Weber Shandwick Affiliate Company

Любомир Луканюк  – кореспондент спортивної редакції газети «Сегодня»

В анкетах зворотного зв’язку учасники щиро дякували організаторам за все: за вдало обрану та дуже насущну тематику модулю, за виступи досвідчених успішних фахівців, за безцінний досвід, яким ділились гості та який власноручно здобували учасники модулю.

Яковенко Владислав,  журналіст, портали: www.edfootball.comwww.euro.com.ua, м. Київ: «В цілому модуль виправдав мої сподівання. Незважаючи на недовгу тривалість, я зміг здобути нові необхідні знання та досвід, які зможу використати в найближчому майбутньому. Сподобався високий рівень організації, теплі стосунки з учасниками групи. Не втрачаю надії зустрітися на наступному модулі!»

Cтасько Сергій, журналіст, Футбольний сайт присвячений підготовці до Євро-2012 – Fbnews.my.ck.ua: «Друзі, хоч це вже, мабуть, традиційно, але дійсно все дуже сподобалось. Жодної хвилини не пожалкував, що був тут. Послухавши лекторів зрозумів, що все що мені викладали 4 роки в університеті – не те. Приймаю участь в подібних проектах вперше і не розчарувався. Час летів дуже швидко і був використаний з максимальною користю – познайомився з цікавими людьми і однодумцями, з якими, можливо, вийде співпрацювати.»

Фуга Ірина, журналіст та редактор, представник Чернівецької області на інформаційному ресурсі UpGrade, м. Чернівці: «Вся без виключення інформація була цінною та практичною. Надзвичайно корисним був блок про інфографіку, якій я приділяла не так багато уваги, як слід було б. Тема спортивної журналістики була розглянута з усіх можливих боків, що дало вичерпну картину, куди рухатися і як ці знання застосовувати»

Шостий модуль проекту «Університет Журналістської Майстерності» запланований на весну 2012 року. Радимо та просимо ділитись досвідом, запитувати інформацію та поради та просто слідкувати за анонсами та новинами Університету на офіційній сторінці Університету Журналістської Майстерності в Facebook чи на сайті www.uapp.org

Інформаційна довідка:

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси (УАВПП)- www.uapp.org - добровільна недержавна неприбуткова організація – асоціація видавців, які об’єднали зусилля для того, щоб сприяти розвитку ринку друкованих ЗМІ, та докладати зусиль до збільшення його рекламної ємності, спрощення правил та регуляцій, покращення умов для ведення бізнесу, підвищення його інвестиційної привабливості.

З моменту створення (у 2001 році) УАВПП послідовно докладає зусиль як до покращення законодавства та регулювання стосовно умов для ведення бізнесу, так і передає видавцям знання та технології, необхідні для розвитку бізнесу. УАВПП є членом Всесвітньої Газетної Асоціації (WAN) та Міжнародної Федерації Періодичної Преси (FIPP).

Coca-Cola – найвідоміший в усьому світі газований безалкогольний напій. Сьогодні у світі під торговою маркою компанії Coca-Cola випускається більше 300 видів напоїв. Компанія Кока-Кола працює на ринку України вже понад 15 років, і протягом цього часу інвестувала 350 мільйонів доларів США в економіку України. Кока-Кола в Україні пропонує широкий асортимент напоїв, смаки яких постійно поповнюються та відповідають уподобанням українців  – це і популярні в усьому світі безалкогольні напої Coca-Cola,
Coca-Cola Light, Fanta, Sprite, місцеві соки Rich та Добрий, питна вода BonAqua, холодна кава Illy, холодний чай Nestea, енергетичний напій Burn та інші. Сьогодні Кока-Кола в Україні - лідер вітчизняного ринку безалкогольних напоїв. 

Інформація: www.uapp.org

 




Коментарі

Додати коментар