Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


23 лютого 2011

Магазин електронних журналів Ej.ua у січні продав 243 видання на суму 2 тис. грн

Facebook Twitter LiveJournal

Mediasat, L'Officiel та «Делаем деньги» у січні користувалися найбільшим попитом відвідувачів Ej.ua, віртуального магазину з продажу преси. Загалом протягом місяця було продано 243 журнали на суму 1980 грн. Про це «Телекритиці» розповів керівний партнер проекту «Електронні журнали» Дмитро Мітряєв.

На думку пана Мітряєва, обсяги продажів могли бути більшими, якби видавці погодилися встановити нижчі за вартість друкованого номеру ціни. «Вони мали побоювання щодо того, що таким чином можна "підірвати" ринок традиційної дистрибуції.  Але нещодавно ми домовилися з деякими видавництвами - зокрема, Edipresse та "Вавілон" - про знижку в 40%», - зазначив він. 

Кількість відвідувачів сайту Ej.ua у січні склала близько 46 тис. осіб (хостів). З них 217 - користувачі з грошима, тобто такі, хто поповнив свій гаманець на сайті або вже щось придбав.  

Найбільшою популярністю (у режимі перед перегляду) користується чоловічий журнал XXL. У сукупності 27 тис. гостей сайту провели на його сторінках 13,5 днів у січні. Для порівняння, лідер продажів - журнал про супутникові технології Mediasat - за цим показником займає третю сходинку з 3 тис. хостів та часом перегляду 4 дні. 

Найпопулярніші видання на Ej.ua, січень 2011 року*

 * Деякі видання з'явилися в каталозі наприкінці місяця

Більшість відвідувачів - 62% - з України. 22% зайшли з Росії, 4% - з Казахстану, 12% - з інших 95 країн. За припущенням Дмитра Мітряєва, серед іноземних відвідувачів багато українців, що відпочивають  за кордоном.

 

 


 

 Зараз у каталозі проекту близько 60 найменувань видань. До кінця року планується розширити перелік до 100 назв. За очікуваннями Дмитра Мітряєва, валова кількість відвідувачів у 2011 році складе близько 1 млн осіб. 

Найближчим часом проект запустить промокампанію на нішевих телеканалах (зокрема на «24»), на радіостанції «Люкс ФМ», у соцмережах та на indoor-засобах у супермаркетах.  Реклама у друкованій пресі не запланована.  Наразі «Електронні журнали» шукають видання, які могли б виступити партнерами у цій кампанії. 

Телекритика




Коментарі

Додати коментар