Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


31 січня 2011

УАВПП ініціює внесення змін до проекту закону про заборону спонсорства та благодійності для тютюнових компаній

Facebook Twitter LiveJournal

Українська Асоціація Видавців (УАВПП) звернулася з листом до Голови Верховної Ради України Литвина В.М. (Вих. № 12/01_від 25.01.11) в якому висловила прохання від імені українських видавців газет, журналів та інформаційних інтернет-ресурсів про доопрацювання проекту Закону № 5164 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів)». Підтримуючи в цілому прагнення авторів законопроекту №5164 створити умови для оздоровлення української нації, видавці підкреслюють, що у своїй щоденній діяльності надають досить багато площі у своїх виданнях для висвітлення цього питання. Проте виступають проти заборони ведення благодійної діяльності будь-якими компаніями в Україні.

Головна мета внесення запропонованих УАВПП змін - зберегти джерела фінансування для важливих соціальних проектів, на які держава не виділяє кошти. Видавці, так само як і будь-який соціально відповідальний бізнес, щодня роблять внески у розвиток суспільства, допомагаючи українцям приймати більш якісні та виважені рішення. А крім того - всіляко сприяють розвитку громадянського суспільства в Україні. Саме тому, на переконання УАВПП, бізнес має зберегти можливості не лише для заробляння грошей, але й законні підстави для того, щоб витрачати частину зароблених грошей на вирішення суспільних потреб. Саме тому УАВПП рішуче виступає проти закону, який забороняє це робити.

"Заборона спонсорства для тютюнових компаній є не тільки шкідливою, а й безглуздою. Адже, наприклад, ніхто не забороняє спонсорство автовиробникам через велику кількість ДТП.Саме тому ми виступаємо за збереження можливостей бути спонсором чи іншим чином надавати підтримку для всіх без виключення сфер бізнесу", - йдеться в листі УАВПП.

Олександр Дяченко, юрист УАВПП: «На моє переконання цей проект закону суттєво не вплине на вирішення проблеми охорони здоров’я. Це вже не перша спроба «заборонити все» замість того, щоб шукати дійсні причини і вирішувати проблему по суті. Це проста підміна понять, і ухилення від виконання безпосередніх обов’язків тими експертами і чиновниками, хто відповідає за прогрес в вирішенні цих питань. І, наприклад, заборона реклами алкоголю та тютюну не допомогла українцям кинути палити і пити. Головна помилка ініціаторів законопроекту – вони жодним чином не стимулюють громадян вести здоровий спосіб життя»

Для прискорення процедури прийняття рішення, Українська Асоціація Видавців (УАВПП) звела всі пропозиції у  Порівняльну таблицю, яка була додатком до направленого листа.

Про результати звернення УАВПП буде проінформовано окремо. Слідкуйте за новинами на сайті: www.uapp.org

УАВПП




Коментарі

Додати коментар