Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


15 вересня 2017

Розпочато відбір ідей для участі в Мультимедійній лабораторії веб-інновацій

Facebook Twitter LiveJournal

Громадська організація «Інтерньюз-Україна» запрошує ЗМІ з України, Молдови та Грузії взяти участь в Мультимедійній лабораторії веб-інновацій, 3-денній події в рамках реалізації проекту «Зміцнення незалежних ЗМІ в Молдові, Україні та Грузії». Захід відбудеться16-18 листопада 2017 року у Києві.

Мультимедійна лабораторія веб-інновацій об’єднає представників медіа для розробки шаблонів та інструментів, які дозволять ЗМІ використовувати в матеріалах інтерактивні ігри та мультимедіа для ефективного залучення аудиторії.

В рамках лабораторії було створено універсальний шаблон веб-сайту із керованим контентом та інструментами, який може бути адаптований до потреб локальних ЗМІ та знаходитиметься у вільному доступі. Цей шаблон буде представлений під час проведення лабораторії.

Всього дев’ять команд з Грузії, Молдови та України, по три команди з кожної країни, будуть запрошені до Києва для участі 3-денній лабораторії. Учасники дізнаються про теорію та практику використання гейміфікації,  представлять свої ідеї та матимуть можливість отримати фінансування на їх втілення. Команди-автори трьох найсильніших ідей отримають гранти в розмірі 2000 доларів США кожен, з розрахунку по одному гранту на кожну країну.

2. Умови участі у конкурсі

  • Для участі у конкурсі кожна команда, що подається, має складатись з трьох членів, має бути описано роль та професійний досвід кожного учасника команди;
  • Команда повинна продемонструвати здатність впроваджувати інноваційні ідеї в онлайн-медіа, співпрацювати з громадянським суспільством та залучати громадянську журналістику на прикладі вже втілених проектів (принаймні три приклади);
  • ЗМІ, яке представляє команда, що подається, має відповідати стандартам професійної етики;
  • Принаймні один член команди повинен володіти англійською, так як англійська є робочою мовою події;
  • Пропонована ідея проекту повинна включати елементи інтерактивної взаємодії з аудиторією та повинна бути реалізована протягом двох місяців після завершення лабораторії. Графік проекту та терміни будуть встановлені під час обговорення між організаторами та переможцями.

3. Формат участі

З кожної країни будуть відібрані по три команди (всього 27 учасників). Відібрані команди приїдуть до Києва, щоб взяти участь у Мультимедійній лабораторії веб-інновацій, яка відбудеться 16-18 листопада 2017 року. Під час лабораторії учасникам буде презентовано шаблон сайту, корисні лекції з гейміфікації. У співпраці з тренерами команди матимуть змогу покращити та фіналізувати ідеї своїх проектів з подальшим представленням їх журі. Три найсильніші ідеї отримають гранти в розмірі 2000 доларів США кожен на кожну країну.

Організатори покривають транспортні витрати, харчування та проживання відібраним учасникам. Робоча мова лабораторії – англійська. Також організатори забезпечать переклад з англійської на українську, румунську та грузинську мови.

 

4. Критерії вибору

Заявки будуть оцінюватись проектною командою за такими критеріями:

  • Професіоналізм команди-учасника конкурсу;
  • Оригінальність/інноваційність пропонованого проекту;
  • Доцільність та реалістичність пропонованого проекту;
  • Узгодженість і зрозумілість опису витрат/раціональний бюджет.

 

5. Бюджет

3 гранти у розмірі 2000 доларів США кожен будуть надані на реалізацію найсильніших ідей в рамках Мультимедійної лабораторії веб-інновацій. Кожен з переможців має бути представником 1 країни.

 

6. Термін подачі заявок

Для участі у конкурсі, будь ласка, заповніть цю форму https://goo.gl/dC8H7g англійською мовою до 16 жовтня 2017 року, 18.00.

Контактна особа: Анна Калініченко, координатор проекту, ГО «Інтерньюз-Україна», hkalinichenko@internews.ua,  +38 (066) 364-28-08

 

Довідка: Проект «Зміцнення незалежних ЗМІ в Молдові, Україні та Грузії» спрямований на покращення доступу до корисної інформації для громадян Молдови, України та Грузії через підвищення потенціалу місцевих засобів масової інформації. Він сприяє застосуванню інновацій в галузі журналістики, заохоченню діалогу серед молоді, покращенню навичок користування Інтернетом у людей похилого віку, а також стимулює співпрацю між журналістами з усіх трьох країн

 

Джерело: http://internews.ua/2017/09/multimedia-lab-announcement/




Коментарі

Додати коментар