Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


28 грудня 2020

УАМБ закликає додати друковані ЗМІ до переліку товарів, які можно продавати під час локдауну

Facebook Twitter LiveJournal

Асоціація також закликає видавців терміново направити листи до МОЗ та Кабміну.


Друковані ЗМІ не потрапили до переліку товарів, які можна продавати в Україні під час локдауну у січні 2021 року. Про це повідомляє Українська Асоціація Медіа Бізнесу, яка закликає виправити цю ситуацію.


 


«Якщо у січні в Україні запровадять карантин, купити пресу в супермаркеті чи продуктових магазинах громадянин України, скоріш за все, не зможе. Бо у постанові Кабміну щодо торгівлі товарами в умовах суворого карантину, друкованих засобів масової інформації немає в переліку товарів, продаж яких дозволений. Об’єднання видавців та журналістів вважають це загрозою для конституційного права громадян на доступ до інформації, і звернулися з відповідними закликами до виправлення помилки до Кабінету міністрів України, до Міністерства охорони здоров'я та до Міністерства культури та інформаційної політики», - йдеться в повідомленні.


 


Також сам Мінкульт звернувся з листом до МОЗ із проханням додати пресу до переліку товарів, дозволених до продажу під час карантину.


 


Українська Асоціація Медіа Бізнесу, Національна спілка журналістів України та Асоціація Незалежних Регіональних Видавців України закликають також видавців терміново направити листи до МОЗ та КМУ, щоб внести відповідні зміни до постанови.


 


Приклад листа можна знайти за посиланням.


 


Українська Асоціація Медіа Бізнесу об’єднує 56 видавничих компаній з усієї України, що видають більше 250 друкованих та понад 350 цифрових медіа.


 


Нагадаємо, локдаун в Україні введуть з 8 по 24 січня 2021 року. Будуть працювати продуктові магазини, поштові оператори, банки та готелі. Роботу громадського транспорту обмежувати не будуть, щоб люди могли добиратись на роботу.


 


Джерело: https://detector.media/rinok/article/183647/2020-12-26-uamb-zaklykaie-dodaty-drukovani-zmi-do-pereliku-tovariv-yaki-mozhno-prodavaty-pid-chas-lokdaunu/



Коментарі

Додати коментар