Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


20 вересня 2013

Експерт назвав основні помилки журналістів під час роботи на мітингах

Facebook Twitter LiveJournal

Недотримання елементарних правил безпеки, розроблених службами порятунку, є головною помилкою журналістів під час роботи на масових акціях. Таку думку висловив командир служби порятунку «Навігатор» (м.Донецьк) Володимир Цвірко в коментарі за підсумками міжнародного семінару-тренінгу «Відкрита розмова: Безпека журналіста», ініційованого Міжвідомчою робочою групою з аналізу стану дотримання законодавства про свободу слова і захист прав журналістів.

"Основна помилка в тому, що журналісти розцінюють рекомендації служб порятунку - цілком обгрунтовані і написані кров'ю - як дрібні, якими можна нехтувати", - сказав Цвірко, наголосивши, що саме дотримання елементарних рекомендацій дає можливість людині залишитися живою і здоровою в екстремальній ситуації.

За його словами, найпоширенішим порушенням правил безпеки з боку журналістів є робота безпосередньо в натовпі, де значно підвищується небезпека травматизму. Крім того, як відзначив експерт, часто журналісти, перебуваючи в натовпі, намагаються знімати учасників акції, що в деяких ситуаціях може спровокувати агресію. "Особливо це неприпустимо під час проведення якихось мітингів політичного плану чи релігійного. У цих ситуаціях люди не люблять афішуватися", - підкреслив він. Ще однією явною помилкою рятувальник назвав запис сюжетів або начитку новин безпосередньо в натовпі, оскільки коментарі журналіста можуть викликати негативну реакцію в учасників акції.

Фахівець підкреслив, що журналіст під час масових акцій має поводитися як сторонній спостерігач.

Експерт також закликав журналістів розважливо ставится до знятого матеріалу та техніки і не намагатися врятувати їх за будь-яку ціну, в тому числі ризикуючи власним життям.

president.gov.ua




Коментарі

Додати коментар