Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


8 квітня 2011

КНМП безкоштовно надаватиме журналістам юридичні послуги

Facebook Twitter LiveJournal

Київська незалежна медіа-профспілка отримала грант на юридичні послуги для журналістів від міжнародної організації «Інтерньюз-Україна». Про це повідомляж прес-служба КНМП.

За грантові кошти КНМП винайняла на роботу двох юристів - Людмилу Опришко та Людмилу Панкратову - які зможуть не лише консультувати, а й захищати журналістів у суді. 

Раніше юристи КНМП працювали як волонтери, тому могли лише консультувати у вільний від роботи час. 

«Робота юристів спрямована на вирішення проблем із порушенням прав журналістів у сфері трудових відносин та доступу до інформації. Також юристи готові протистояти цензурному тиску власників, влади та силових структур», - каже координатор Юрбюро, член комітету КНМП Юка Гаврилова

Юрбюро також займатиметься моніторингом порушень прав журналістів, створенням бази порушень, аналізом та систематизацією інформації для напрацювання рекомендацій щодо типових порушень. 

Загальна сума гранту становить близько $12 тис. на 5 місяців, 20% вказаної суми - власний внесок профспілки у вигляді волонтерської роботи активістів. Звернутися по допомогу до юристів можна за телефоном «гарячої лінії» профспілки (050)3104441 (слухавку візьме секретар).

www.telekritika.ua

«Телекритика»




Коментарі

Додати коментар