Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


26 лютого 2015

Керівництво WAN-IFRA висловило здивованість та засудило наміри ввести заборону реклами безрецептурних ліків в Україні

Facebook Twitter LiveJournal

Генеральний Секретар Всесвітньої Асоціації Видавців Газет та Новин (WAN-IFRA) Ларрі Кілман звернувся до Президента України, керівників Парламенту та Уряду України з листом (додається) щодо запланованої у Коаліційній угоді заборони реклами лікарських засобів.

На думку Всесвітньої Асоціації Видавців Газет та Новин, заборона є шкідливою та такою, що суперечить міжнародним практикам. "Уряди повинні уникати запровадження будь-яких заборон, обмежень чи вимог розміщення обов’язкової інформації у рекламі продукції, яка поширюється легально, що може зробити рекламу в газетах менш привабливою, і в наслідку створити реальну загрозу фінансування якісного контенту в пресі.", - зазначає Ларрі Кілман у своєму зверненні.

У листі Генерального секретаря WAN-IFRA акцентована увага на таке:

-       Серед усіх країн, які раніше входили до складу СРСР тільки один Азербайджан запроваджував таку заборону, ввівши її у 2006 році. Але обмеження були зняті у 2010 році, після дуже значного падіння фармацевтичного ринку.

-        Запровадження заборони реклами лікарських засобів буде суперечити зобов’язанням України за Угодою про Асоціацію з Європейським Союзом.

-        Діюче законодавство України вже забороняє рекламу рецептурних ліків, що є достатнім обмеженням.

-        Кращий світовий досвід свідчить, що замість заборони реклами, найбільш поширеною практикою вирішення проблем системи охорони здоров’я є запровадження спеціальних інформаційних програм, спрямованих на популяризацію попереджувальних досліджень та діагностики, здорового способу життя та освіти щодо власного здоров’я.

Нагадаємо, що наприкінці січня 2015 року ідею введення заборони реклами безрецептурних ліків в українських ЗМІ засудила Міжнародна Федерація Періодичної Преси (FIPP).

 

Всесвітня Асоціація Видавців Газет та Новин (WAN-IFRA) налічує у своєму складі більше трьох тисяч компаній зі 120 країн Світу. Асоціація WAN-IFRA представляє інтереси 18 тисяч друкованих видань і близько 15 тисяч інтернет-сайтів. Українська асоціація видавців періодичної преси (УАВПП) є членом WAN-IFRA.

Додаток – лист WAN-IFRA

УАВПП.

 




Коментарі

Додати коментар