Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


16 вересня 2014

Огляд проектів законодавства за 2 тижні вересня 2014 року

Facebook Twitter LiveJournal

За два тижні вересня 2014 р. було зареєстровано 2 проекти актів, що можуть мати вплив на галузь друкованих та ЗМІ в мережі Інтернет та отримано позитивний висновок щодо законопроекту спрямованого проти свободи ЗМІ в Інтернет.

05 вересня Кабінет Міністрів вніс на розгляд Верховної ради України законопроект 5039 ініційований УАВПП та Держкомтелерадіо з метою спрощення процедури доставки обов’язкових примірників документів. Законопроект погоджений Кабінетом міністрів має суттєво спростити процедуру доставляння обов’язкового примірника, зменшує кількість його одержувачів до 3-х.

Все це в комплексі не тільки зменшить навантаження на видавців а й дозволить збирати якісну інформацію про кількість та періодичність виходу друкованих ЗМІ в Україні.

Оцінка – Позитивний.

 

12 вересня на розгляд ВРУ внесено проект Закону № 5073 Про внесення змін до Закону України "Про інформацію" (щодо технологічної інформації). Зміст законопроекту полягає у розширенні переліку видів інформації та запроваджує нове поняття – «технологічна інформація». Логіка законопроекту дозволяє припустити, що мета нової норми полягає у розширенні переліку інформації, що може бути віднесена до інформації з обмеженим доступом.

Оцінка  – негативний.

 

16 вересня Комітет ВРУ з питань свободи слова та інформації підтримав галузеву позицію та рекомендував відхилити проект Закону №4851 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності інформаційних агентств від 13.05.2014. Нагадаємо, що зазначений законопроект спрямований на примусову реєстрацію інформаційних веб сайтів у мережі Інтернет. Так законопроектом передбачено реєструвати такі сайти як Інформаційні агентства, а у випадку відсутності реєстрації застосовувати адміністративну відповідальність до власників. Сподіваємося що висновок комітету буде враховано.

Оцінка висновку Комітету – позитивна.

 

 

Здійснення моніторингу законодавства стало можливим завдяки підтримці американського народу, що була надана через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Інтерньюз. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю УАВПП та необов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Інтерньюз.

 

УАВПП.

 




Коментарі

Додати коментар