Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


22 вересня 2014

Зразок договору про розміщення агітаційних матеріалів в ЗМІ

Facebook Twitter LiveJournal

Інститут розвитку регіональної преси підготував Зразок договору про розміщення агітаційних матеріалів в ЗМІ та пояснення щодо його укладення.

Завантажити Зарзок: http://irrp.org.ua/engine/download.php?id=662

Пояснення щодо заповнення договору про надання друкованої площі для розміщення матеріалів передвиборної агітації партії (політичної реклами, виступів, інтерв’ю, нарисів, інших публікацій і повідомлень): Відповідно до ч.2 ст.49 Закону України «Про вибори народних депутатів України» партія призначає розпорядників з числа кандидатів, включених до виборчого списку цієї партії, або своїх уповноважених осіб у відповідному одномандатному окрузі призначає по одному розпоряднику кожного поточного рахунку виборчого фонду партії, який має виключне право на розпоряджання коштами з відповідного поточного рахунку виборчого фонду партії.


Відповідно до ч.1 ст.49 Кандидат у депутати в одномандатному окрузі може САМ бути розпорядником поточного рахунку власного виборчого фонду або призначити не більше одного розпорядника поточного рахунку власного виборчого фонду з числа своїх довірених осіб.

Враховуючи, що відповідно до Закону - кандидатів, список кандидатів, уповноважених осіб партії, довірених осіб кандидатів-мажоритарників - реєструє ЦВК України – будь-який розпорядник поточного виборчого фонду повинен мати і надавати під час укладанні ЗМІ:

1) документ ЦВК про підтвердження реєстрації особи у відповідному статусі (включення до списку, уповноваженої особи партії, кандидата-мажоритарника, довіреної особи кандидата-мажоритарника)

та -

2) рішення партії про призначення відповідної уповноваженої особи розпорядником відповідного поточного рахунку або документ, що підтверджує призначення кандидатом-мажоритарником довіреної особи розпорядником поточного рахунку виборчого фонду.

NB! Звертаємо увагу редакцій, що відповідно до вимог ч.2 ст.46 Закону України «Про вибори народних депутатів України» розміщення агітаційних матеріалів будь-якого кандидата в одномандатному окрузі, в тому числі, висунутого партією повинні оплачуватись з його власного виборчого фонду. Партія – суб’єкт виборчого процесу оплачує власні матеріали, та матеріали кандидатів в загальнодержавному окрузі (з виборчого списку).

При заповненні даного договору необхідно пам'ятати, що:
- договір укладається з розпорядником кожного поточного рахунку виборчого фонду партії,  яка є суб'єктом виборчого процесу;
- партія призначає розпорядників з числа кандидатів, включених до виборчого списку цієї партії, або своїх уповноважених осіб у відповідному одномандатному окрузі;
- для кожного поточного рахунку виборчого фонду партії призначається по одному розпоряднику;
- розпорядник  має виключне право на розпоряджання коштами з відповідного поточного рахунку виборчого фонду партії;
- кандидат в депутати в одномандатному окрузі може бути сам розпорядником власного фонду або призначає такого з числа довірених осіб.




Коментарі

Додати коментар