Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


15 лютого 2010

Роз’яснення щодо можливості розміщення реклами пива у друкованих ЗМІ

Facebook Twitter LiveJournal

у зв’язку з набуттям чинності змін до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» від 21 січня 2010 року N 1824-VI.

Зміни до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», які вступили в силу з 21.01.2010 згідно із Законом N 1824-VI, не впливають на існуючий порядок розміщення реклами пива у пресі.

 
Згідно із частиною 2 статті 22 Закону України «Про рекламу» :
«Реклама алкогольних напоїв, реклама знаків для товарів і послуг, інших об'єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються алкогольні напої, забороняється: в усіх друкованих засобах масової інформації (крім спеціалізованих видань)».
 
Законом N 1824-VI внесено зміни у статтю 1 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», зокрема визначено поняття:
 
«пиво - насичений діоксидом вуглецю пінистий напій, отриманий під час бродіння охмеленого сусла пивними дріжджами, що відноситься до товарної групи УКТ ЗЕД за кодом 2203».
та
«алкогольні напої - продукти, одержані шляхом спиртового бродіння цукромістких матеріалів або виготовлені на основі харчових спиртів з вмістом спирту етилового понад 1,2 відсотка об'ємних одиниць, які відносяться до товарних груп Гармонізованої системи опису та кодування товарів під кодами 22 04, 22 05, 22 06, 22 08».
 
Зазначені визначення є такими, що виключають одне одного, у тому числі з огляду на належність до різних товарних груп Гармонізованої системи опису та кодування товарів. Відтак термін «Алкогольний напій» слід застосовувати до переліку відповідних товарів та не може бути поширено на товари щодо яких передбачено визначення – «пиво» у тому числі в розумінні Закону України «Про рекламу».
 
Інформація УАВПП



Коментарі

Додати коментар