Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


6 червня 2011

"Нововведення" в рекламу ліків.

Facebook Twitter LiveJournal

З 12 серпня починає діяти нова норма, що зобов’язує супроводжувати рекламу лікарських засобів попередженням про загрозу самолікування. Окрім того парламентарі розглядають можливість додаткових вимог до реклами ліків.

19 квітня 2011 року Верховна Рада прийняла Закон,який зобов’язує в рекламі ліків вміщувати  напис про можливість шкідливості самолікування для здоров’я, такий напис повинен займати не менше 15% площі реклами. Закон вступає в силу 12 серпня.

26 травня у Верховній Раді України зареєстровано проект закону №8569 про внесення змін до Закону України "Про рекламу" (щодо уточнення сфери застосування Закону та удосконалення окремих положень). Крім багатьох змін, що стосуються особливостей розміщення зовнішньої реклами, проект передбачає внесення змін до статті 21 ЗУ «Про рекламу», яка регулює рекламу ліків. Ініціатори законопроекту пропонують у рекламі лікарських засобів, медичної техніки, методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації поміщати рекомендацію щодо обов’язкового ознайомлення з інструкцією до застосування, що додається до лікарських засобів та інформацією про наявність протипоказань до застосування лікарського засобу. Законопроект також забороняє розповсюджувати рекламу дитячого харчування без зазначення інформації про вік дитини, з якого дозволяється споживання цього продукту, а у випадках рекламування дитячого харчування, призначеного для дітей грудного віку, без зазначення інформації про необхідність попередньої (перед початком споживання) консультації лікаря.

 

УАВПП.




Коментарі

Додати коментар