Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


14 вересня 2009

1-2 жовтня, Прага - Конференція «Редакція 2015»

Facebook Twitter LiveJournal

Редактори у 2015р: що думають провідні редактори

 

Редактори з усього світу зберуться у Празі 1 та 2 жовтня на конференції, присвяченій студії новин майбутнього для обговорення шляхів забезпечення якісних редакторських стандартів при здешевленні видань.

 

Конференцію організовуватиме Всесвітній Форум Редакторів та PPF Media у Мультимедійному навчальному центрі «Футурум» у Празі, і за задумом організаторів конференція стосуватиметься економічного впливу на роботу студії новин, та допоможе видавцям у пошуку недорогих рішень, які тим не менше не зашкодять високим журналістським стандартам.

 

«Всесвітній Форум Редакторів усвідомлює, що нещодавні обмеження, накладені керівництвом видань, та фінансові обмеження, вже стали частиною щоденного життя головних редакторів» - каже Бернар Пекьюрі, Директор ВФР. - На конференції передбачено два пленарні засідання та п’ять секцій, де будуть запропоновані рішення для багатьох проблем. І оскільки редактори не можуть від’їжджати надовго, а бюджети у всіх урізані, ми зменшили витрати для всіх учасників».

 

Докладніше про Конференцію «Студія новин 2015» див. на http://www.2015newsroom.com

Секції присвячено таким питанням:

 

- «Як редактори бачать редакцію-2015» із Езіо Мауро, головним редактором італійської «Ла Републіка»; Еспеном Егіл Хансеном, головним редактором «ВГ Мультимедія» у Норвегії; Алекасандрою Фьодерл-Шмідт, головним редактором «Дер Стандарт» із Австрії, та Джорджем Броком, головою факультету журналістики із Лондонського університету та колишнього відповідального редактора «Таймс».

 

- «Візуальна журналістика: поява новин без коментарів», із центральною доповіддю Маріо Гарсіа, виконавчого директора та засновника «Гарсіа медіа», та експертною групою із Джордіс Гузман Вуліа, художнім директором «Вель ам Зонтаг» у Німеччині, Робом Монтгомері, головним редактором та засновником visualeditors.com,США, та іншими.

 

- «Вільний Інтернет та оплачений контент? Які бізнес-моделі обирати для новин?» - група експертів у складі Метта Келлі, помічника редактора «Дейлі Міроу» та mirror.co.uk; представника Google News, та інших

 

- «Мобільна революція: як доступ до Глобальної Мережі у реальному часі змінює процес новин» - із Мартою Стоун, Директором проекту «Створення газети майбутнього» Всесвітньої асоціації видавців газет та журналів (WAN-IFRA), та інших.

 

- «Як при студії новин організувати команду журналістів для веб-телебачення» - із Андерсом Рефновим, менеджером Веб-ТВ Екстрабладет у Данії, Антоні Естеве, директором «Лавінії» з Іспанії.

 

- «Гіперлокальні новини: вибух традиційних регіональних ЗМІ», яка розгляне зростання успішних гіперлокальних новин та їх потенціал для традиційних газетних компаній. Секцію вестиме Роман Галло, директор із медіа-стратегії PPF, чия «Наше Адреса» у Чеській Республіці є найкращим прикладом нової бізнес-моделі.

 

- «Персоналізовані новини та семантична глобальна мережа: що це дає журналістиці?», яку вестиме Фредді Міні, виконавчий директор «Нетвібес» із Франції та США, Жан Бєргофф, директор Європейського центру цифрової комунікації в Зойдському університеті у Нідерландах, Рейналь Лемер, партнер Аналс-ІТ у Бельгії, та Жером Ларедо, європейський директор ATEX (чекаємо підтвердження від усіх промовців).

 

Детальніше можна дізнатися та зареєструватися на http://www.2015newsroom.com

 

Можна взяти участь у тематичній поїздці до Праги для ознайомлення із роботою гіперлокальних новин «Наше Адреса». Детальніше про поїздку, що відбудеться 29 та 30 вересня можна на  http://www.wan-press.org/wefprague2009

 

Також для учасників конференції «Редакція 2015» пропонуються спеціальні ціни на відвідання Всесвітньої конференції молодих читачів, яка пройде у Празі з 27 до 30 вересня. Детальніше про цю конференцію, яка відбувається щодвароки, і яка вперше за шість останніх років повернулася до Європи, можна дізнатися на

http://www.wan-press.org/prague2009.

 

Всесвітній форум редакторів, який базується у Парижі ( http://www.worldeditorsforum.org ) – це організація Всесвітньої Асоціації видавців газет та новин (WAN-IFRA), яка об’єднує  головних редакторів та відповідальних редакторів новин. WAN-IFRA знаходиться у Парижі, Франція, та Дармштадті, Німеччина, і має відділення у Сингапурі, Індії, Іспанії, Франції та Швеції, вона є світовою організацією видавців газет та новин. Вона представляє 18 тис видань, 15 тис. сайтів та 3 тис. компаній із 120 країн. Організація була створена після об’єднання Всесвітньої асоціації газет та IFRA, та дослідної організації видавничої галузі.

 

Із запитами звертатися: Larry Kilman, Director of Communications and Public Affairs, WAN-IFRA, 7 rue Geoffroy St Hilaire, 75005 Paris France. Tel: +33 1 47 42 85 00. Fax: +33 1 47 42 49 48. Mobile: +33 6 10 28 97 36. E-mail: larry.kilman@wan-ifra.org

 

Інформація: УАВПП




Коментарі

Додати коментар