Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


11 травня 2018

Лекторій «Свобода слова в умовах безпекових викликів: чому не можна її обмежувати»

Facebook Twitter LiveJournal

У вільному суспільстві не може бути виправдань брехні чи напівправді, чим би вони не прикривалися: війною або намаганням бути такими собі «дуже патріотичними» українцями/ками.

 На жаль, в Україні ситуація зі свободою слова погіршується, що надає особливої актуальності ІІ Громадянському лекторію на тему: «Свобода слова в умовах безпекових викликів: чому не можна її обмежувати», який Студреспубліка разом із газетою «Нова Республіка» проводитимуть 19 травня 2018р. у Києві. Реєструйтесь для участі!

Наступ на свободи – це, на жаль, реальність в Україні. Про це вже не мовчать, проте є такі, хто виправдовує. Республіканці ж послідовно привертають увагу до необхідності забезпечення свободи слова. Вже вдруге діалог про це за участі активістів/ок, експертів/ок, журналіст/ок, медійників/ць відбудеться у форматі Громадянського лекторію. Подробиці – нижче.

Утиски свободи слова – дуже важлива публічна проблема, вона потребує суспільної уваги, обговорення та вирішення. Насильство (аж до вбивств) проти журналістів/ок, відсутність якісного розслідування таких фактів, ув’язнення критично налаштованих журналістів/ок, відбирання ліцензій, тиск, погрози та цькування медій і журналістів/ок, які критикують владу чи мають альтернативні погляди, темники для медій, спроби контролювати інтернет, прояви (само)цензури, наявність пропаганди – це все сумна реальність інформаційного поля України на всій її конституційній території.

Слід наголосити, що в наші часи наступ на свободу слова відбувається по всьому світу, постправда і фейки – це вже реальність навіть західних країн, т.зв. зразків демократії.

Так свідчать не лише досвіди наших життів і новинні сюжети, але вже і звіти авторитетних міжнародних організацій.

У той час, як історія людства стверджує, що вільні медії, захищені права людини (без виключень), критично мислячі громадян(к)и та фахові журналіст(к)и, можливість займатися громадянською журналістикою і повага до опозиції – це архітектурні деталі розвинутого суспільства й ефективної держави, в фокусі яких інтереси кожної людини. Для цього потрібне громадянське просвітництво. 

Громадянські лекторії – важлива ініціатива Студреспубліки, яка збирає активістів/ок, експертів/ок, молодих лідерів/ок і просто небайдужих громадян/ок разом для діалогу про інноваційний розвиток України й особистісну самореалізацію в нових складних умовах, про розвиток людини й універсальні цінності. Формат події – інтенсивний лекторій у режимі презентації проблемних позицій у вигляді експертних доповідей із подальшим змістовним обговоренням.

ІІ Громадянський лекторій: «Свобода слова в умовах безпекових викликів: чому не можна її обмежувати» відбудеться 19 травня з 10:30 до 20:00 (початок реєстрації з 10:00) у Києві (точне місце буде повідомлене тим, хто зареєструвався). До участі запрошуються прогресивні громадян(к)и, вчені, журналіст(к)и, медійники/ці, активіст(к)и, блогер(к)и, студент(к)и тощо. Попередньо потрібно пройти обов’язкову онлайн-реєстрацію. Кількість місць обмежена!

Мусимо кожну мить дбати, оберігаючи право кожного на вільну думку, а значить слово!

Подія проводиться із нагоди 2-річчя газети прогресивних людей «Нова Республіка».

Умови участі [s] Питання медіа та партнерства: бренд-менеджерка Віра Андріюк (097) 883 22 26, brand-manager@studrespublika.com

 

Джерело: Громадський простір




Коментарі

Додати коментар