Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


13 серпня 2010

Програма дружніх професійних візитів для журналістів Луганської та Вороніжської областей

Facebook Twitter LiveJournal

Східноукраїнський центру громадських ініціатив (м. Луганськ) та Регіональний Фонд «Центр захисту прав ЗМІ» (м. Вороніж) у рамках проекту «Транскордонний репортаж» оголошують про початок «Програми дружніх професійних візитів для журналістів Луганської та Вороніжської областей».

Дана програма проводиться з метою залучення ЗМІ до висвітлення проблем, які представляють гострий суспільний інтерес у розрізі транскордонних російсько-українських взаємин. До участі у конкурсі запрошуються журналісти або позаштатні кореспонденти ЗМІ, готові створювати матеріали на основі цінностей Європейського Союзу та зацікавлені у висвітленні вищезазначеної проблематики. Учасники програми відбираються на конкурсній основі.

Для переможців конкурсу Східноукраїнський центр громадських ініціатив організовує програму професійних візитів, у рамках якої журналістам повністю або частково компенсуються основні витрати (витрати на проїзд, один день проживання у готелі (при необхідності); харчування), пов'язані із збором матеріалів у сусідній (Вороніжській/ Луганській) області для написання статті/створення сюжету.

Для участі у Програмі зацікавлені журналісти повинні подати заявку встановленого зразка та супроводжуючі матеріали починаючи з 05 липня 2010 року до 15 вересня 2010 року включно. Заявки необхідно надсилати за адресою: zahumanrights@gmail.comабо СЦГІ, 30-й квартал 2/14, м. Луганськ, 91005, Україна.

Частиною заявки є резюме планованої статті (опис проблеми, яку планується висвітлити у журналістському матеріалі; пояснення того, як у журналістському матеріалі буде представлений транскордонний компонент) – до 2 сторінок та приблизний бюджет професійного візиту зі створення журналістського матеріалу, складений відповідно до критеріїв описаних нижче. Як правило, сума, яка буде виділена на відшкодування основних витрат, пов'язаних із створенням журналістського матеріалу, складатиме від 200 до 1000 українських гривень (від 800 до 4500 російських рублів). Оргкомітет конкурсу очікує отримати економічні заявки.
Супроводжуючими матеріалами є: CV журналіста – до 2 сторінок; два матеріали із будь-якої із нижчеперерахованих категорій, підготовлених журналістом протягом останніх двох років: друковані матеріали – газети та журнали в оригіналах, ксерокопіях або електронних копіях; телевізійні матеріали – відеозаписи (DVD, VHS, лінки на відео-матеріали, розміщені в інтернет); радіоматеріали – аудіозаписи (CD, аудіокасети, лінки на аудіо-матеріали розміщені в інтернеті); для інтернет-видань – лінк на відповідну публікацію.
Оцінка наданих для участі у Програмі матеріалів та визначення учасників Програми здійснюються комісією кожні 15 днів до вичерпання фінансових ресурсів Програми.

Журналісти, що беруть участь у Програмі та ті, що здійснили професійний візит у рамках Програми, протягом місяця після закінчення візиту зобов’язані надати оргкомітету Проекту опублікований матеріал, створений за результатами поїздки. Проект «Транскордонний репортаж» здійснюється за фінансової підтримки Фонда ПАУСІ та Національного фонду розвитку Демократії (NED).
Більш детальну інформацію про конкурс та Програму ви можете знайти на сайті СЦГІ (http://totalaction.org.ua/content/do-uvahy-zmi-oholosheno-konkurs-prohrama-druzhnikh-profesijnykh-vizytiv-dlja-zhurnalistiv-lu). 

За додатковою інформацією ви можете звертатися до Володимира Щербаченка, 
Email: zahumanrights@gmail.com 
Тел.: 0642 491374; 067 6409440 
СЦГІ, 30-й квартал 2/14, м. Луганськ, 91005, Україна




Коментарі

Додати коментар