Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


2 липня 2009

Фонд розвитку українських ЗМІ оголошує конкурс Президентські вибори 2010

Facebook Twitter LiveJournal

Посольство США в Україні оголошує конкурс проектів, що сприятимуть проведенню в Україні вільних та чесних Президентських виборів 2010. До конкурсу запрошуються українські неурядові організації та засоби масової інформації.

Проектні пропозиції мають надійти до Офісу грантових програм Посольства США не пізніше 17 липня 2009 року

Мета програми
Програма "Фонд розвитку українських ЗМІ" адмініструється Відділом преси, освіти та культури Посольства США в Україні. Кошти фонду спрямовані на підтримку вільних і незалежних ЗМІ в Україні та допомогу українським журналістам, медіа-організаціям і недержавним організаціям, які працюють над проектами, пов'язаними з медіа.

Основні вимоги програми:
Фонд розвитку українських ЗМІ приймає заявки від незалежних українських ЗМІ - друкованих, теле-, радіо- та Інтернет-ресурсів. Державні, комунальні або партійні ЗМІ під фінансування не підпадають. Програма також надає індивідуальні гранти журналістам та представникам українських медіа, незалежно від їхнього статусу. Недержавні організації можуть претендувати на отримання фінансування, якщо їхні проекти безпосередньо сприяють розвиткові українських медіа.

Під фінансування не підпадають рекламні видання; інформаційні бюлетені, які видаються недержавними організаціями; спеціалізовані видання, орієнтовані на висвітлення вузькопрофесійної тематики; проекти, які переслідують партійні або політичні інтереси.

Максимальна сума фінансування становить 24 000 дол. США. Сума гранту залежить від обсягу запланованої діяльності та періоду виконання проекту, який може тривати від 1 до 12 місяців.

Організації та ЗМІ заохочуються до пошуку джерел співфінансування від інших донорів.

Тематичні пріоритети загального конкурсу:
Пріоритети Фонду розвитку ЗМІ спрямовані на:

1.       Підвищення якості журналістської освіти шляхом:

o        проведення практичних тренінгів для студентів факультетів журналістики;

o        організації стажувань для студентів у провідних національних та регіональних ЗМІ;

o        залучення студентів до міжрегіональних студентських обмінів;

o        відкриття та оновлення радіо- і телевізійних тренінгових центрів, які функціонують на базі факультетів журналістики;

o        створення навчальних посібників для студентів факультетів журналістики.

2.       Покращення професійних стандартів серед журналістів шляхом:

o        надання тренінгової допомоги молодим журналістам (від 1 до 3 років професійного досвіду);

o        надання групових та індивідуальних грантів на поїздки для журналістів з метою відвідання міжнародних конференцій, семінарів та стажувань за кордоном;

o        підтримки проектів, спрямованих на проведення журналістських розслідувань, створення аналітичних матеріалів та покращення якості новин.

3.       Створення сприятливого середовища для розвитку українських медіа шляхом:

o        сприяння розвитку свободи преси та проведення моніторингу порушень професійних прав журналістів, особливо на регіональному рівні;

o        проведення освітніх заходів для редакторів та персоналу ЗМІ з питань законодавства, яке забезпечує вільне та прозоре функціонування журналістики;

o        впровадження у медіа-середовище новітніх технологій, в тому числі використання Інтернету як джерела новин та інформації та створення, або оновлення веб-сайтів існуючих ЗМІ в рамках ширших проектів.

4.       Сприяння співпраці між ЗМІ, неурядовими організаціями та державними інституціями шляхом:

o        встановлення відкритого діалогу між ЗМІ, недержавними організаціями та урядовими структурами через проведення спільних семінарів, робочих зустрічей і круглих столів;

o        проведення тренінгів для представників урядових прес-служб;

o        сприяння розвиткові міжрегіонального медіа-партнерства.

Конкурси:
Окрім загального конкурсу, який триває протягом року, Посольство проводить тематичні та регіональні конкурси. Інформація щодо цих ініціатив з'являтиметься на сайті Посольства та у місцевих ЗМІ.

Правила подачі заявок:
Щоб взяти участь у конкурсі, завантажте пакет конкурсних документів. Просимо надсилати заявки в електронному вигляді на адресу: KyivMDF@state.gov або звичайною поштою на адресу: Посольство США, Відділ преси, освіти та культури, Фонд Розвитку ЗМІ, вул. Глибочицька, 4, Київ, Україна, 04050.

Якщо Ви не отримаєте підтвердження електронною поштою про одержання Вашої заявки, просимо звертатися за телефоном: (044) 490-4026.

Інформація - Відділ преси, освіти та культури Посольство США



Elections 2010 (ukr) [ 477 KB ]


Коментарі

Додати коментар