Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


4 січня 2024

Гранти на транскордонні розслідування від JOURNALISMFUND EUROPE

Facebook Twitter LiveJournal

Journalismfund Europe в межах програми European Cross-Border grants (2024–2026) приймає заявки на гранти від незалежних медіа, що працюють над журналістськими розслідуваннями. 

Що передбачає грантова програма?

Journalismfund Europe підтримує транскордонні проєкти медійників, які працюють над журналістськими розслідуваннями та дослідженнями. Історії мають бути актуальними для європейської аудиторії.

Гранти покриють витрати, пов’язані з журналістськими дослідженнями для всіх медіа. Зокрема подорожі, переклад і фіксерів, доступ до платних баз даних, юридичні послуги. Фрилансерам також оплатять робочий час. Фінансування не покриває постійні витрати —  на офіс, інвестиції тощо.

Суми різняться для кожного проєкту та залежать від тривалості розслідування, кількості членів команди та необхідних витрат. Загальний бюджет гранту на 2024 рік —  900 000 євро. Його розподілятимуть у чотири раунди.

Учасники також можуть подати заявку на наставника, який надасть допомогу або з фокусом розслідування, або з потребою у певних компетенціях.

Хто може стати учасниками?

Право подати заявку мають журналісти та незалежні медіа з континентальної Європи та Косово. Допомога доступна не для всіх європейців, а не тільки громадян країн ЄС. У розслідуванні мають брати участь мінімум дві організації чи два журналісти з різних країн.

Куди звертатися за уточненням: grants@journalismfund.eu

Дедлайн подання заявок: 25 квітня 2024 року. Учасників повідомляють про рішення журі приблизно через 40 днів після кінцевого терміну подачі заявок.

Деталі: Journalismfund Europe.




Коментарі

Додати коментар