Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


21 вересня 2022

ЗАЯВКА НА УЧАСТЬ У ПРОЄКТІ "ЖИТТЯ ВІЙНИ"

Facebook Twitter LiveJournal

Метою проєкту є документування сучасної історії України на тлі російсько-української війни – її міст, громад, колективів або окремих особистостей з різних куточків країни - задля кращого розуміння нащадками та світовою спільнотою подій, що відбуваються після початку повномасштабного російського вторгнення 24 лютого 2022 року.

Метою проєкту є документування сучасної історії України на тлі російсько-української війни – її міст, громад, колективів або окремих особистостей з різних куточків країни - задля кращого розуміння нащадками та світовою спільнотою подій, що відбуваються після початку повномасштабного російського вторгнення 24 лютого 2022 року.

Проєкт реалізується  за підтримки Лабораторії журналістики суспільного інтересу та Інституту гуманітарних наук (Institut für die Wissenschaften vom Menschen).

ЯК СТАТИ ПАРТНЕРОМ?

Ми запрошуємо редакції українських видань та/або окремих журналістів стати партнерами проєкту. Для цього необхідно заповнити дану реєстраційну форму та представити на розгляд Редакційної колегії проєкту документальні історії, які ви хочете висвітлити, та необхідний бюджет.
Протягом жовтня 2022 року  Редакційна колегія зобов’язується розглянути її та повідомити про ухвалене рішення всім, хто надішле свої заявки.
Головними критеріями відбору партнерів є спроможність заявника створювати якісний контент на основі попередньої роботи, готовність працювати відповідно до журналістських стандартів та відповідність заявлених історій запропонованому бюджету.
Редколегія проєкту організує індивідуальні зустрічі з кожним з партнерів, які отримають позитивну відповідь за підсумками відбору, для детального обговорення ідей, затвердження бюджету та дедлайнів підготовки публікацій.
ДЕДЛАЙН ПОДАЧІ ЗАЯВОК 
 
Ми приймаємо на розгляд ваші ідеї до 30 вересня 2022 року (включно). Протягом жовтня Редколегія  розгляне всі отримані заявки та обере ті, які найкраще відповідатимуть меті проєкту. До уваги береться досвіт редакцій/журналістів у документальному висвітленні подій та спроможність виробляти якісний контент відповідно до журналістських стандартів та етики. 
ЯКІ ІСТОРІЇ?
Ми залишаємо за партнерами проєкту творчу свободу у виборі формату документування сучасної історії. Це може бути серія репортажів (в тому числі відео-та фото), статей або публікацій іншого жанру, які б  висвітлювали певні історії (від їх початку після 24 лютого 2022 року до логічного завершення). Ми хочемо задокументувати важливі події та явища, які допоможуть краже зрозуміти життя українців та держави під час повномасштабної війни.
Завершеність документальних історій, їх відповідність журналістським стандартам та етиці є обов'язковими вимогами до контенту.
Усі історії, задокументовані партнерами в рамках проєкту, буде розміщено на платформі  "Життя війни" українською мовою. На прохання Редколегії проєкту медіа-партнер перекладене окремі матеріали англійською мовою. Паралельно історії будуть публікуватися на сторінках видань, які долучилися до проєкту. У випадку фріленсерів це можуть бути видання, з якими журналісти системно співпрацюють.
БЮДЖЕТ
За підсумками відбору та обговорення з Редколегією кожному з партнерів проєкту буде надано одноразову підтримку у розмірі до 5000 євро (еквівалент у гривні за курсом НБУ) на реалізацію ідей протягом періоду від 5 до 9 місяців. 
Окрім гонорарів та інших витрат, необхідних для виготовлення матеріалів, Заявник має передбачити витрати на переклад кількох ключових матеріалів англійською мовою (кількість оговорюється на етапі затвердження заявки відповідно до загальної кількості іматеріалів).
 

 




Коментарі

Додати коментар