Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


8 грудня 2020

Можливості для фінансування від Балтійського Центру Медіа Досконалості

Facebook Twitter LiveJournal

Шановні читачі!

Перед Вами – електронний бюлетень, який  Балтійський Центр Медіа Досконалості (BCME) готує на допомогу незалежним медіа в країнах Східного Партнерства. У ньому ми збираємо для вас грантові оголошення й інші новини щодо можливостей фінансування, доступні для медіа Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Молдови, Грузії та України.

Ми хочемо, щоб цей бюлетень полегшив вам доступ до донорського фінансування, спростив пошук інформації і зробив ваш фандрайзинг більш ефективним. В розділі «Новини фінансування» ви знайдете останні грантові оголошення.

ВСМЕ щиро сподівається, що ця публікація зробить свій внесок в діалог між донорами і незалежними ЗМІ Східного Партнерства та сприятиме більшій різноманітності в медіа ландшафті регіону.

Якщо у вас є побажання, рекомендації чи ви готові поділитися враженнями про цей бюлетень, пишіть нам за адресоюinfo@baltic.media

Ми будемо старатися для вас!

З повагою,

Укладачі бюлетеня Funds4Media

1. Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини

Географія - весь світ


Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA, організований Українською Гельсінською спілкою з прав людини, пройде в Києві з 26 березня по 4 квітня 2021 року.

До участі в конкурсних програмах допускаються неігрові фільми, створені в 2019-2020 рокух. Конкурсна програма включає дві міжнародні категорії: DOCU / WORLD - для фільмів довжиною понад 30 хвилин, DOCU / SHORT (фільми тривалістю не більше 30 хвилин) і національний конкурс Docu / Україна. Переможці конкурсу в цих категоріях отримають грошові призи в розмірі 1 000 доларів США. Також вручаються спеціальний приз журі, приз імені Андрія Матросова та приз глядацьких симпатій, розмір призів - 1 000 доларів США.

Деталі:  https://docudays.ua/eng/regulations/

Дедлайн:  10 грудня 2020 року

 

2. Журналістський конкурс European Press Prize

Географія: країни Ради Європи

European Press Prize націлена на стимулювання якісної журналістики на континенті. Нагороди в розмірі 10 000 євро будуть вручатися за значні досягнення в чотирьох номінаціях: журналістські розслідування, видатний репортаж, думка і інновація. Також передбачений спеціальний приз журі. У конкурсі можуть взяти участь журналісти працюють в Європі і журналісти, які пишуть для Європейських медіа або блогів. Список країн -  https://www.coe.int/en/web/portal/47-members-states

Матеріали повинні бути на мові оригіналу (з синопсисом до 250 слів) і опубліковані в друкованому або онлайн медіа з 1 грудня, 2019 року по 31 грудня 2020 року.

Деталі: https://www.europeanpressprize.com/

Дедлайн: 11 грудня, 2020 року.

 

3. Конкурс мобільної фотографії Mobile Photography Awards

Географія - весь світ
 

Mobile Photography Awards – це конкурс і пересувна виставка, мета яких - просування мистецтва зйомки за допомогою мобільних пристроїв. Взяти участь в цьому конкурсі можуть фотографи, які використовують для зйомки мобільні пристрої.

Переможці отримають призи: гран-прі конкурсу - 3 000 доларів США і приз MPA за краще фотоесе - 500 доларів.

При оцінці робіт будуть враховуватися творчий підхід, оригінальність і те, наскільки робота відповідає темі конкурсу - створення інноваційних зображень незалежно від того, яким пристроєм користується фотограф.

Вартість участі - 15 доларів США за одне зображення, 30 доларів за три зображення, 50 доларів за шість зображень і 100 доларів за 15 зображень. Участь в конкурсі фоторепортажів від MPA - 29 доларів.

Деталі:  https://mobilephotoawards.com/

Дедлайн: 14 грудня 2020 року.

 

4. Стипендії на навчання бізнес-журналістиці в Китаї

 

Географія - весь світ

 

Університет Цінхуа спільно з Міжнародним центром для журналістів (ICFJ) і Bloomberg News пропонує навчання за магістерською програмою в області глобальної бізнес-журналістики. Мета програми - навчати журналістів нового покоління, які допоможуть громадськості розбиратися в складних питаннях глобальної економіки, фінансів і бізнесу. Розрахована на два року, програма викладається англійською мовою і включає спеціалізовані курси по дата журналістиці, корпоративній стратегії, бухгалтерським стандартам і т.д. Програма також передбачає практику в великих медіа організаціях. Журналісти, які добре знають англійську мову, можуть подати заявки на навчання за цією програмою.

 

Деталі:  https://bit.ly/3obnOAl

 

Дедлайн: 15 грудня 2020 року

 

5. Конкурс, присвячений толерантності і орієнтований на тінейджерів

Географія - весь світ

Конкурс запрошує тінейджерів розповісти про своїх знайомих, які слугують прикладом толерантності.

Орієнтований на тінейджерів проект (World Teenage Reporting Project), організований Global Youth & News Media, запускає конкурс, присвячений толерантності (Tolerance Profile Challenge).

На конкурс приймаються історії будь-якого формату про журналістів-тінейджерів або про дорослих, якими захоплюються підлітки, які успішно просувають ідеї толерантності.

Приймаються матеріали будь якою мовою, але відео, зняті не англійською мовою, повинні супроводжуватися англійськими субтитрами.

Деталі:  https://bit.ly/2Vk7bq1

 

Дедлайн: 16 грудня 2020 року

 

6. Пропонуються стипендії на інновації в галузі журналістики

Географія - весь світ

Стипендіальна програма, що спонсорується Інститутом журналістики Рейнольдса (RJI), приймає заявки від авторів інноваційних ідей з теорії і практики журналістики.

Інститут пропонує резидентські і нерезидентські стипендії, а також стипендії для організацій. Учасники резидентської програми будуть протягом восьми місяців жити на території студентського містечка Школи журналістики в Міссурі, США, отримають можливість користуватися навчальними та технічними ресурсами інституту і спілкуватися з викладачами і студентами. Стипендіати щомісяця отримуватимуть стипендію 10 000 доларів США, їм також буде видано одноразову допомогу розміром в 10 000 доларів США на адаптацію.

Нерезидентські стипендії призначені для співробітників новинних, технологічних або близьких до цих областей компаній, які зможуть розвивати свої ідеї, продовжуючи працювати. Такі стипендіати отримають 20 000 доларів США протягом восьми місяців програми.

Стипендії розміром в 20 000 доларів виплачуються компаніям або організаціям і можуть бути використані на зарплату тимчасового співробітнику або фрілансеру, що працює над проектом, або на інші пов'язані з проектом потреби.

Деталі:  https://www.rjionline.org/fellowships

Дедлайн: 18 грудня, 2020 року.

 

7. Фестиваль ігрового і документального кіно

Географія: Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Грузія, Молдова, Україна та інші країни

Німецький кіноінститут оголошує про фестиваль goEast, який пройде з 20 по 26 квітня 2021 року в Вісбадені, Німеччина. Творці повнометражних ігрових і документальних фільмів можуть взяти участь в роботі цього фестивалю. На конкурс приймаються художні та документальні фільми (тривалістю не менше 60 хвилин), створені в 2020-2021 року. Приймаються фільми мовою оригіналу, з субтитрами англійською мовою. За результатами конкурсу присуджуються наступні призи розміром від 4 000 до 10 000 євро: кращий фільм, кращий режисер, культурне розмаїття.

Деталі: https://bit.ly/3kY2Q73

Дедлайн: 31 грудня, 2020 року

 

8. Міжнародний кінофестиваль пройде в Гонконзі

Географія - весь світ

Гонконгський міжнародний кінофестиваль пройде з 1 по 12 квітня 2021 року в Гонконзі. На фестиваль приймаються фільми, робота над якими була закінчена після 1 січня 2020 року. Фільми, зняті не англійською мовою, повинні супроводжуватися англійськими субтитрами.

Переможці отримають призи розміром до 3 000 доларів США. Плата за участь варіюється від 50 до 80 доларів.

Деталі:  https://bit.ly/39xOqrk

Дедлайн:  31 грудня  2020 року

 

9. Sony World Photography Award

Географія - весь світ

Всесвітня організація фотографії приймає роботи на щорічний конкурс Sony World Photography Award.

Роботи приймаються в наступних категоріях:

  • професійна;
  • студентська;
  • відкрита;
  • молодіжна (для фотографів у віці 12-19 років).

Переможці отримають призи на суму до 30 000 євро.

Крім того, переможці в усіх категоріях отримають обладнання від компанії Sony, оплачену поїздку в Лондон з проживанням в готелі і VIP-квитки на церемонію нагородження Sony World Photography, яка пройде в 2021 році. Роботи переможців конкурсу будуть представлені на виставці World Photo London.

Деталі:  https://bit.ly/3fYVZsn

Дедлайн: в молодіжній категорії - до 31 грудня, у відкритій категорії - до 7 січня 2021 року, в категорії для професіоналів роботи приймаються до 14 січня 2021 року.

10. Стипендії на участь в магістерській програмі з журналістики

 

Географія - весь світ

 

Магістра в галузі журналістики, медіа та глобалізації Erasmus Mundus приймає заявки від кандидатів, які закінчили бакалаврат, з досвідом роботи в журналістиці з усього світу. Програма поєднує академічні та теоретичні знання і журналістські навички, які необхідні для аналізу, інтерпретації і розуміння глобальних змін, які кидають виклик традиційним кордонам між ЗМІ, політикою, технологією і культурою. Учасники проведуть перший рік, навчаючись в Університеті Орхуса в Данії, а другий рік - в одному з європейських університетів-партнерів в Амстердамі, Лондоні чи Празі. Крім того, протягом другого семестру першого року навчання студенти отримають можливість навчатися в університеті за межами Європи.

Mundus Journalism Consortium пропонує стипендії на суму до 49,000 євро на оплату навчання, страховки, транспортних витрат і проживання. Для участі в програмі необхідно гарне знання англійської мови.

 

Деталі:  https://bit.ly/33urkxN

 

Дедлайн: 10 січня 2021 року

 

11. Програма Стенфордського університету з питань демократії та розвитку

Географія - весь світ

Журналісти, що спеціалізуються на висвітленні економічного і політичного розвитку своїх країн, можуть подати заявку на участь у літній стипендіальній програмі Стенфордського університету.

Літня тритижнева програма, присвячена демократії та розвитку (The Draper Hills Summer Fellowship on Democracy and Development), збере 25-30 професіоналів різних областей діяльності, що мають відношення до демократії, розвитку та верховенства закону. Перевага віддається кандидатам з країн, що розвиваються.

Програма надає унікальний форум для нових лідерів: місце, де вони можуть спілкуватися і обмінюватися досвідом, а також навчальні семінари, наукові читання і аудиторні заняття.

Програма 2021 року пройде в Стенфордському університеті в Каліфорнії з 18 липня по 6 серпня.

Стенфордський університет оплатить транспортні витрати, проживання та вартість візи.

Деталі: https://stanford.io/32do7SH

Дедлайн: 11 січня 2021 року

 

12. Національний фонд на підтримку демократії (NED)
 

Географія - весь світ

Незалежні медіаорганізації, громадські групи та асоціації можуть подати заявки на отримання грантів. NED приймає заявки від організацій, що працюють в різних країнах, включаючи нещодавно встановлені демократії, країни з напівавторитарним режимом, суспільства, які жорстоко придушуються і країни, що переходять до демократії. NED зацікавлений в пропозиціях від громадських організацій, спрямованих на сприяння і захист прав людини і верховенства закону, підтримку свободи інформації та незалежних ЗМІ, а також сприяння підзвітності та прозорості.

 

Суми грантів варіюються в залежності від масштабу і сфери дії проектів. Середній грант розрахований на 12 місяців і становить близько 50 000 доларів США.

 

Деталі:  https://bit.ly/36oXtZx

 

Дедлайн:  11 січня 2021 року

 

13. Фестиваль фільмів на тему міграції

Географія - весь світ

Фонд “Словенська філантропія” запрошує до участі в Міжнародному фестивалі Festival of Migrant Film, який пройде в столиці Словенії Любляні та інших містах Словенії в червні 2021 року.

Фестиваль приймає фільми і відео різних жанрів - як документальні, так і художні, присвячені темам міграції, біженців, інтеграції іммігрантів в місцеві спільноти і співіснування людей у мультикультурних спільнотах.

Приймаються фільми будь якою мовою, але фільми, створені не словенською чи англійською, повинні супроводжуватися субтитрами однією з цих мов.

Участь у фестивалі безкоштовна.

Деталі:  https://bit.ly/3fVe76b

Дедлайн: 15 січня 2021 року

 

14. Кінофестиваль "Здоров’я для всіх"

Географія - весь світ

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) організовує другий фестиваль "Здоров'я для всіх" (Health for All Film Festival), присвячений темі здоров'я у всьому світі. Незалежні кінематографісти, продюсерські компанії, НКО, студенти та школи кінематографії можуть послати свої роботи на цей кінофестиваль.

Фільми приймаються в трьох категоріях: "Охорона здоров'я в усьому світі", "Надзвичайні ситуації в галузі охорони здоров'я", а також "Здоров'я і добробут".

Приймаються документальні та художні фільми довжиною 3-8 хвилин, короткі відео, зняті для соціальних медіа, і анімаційні фільми довжиною 1-5 хвилин. Фільми іншими мовами повинні супроводжуватися субтитрами англійською.

Приз за перше місце в кожній категорії - 10 000 доларів США, будуть присуджені також три спеціальні призи розміром в 5 000 доларів.

Деталі:   https://bit.ly/3oaVZs2

Дедлайн: 11 січня 2021 року

 

15. Конкурс грантів для медіа, що працювали в Криму

Географія- Україна

Центр прав людини ZMINA працює над збільшенням кількості і якості точної і об'єктивної інформації про ситуацію і процесах в окупованому Криму, а також життя кримчан на півострові і на материковій Україні.

Пріоритетами є матеріали з актуальної кримської проблематики, спрямовані на внутрішньо українську аудиторію, людей, які проживають в окупованому Криму, а також міжнародне співтовариство. Створюваний в рамках проекту контент повинен відповідати професійним журналістським стандартам. Учасники конкурсу - медіа, громадські організації. Бюджет - 100 тис.-275 тис.грн.

Деталі:  https://bit.ly/2VvMSFX

Дедлайн:  12 січня 2021

 

16. Премія за найкращий розслідувальний матеріал про хабарництво

 

Географія - весь світ

 

Некомерційна організація TRACE International, діяльність якої присвячена боротьбі з хабарництвом і підкупом, організовує конкурс на краще журналістське розслідування. Мета конкурсу - сприяти прозорості в бізнес-співтоваристві. Журналісти друкованих, радіомовних і онлайн-медіа - автори матеріалів про хабарництво - можуть претендувати на цю премію. Приймаються роботи, опубліковані або випущені в ефір у 2020 році, що розповідають про випадки порушення закону, а також діяльності, яка призводить до значних конфліктів інтересів і протиправних дій. Роботи іншими мовами повинні супроводжуватися перекладом на англійську.

 

В ході конкурсу буде обраний один або два переможця, кожен з яких отримає грошовий приз розміром в 10 000 доларів і оплачену поїздку на організовану TRACE International конференцію, яка пройде влітку 2021 року.

 

Дедлайн:  31 січня 2021 року

 

Деталі:   https://bit.ly/2JyT4u2

 

17. Премія в області розслідувальної журналістики

Географія - весь світ

Журналісти і фотографи можуть взяти участь в конкурсі з головним призом в 5 000 доларів США.

Фонд Сідні Хіллмана (Sidney Hillman Foundation) вручить премію Хіллмана, яка присуджується журналістським розслідуванням, які слугують загальному благу.

Брати участь можуть журналісти всього світу, проте їх роботи повинні бути доступні для аудиторії в США.

У цьому році роботи приймаються в наступних категоріях: книга; матеріал або серія матеріалів, розміщених в друкованих або онлайн-газетах; матеріал або серія матеріалів, розміщених в друкованих або онлайн-журналах; матеріал або серія матеріалів, що вийшли в ефір на радіо або телебаченні (матеріали довжиною не менше 20 хвилин); онлайн / мультимедіа-публікації; коментарі та аналітика.

Крім грошової премії, переможці отримають оплачену поїздку в Нью-Йорк для участі в церемонії нагородження.

Деталі:  https://bit.ly/36t3PHE

Дедлайн:  31 січня 2021 року

 

18. Висвітлення спортивних ігор в Китаї

Географія - весь світ

 

Міжнародна асоціація спортивної преси (AIPS) приймає заявки на участь в програмі для молодих репортерів. Спортивні журналісти у віці 19-25 років можуть подати заявки на участь у цій програмі.

Програма пропонує студентам відділень журналістики і недавнім випускникам можливість отримати практичний досвід під час висвітлення Всесвітніх студентських ігор FISU в Ченду, які будуть проходити в Китаї з 18 до 29 серпня 2021 року.

Обрані кандидати отримають доступ до всіх майданчиків ігор та до головного прес-центру. Програма буде проходити англійською мовою.

Організатори оплатять учасникам проїзд, проживання та харчування.

Дедлайн:  31 січня 2021 року

 

Деталі:   https://bit.ly/3mr3JWw

 

19.  Центр Стенлі приймає пітчі на тему пандемії коронавірусу

Географія - весь світ

Центр миру і безпеки Стенлі https://stanleycenter.org/ приймає пітчі мультимедійних матеріалів, присвячених пандемії коронавірусу. Подати заявки на участь в цьому проекті можуть журналісти-фрілансери і фотографи.

Проект зацікавлений в розслідувальних матеріалах і репортажах об'ємом від 800 до 1 500 слів (ці обмеження не стосуються фотоесе). У представлених пітчах аналіз повинен проводитися з використанням інформації Системи ООН з аналізу ймовірності скоєння злочинних злодіянь і сформульованих Алексом Белламі п’яти факторів підвищення стійкості.

Особливо вітаються пітчі від авторів з недостатньо представлених груп населення та регіонів. Центр виплатить гонорари авторам прийнятих пітчів.

Деталі: https://bit.ly/3kYlFqL

Дедлайн: заявки приймаються до отримання певної кількості пітчів.

 

 

20. Безкоштовні онлайн-курси від OPEN Media Hub

Географія - країни Європейського сусідства.

OPEN Media Hub https://openmediahub.com/ru/ в рамках проєкту підтримки медіапрофесіоналів в країнах Європейського сусідства пропонує онлайн-курси для журналістів. Журналісти, редактори, менеджери та інші медіаспеціалісти можуть пройти ці курси і отримати сертифікат.

Теми курсів різняться від медіаменеджменту, виробництва контенту, висвітлення тематики ЄС - до спеціалізованих репортерських курсів (наприклад, щодо висвітлення тем міграції та енергетики). Всі курси безкоштовні, відкриті постійно, а по успішному їх завершенню учасникам видаються сертифікати.

Деталі: https://openmediahub.com/ru/e-learning/

 

21. Центр Найтов проводить відкритий курс по стратегіях боротьби з онлайн-переслідуваннями

Географія - весь світ

Центр журналістики в Америці ім. Найтов і його програма Масових відкритих онлайн-курсів (MOOC) пропонує безкоштовний курс "Онлайн-переслідування: стратегії по захисту журналістів", який буде проходити з 16 листопада по 13 грудня. Курс організований за підтримки Міжнародного фонду жінок, які працюють в ЗМІ.

Заняття розділені на чотири модулі, присвячених наступним темам: загальні відомості про онлайн-переслідування, поняття особистої інформації та приватної сфери життя, тролі і їх стратегії, а також заходи цифровий безпеки, що дозволяють боротися з онлайн-переслідуваннями. Курс ведуть Арзу Гейбулла, Катрін Гічеру, Ела Степлі і Майра Абдалла.

Всі, у кого є доступ до інтернету, можуть пройти цей курс, щотижневі заняття можна проходити у зручний час. За отримання сертифікату потрібно заплатити 30 доларів США.

Деталі: https://bit.ly/3oPIgIe

Реєстрація продовжується.

22. Безкоштовний курс англійської мови для журналістів

Географія - весь світ

Університет Пенсільванії http://www.upenn.edu/ пропонує Масовий відкритий онлайн-курс  «Англійська для журналістів», який доступний на платформі Coursera починаючи з 24 серпня. Всі бажаючі можуть зареєструватися безкоштовно.

Курс складається з п'яти частин і розроблений Державним департаментом США для журналістів, які не володіють англійською на рівні рідної, і зацікавлені у розвитку професійних навичок. Програма присвячена друкованим і цифровим медіа і включає читання і відеолекції. Вона допоможе учасникам розширити словниковий запас, поліпшити навички читання, проведення досліджень і розробки місцевих і глобальних новинних історій.

Курс розрахований на самостійне вивчення. Приблизний час на його проходження - 42 години. Ви можете зареєструватися просто зараз.

Деталі: https://www.coursera.org/learn/journalism

23. Oнлайн-курси для російськомовних журналістів

Географія - весь світ

 

Онлайн курси Академії медіабезпеки ім. Орхана Джемаль розроблені для професійних і громадянських журналістів, фрілансерів, блогерів і онлайн-активістів, які використовують російську як одну зі своїх робочих мов. Навчання безкоштовне - бажаючим потрібно тільки зареєструватися на сайті.

 

Програма структурована за тематичними модулями - можна пройти всі модулі або вибрати найбільш актуальні.

14 викладачів Академії з дев'яти країн пропонують відеокурси за наступними темами:

 

  • Аналіз ризиків і структуровані аналітичні інструменти
  • Основи фізичної безпеки в зонах ризику
  • Інформаційна і кібербезпека
  • Психологічна та емоційна безпека, робота з травмою
  • Юридичний захист від медіаризиків

 

Студенти Академії, які пройшли всі модулі і успішно здали всі тести, отримають сертифікат Фонду «Справедливість для журналістів».

Деталі: https://jfj.academy/#about

 

24. Безкоштовні курси з цифрової безпеки

Географія - весь світ

Міжнародний фонд жінок, які працюють в ЗМІ, пропонує курси, які можна проходити у власному режимі в будь-який час. Курси розміщені на платформі Totem Project.

Курс "Знати, хто вас тролить, - інструменти, які допомагають журналістам ідентифікувати тролів і тактики, до яких ті вдаються" присвячений стратегіям поводження з тролями.

"Захист конфіденційності - як, залишаючись журналістом, охороняти особисту інформацію" пропонує практичні поради, як захистити себе і свою сім'ю.

Серед інших курсів - "Фішингові атаки", "Безпечні месенждери", "Безпечні паролі", "Як обійти цензуру в інтернеті", "Пошуки в соціальних медіа" та інші. Контент доступний англійською, іспанською, французькою, арабською та фарсі.

Деталі:   https://bit.ly/3fWODFJ

 

25. Онлайн-фестиваль із взаємодії журналістики і штучного інтелекту

Географія - весь світ

Фестиваль, присвячений журналістиці і ШІ (JournalismAI Festival), буде проходити онлайн з 7 по 11 грудня. Захід організовано Лондонською школою економіки і політичних наук Polis  при підтримці Google News Initiative.

Всі, хто зацікавлений у розробках на стику журналістики та штучного інтелекту, можуть відвідати цей онлайн-захід. У програмі будуть представлені результати проведеного Polis тематичного дослідження JournalismAI Collab  і інструменти, створені в усьому світі. Крім того, пройдуть дискусії з фахівцями в галузі журналістики та ШІ.

Фестиваль буде також доступний на платформі YouTube.

Деталі:   https://www.journalismaifestival.com/

 

26. Ініціатива Artists Against an #Infodemic приймає візуальний контент

Географія - весь світ

CatchLight, Dysturb і The Everyday Projects організували ініціативу «Художники проти інфодеміі" (Artists Against an #Infodemic) і приймають контент в жанрі візуальної журналістики. Ініціатива прагне підвищити рівень інформування громадськості та поширення новин, що мають відношення до COVID-19, - особливо в спільнотах, які не отримують достатньо інформації.

Візуальні журналісти можуть запропонувати свої роботи на теми, пов'язані з громадською охороною здоров'я та пандемією COVID-19.

Приймається контент англійською, іспанською та французькою мовами. Автори обраних робіт отримають по 500 доларів, а їх роботи будуть демонструватися в рамках організованої ініціативою глобальної кампанії.

Дедлайн: заявки приймаються на постійній основі

Деталі:  https://bit.ly/3olEnJV

 

27.   Фінансування проектів, пов'язаних з впливом пандемії COVID-19 на локальні спільноти

Географія - весь світ

National Geographic  заснував фонд для журналістів - COVID-19 Emergency Fund for Journalists.

Сума фінансування варіюється від 1 000 до 8 000 доларів на проекти, що розповідають про боротьбу з пандемією і вплив світової кризи на життя людей.

Пропозиції повинні бути пов'язані з наданням інформації групам людей, які інакше її не отримують, особливо в ситуаціях, коли новини не досягають тих, хто їх потребує. Заохочуються заявки, розраховані на локальне і гіперлокальное поширення контенту.

Заявки будуть прийматися на регулярній основі. Всі матеріали повинні бути англійською мовою.

Деталі:  https://bit.ly/33EWin5

 

28. Безкоштовний курс з безпеки журналістів під час пандемії

Географія - весь світ

Thomson Foundation, Міжнародна федерація журналістів , International Federation of Journalists (IFJ) і європейське відділення Центру журналістики і травми Дарт організовують курс «Безпека під час висвітлення COVID-19».

Курс включає сім секцій, які розповідають про висвітлення попередніх епідемій і пандемій, і включає кращі приклади журналістських робіт на теми, пов'язані з COVID-19.

Учасникам розкажуть, як підготуватися до висвітлення тем, пов'язаних з COVID-19, і що потрібно перевірити як журналістам, котрі збираються на завдання, так і тим, хто залишається в редакції, про заходи щодо зниження ризиків заразитися або заразити інших, про практичні кроки, які слід зробити, використовуючи обладнання для запису аудіо і відео, і про багато іншого.

Курс можна пройти в будь-який час зі зручною для вас швидкістю.

Деталі:  https://bit.ly/3myLqP8

 

29. Фінансова підтримка для жінок, які працюють в ЗМІ

Географія – весь світ

Міжнародний фонд жінок, які працюють в ЗМІ, приймає заявки на фінансову підтримку в рамках проекту «Фонд допомоги журналістам» (Journalism Relief Fund).

Заявки на фінансову підтримку можуть подати журналістки, що зіткнулися з фінансовими труднощами. Фонд підтримує журналісток, які втратили роботу, нещодавно були звільнені або потребують термінової допомоги, включаючи допомогу по оплаті житла для тих, хто може його втратити, оплату харчування, невідкладної медичної та психіатричної допомоги, допомоги по догляду за дитиною і юридичної підтримки.

Приймаються заявки від журналісток, у яких в даний момент немає інших джерел доходу, які працювали на повну ставку як мінімум шість останніх місяців і на життя яких безпосередньо вплинув глобальна криза в галузі охорони здоров'я. Вибрані журналістки отримають невеликі гранти розміром до 2 000 доларів США.

Заявки приймаються на постійній основі.

Деталі: https://bit.ly/3aPuga1

30.         Безкоштовний онлайн-відеокурс із розслідувальної журналістики

Географія - весь світ

Вища школа журналістики Крейга Ньюмарка при Міському університеті Нью-Йорка (CUNY) пропонує відеокурс з журналістики розслідування (Investigative journalism in the open). Курс можуть пройти всі, хто зацікавлений в розслідувальній журналістиці.

У цій серії лекцій репортер Washington Post і лауреат Пулітцерівської премії Девід А. Фарентхолд розповість про прийоми, які він використовує в своїй роботі, поділиться порадами про те, як будувати кар'єру, і надихаючими ідеями майбутніх журналістських розслідувань.

Модулі курсу включають висвітлення тем політики і виборів, а також розповідь про такі яскраві розслідування, як проведене Фарентхолдом розслідування діяльності Фонду Трампа.

Цей курс розрахований на самостійну роботу, і його можна пройти в будь-який зручний час.

Реєстрація не потрібна.

Деталі:   https://bit.ly/3lzHxrI

31. Гранти на спільні проекти з висвітлення кризи, викликаної коронавірусом від Пулітцерівського центру

Географія - весь світ

Пулітцерівський центр  оголосив конкурс проектів, спрямованих на висвітлення тем, пов'язаних з епідемією коронавірусу (Coronavirus News Collaboration Challenge).

Журналісти можуть представити ідеї проектів, які використовують інноваційні підходи для висвітлення тем, пов'язаних з пандемією нового коронавірусу.

Проект повинен передбачати об'єднання зусиль різних журналістів та / або редакцій для спільної роботи, що дозволяє залучити ширші ресурси, досвід і опублікувати готовий проект на різних платформах.

Програма особливо зацікавлена в проектах, що фокусуються на системних і недостатньо освітлюваних проблемах, які призвели до кризи, використовують засновані на даних і / або міждисциплінарні підходи до висвітлення тем, пов'язаних з коронавірусом, і сприяють підзвітності владних структур.

Сума грантів від 5 000 до 30 000 доларів

Заявки приймаються на постійній основі.

Деталі:   https://bit.ly/33CNFcE

32. Грантова програма на підтримку ініціатив громадянського суспільства та медіа в сфері протидії корупціїГеографія - Украина

Програма «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні" Взаємодія! "» націлена на поліпшення нормативно-правової бази, що регулює питання запобігання корупції, забезпечення прозорості, підзвітності, доброчесності на національному та регіональному рівнях.

Залучення громадян до здійснення контролю за діяльністю Уряду і до поширення успішного досвіду громадської участі в діяльності щодо запобігання корупції; підвищення обізнаності про механізми вирішення питань протидії корупції, забезпечення прозорості та доброчесності через наявні державні і недержавні канали. Повноваження жінок і вразливих груп протистояти корупції. Відстеження соціальної динаміки в сфері корупції та запобігання факторів, що спонукають до дії, а також інструментів для забезпечення змін в поведінці.

Організація ефективної взаємодії між урядовим та неурядовим секторами щодо запобігання та подолання корупції.

Громадські організації та медіа можуть отримати підтримку в розмірі 10000-150000 доларів

Заявки будуть прийматися на регулярній основі

Деталі:  https://bit.ly/2JlzvGd

Завантажити файл

© Baltic Centre for Media Excellence, 2020 

Бюлетень створений для розповсюдження на безкоштовній основі.

Укладачі: Аліна Рудіна, Аршалуйс Мурадян, Діана Ходуліна, Євгенія Олійник, Мартін'ш Мурніекс, Наіля Алієва, Віктор Готісан.

В бюлетені використані матеріали з таких джерел:

Завантажити файл

© Baltic Centre for Media Excellence, 2020 

Бюлетень створений для розповсюдження на безкоштовній основі.

Укладачі: Аліна Рудіна, Аршалуйс Мурадян, Діана Ходуліна, Євгенія Олійник, Катріна Тетері-Фролова, Мартін'ш Мурніекс, Наіля Алієва, Віктор Готісан.

В бюлетені використані матеріали з таких джерел:

aipsawards.com

photojournalism.org

nationalgeographic.org

trustconference.com

newmediawritingprize.co.uk

heinz-kuehn-stiftung.de

nieman.harvard.edu

europeanpressprize.com

rjionline.org

filmfestival-goeast.de

cddrl.fsi.stanford.edu

stanleycenter.org

openmediahub.com

journalismcourses.org

coursera.org

iwmf.submittable.com

jfj.academy

Переклад матеріалів українською мовою здійснено Костак Ольгою, Українська Асоціація Медіа Бізнесу. ВСМЕ не несе відповідальності за коректність перекладу. Інформація про донорів та грантові програми не є вичерпною; укладачі залишають за собою право вибирати найбільш значущі аспекти для публікації в бюлетені. Готуючи проектні заявки, під час комунікації з донорами та в інших випадках використання матеріалів бюлетеня ВСМЕ рекомендує  користуватися і керуватися зазначеними первинними джерелами.


 

Переклад матеріалів українською мовою здійснено Костак Ольгою, Українська Асоціація Медіа Бізнесу. ВСМЕ не несе відповідальності за коректність перекладу. Інформація про донорів та грантові програми не є вичерпною; укладачі залишають за собою право вибирати найбільш значущі аспекти для публікації в бюлетені. Готуючи проектні заявки, під час комунікації з донорами та в інших випадках використання матеріалів бюлетеня ВСМЕ рекомендує  користуватися і керуватися зазначеними первинними джерелами.


 




Коментарі

Додати коментар