Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


10 квітня 2020

Можливості для фінансування від Балтійського Центру Медіа Досконалості

Facebook Twitter LiveJournal

Шановні читачі!

Перед Вами – електронний бюлетень, який  Балтійський Центр Медіа Досконалості (BCME) готує на допомогу незалежним медіа в країнах Східного Партнерства. У ньому ми збираємо для вас грантові оголошення й інші новини щодо можливостей фінансування, доступні для медіа Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Молдови, Грузії та України.

Ми хочемо, щоб цей бюлетень полегшив вам доступ до донорського фінансування, спростив пошук інформації і зробив ваш фандрайзинг більш ефективним. В розділі «Новини фінансування» ви знайдете останні грантові оголошення.

ВСМЕ щиро сподівається, що ця публікація зробить свій внесок в діалог між донорами і незалежними ЗМІ Східного Партнерства та сприятиме більшій різноманітності в медіа ландшафті регіону.

Якщо у вас є побажання, рекомендації чи ви готові поділитися враженнями про цей бюлетень, пишіть нам за адресоюinfo@baltic.media

Ми будемо старатися для вас!

З повагою,

Укладачі бюлетеня Funds4Media

 

Чи вдалося вам використати будь-які можливості, про які ми говоримо? Будь ласка, зв'яжіться з нами, написавши на info@baltic.media. Ваш відгук допоможе нам продовжити цю роботу!


 
  1. Програма підтримки регіональних онлайн-видань

Географія: Україна

Програма Creative Europe (підпрограма «Міжсекторальне співробітництво») пропонує конкурс грантів. Команди, відібрані в конкурсі, отримають менторський та експертний супровід і гроші на впровадження інноваційних рішень, які допоможуть поліпшити взаємодію з читачами, адаптувати контент до їхніх потреб і наростити аудиторію.

Участь у конкурсі можуть брати редакції регіональних онлайн-видань будь-якої форми власності, хто прагне розвивати свою комунікацію з аудиторією.

Деталі: https://bit.ly/34jO6rI

Дедлайн: 15 квітня 2020 року.

 

  1. Європейські транскордонні гранти

Географія: весь світ

Journalismfund.eu запрошує журналістів представити на конкурс цікаві ідеї транскордонних досліджень і досліджень з європейських питань. Історії повинні мати відношення до певних цільових груп в Європі. Гранти спрямовані на підтримку журналістів країн Ради Європи (географічна Європа). У команді проекту можуть брати участь представники інших країн, якщо цього вимагає зміст матеріалу. Перевагу буде надано проектам, які не могли б бути реалізованими за звичайних умов. Робота може включати міжнародні розслідування, співпрацю між колегами, використовувати усталені або інноваційні методи розслідування - в той же час оригінальні і інтенсивні.

Деталі: https://bit.ly/2Rg0qUq

Дедлайн: 15 квітня 2020 року.

 

  1. Літня школа журналістики Бориса Нємцова в Празі

Географія – Азербайджан, Вірменія, Білорусь, Грузія, Молдова, Україна, Росія, країни пострадянського простору, Європи і США

Фонд Бориса Нємцова https://nemtsovfund.org відкрив набір в літню школу журналістики і соціокультурних досліджень. Навчання відбудеться в Празі з 13 по 31 липня 2020 року. Учасниками школи можуть стати молоді журналісти, блогери, медіа та громадські активісти, дослідники. Досвід роботи в медіа та суміжних сферах не повинен перевищувати 3-4 роки. Обов'язкові умови: вільне володіння російською мовою і реалізація власного медіапроекту за підсумками навчання.

Концепція вашого особистого проекту - необхідна частина заявки. Темами проекту можуть бути актуальні проблеми сучасності в політичній, економічній, соціальній або культурній сферах. Зверніть увагу, що проєкт повинен бути реалізованим у відносно стислі терміни, і не мати на увазі командної роботи.

Тому, хто пройде відбір, запропонують:

  • Лекції та майстер-класи відомих російських і міжнародних журналістів, політологів, економістів, громадських активістів, представників культури і мистецтва;
  • Розбір кейсів;
  • Практичні заняття і обговорення медіапроектів учасників;
  • Майстер-класи з основ відеозйомки і сучасного монтажу, інфографіки, звукозапису, SMM;
  • Воркшопи зі створення власних медіа-проектів;
  • Перегляд документальних фільмів і дискусії з режисерами;
  • Відвідування офісів чеських і міжнародних ЗМІ.

Програма включає в себе прогулянки Прагою, неформальне спілкування з викладачами та інші заходи. Фонд Нємцова покриває витрати на проїзд і харчування. Філософський факультет Карлового університету, партнер проекту, надає учасникам житло.

Деталі: https://bit.ly/39uyHX5

Дедлайн: 15 квітня 2020 року.

 

  1. Кінофестиваль, присвячений життю людей з інвалідністю

Географія - весь світ

BOSIFEST http://www.bosifest.rs/en/ – міжнародний фестиваль фільмів про людей з інвалідністю, а також фільмів, знятих людьми з інвалідністю, пройде з 19 по 21 жовтня 2020 року в Белграді, Сербія. Тема фестивалю - робота і життя людей з інвалідністю.

На конкурс приймаються документальні фільми тривалістю до 100 хвилин сербською або англійською мовами, створені за останні п'ять років. Фільми іншими мовами повинні супроводжуватися субтитрами англійською мовою.

Деталі: https://bit.ly/2vJuqk2

Дедлайн: 24 квітня 2020 року.

 

  1. Стипендії Бруно 2020

Географія - весь світ

Coda Story приймає заявки від початківців і досвідчених журналістів на конкурс 9-місячних грантів. Стипендію в розмірі 16,000 доларів США можна буде витратити на проведення журналістського розслідування, результатом якого стане одна стаття або серія статей, які висвітлюють одну з наступних тем: дезінформація, технології авторитарних режимів, війна проти науки. В ході проекту учасники будуть працювати під керівництвом менторів та за підтримки редакторів Coda Story. Учасники повинні досконало володіти англійською мовою і мати історію публікації англійською мовою.

Деталі: https://bit.ly/3aZyo7H

Дедлайн: 26 квітня, 2020 року.

 

  1. Онлайн-зустріч з фотографом Тетяною Ткачов «Авторський підхід в роботі з медіа»

Географія: Білорусь і весь світ.

Тетяна Ткачова - переможниця і фіналістка міжнародних конкурсів і фестивалів. Фіналістка провідної фотопремії світу World Press Photo-2020. Співпрацює з білоруськими та зарубіжними медіа. Роботи публікувалися в Такі Справи, The Guardian, Spiegel Online, Ostpol Magazine, Lenta.ru, Bird in Flight, Звязда, Imena.mag, Onliner, TUT.by.

Творчу онлайн-зустріч проводить Установа «Центр підготовки медіаспеціалістів Медіатренер» спільно з Білоруською асоціацією журналістів https://baj.by/.

Тетяна Ткачова розповість про свій шлях у фотографії та про створення історій і проєктів. На зустрічі обговорять як змінюється робота фотографа в сучасних медіа і чому зараз недостатньо просто вміти робити красиві та якісні фотографії. Участь безкоштовна, але необхідна попередня реєстрація.

Деталі: https://bit.ly/2V4lX3D   

Дата: 29 квітня 2020 року з 18:30 до 20:00.

 

  1. Програма професійного обміну InterActions

Географія: Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Грузія, Молдова, Росія, Україна

Празький громадянський центр приймає заявки на участь в програмі стажувань InterActions. Стажування будуть проходити в організаціях або установах в країнах Центральної та Східної Європи, Центральної Азії, Балтії або на Балканах. Програма для журналістів, активістів, експертів-аналітиків, соціальних підприємців і дослідників. Кандидати повинні попередньо визначитися з проектом, який вони будуть реалізовувати, вибрати приймаючу організацію, зв'язатися з нею і отримати згоду на стажування. Стажування може бути сфокусованим на обміні досвідом, підвищенні кваліфікації стажиста або налагодженні співпраці між цивільними ініціативами. Стажування зазвичай триває від одного до двох місяців. Кандидати можуть подати заявку на отримання гранту розміром до 4 000 євро. Частину гранту (1 000 євро) отримає приймаюча організація, решту грошей покриють витрати стажиста на переліт, проживання, харчування, зв'язок, місцевий транспорт та інші обґрунтовані видатки. Стажування будуть проходити у вересні-грудні 2020 року, лютому-травні і в червні-серпні 2021 року (на вибір).

Деталі: https://bit.ly/3aPnxwK

Дедлайн: 30 квітня 2020 року.

 

  1. Фотоконкурс і премія Аллард, присвячені дотриманню прав людини та боротьбі з корупцією

Географія - весь світ.

Фотографи - професіонали та аматори - чиї роботи присвячені темам дотримання прав людини і боротьби з корупцією, можуть представити роботи на цей фотоконкурс.

Премія Алларда (Allard Prize Photography Competition) вручається за кращі фотороботи, що відображають ідеали премії https://www.allardprize.org/prize-criteria. Приймаються фотографії, які безстрашно викривають корупцію, особливо сприяють прозорості, підзвітності та верховенству закону, а також фото на теми, пов'язані з дотриманням прав людини. Учасники можуть представити до чотирьох фотографій.

Призовий комітет премії обере до шести переможців. Кожен переможець отримає грошовий приз у розмірі 1 000 канадських доларів.

Деталі: https://bit.ly/3aOd5FV

Дедлайн: 1 травня 2020 року.

 

  1. Конкурс грантів: Поєднання культури і аудіовізуального контенту через цифрові технології

Географія - Грузія, Україна, Молдова, Вірменія і інші країни

Донор – програма Creative Europe (підпрограма «Міжсекторальне співробітництво»). Учасники конкурсу – медіа і громадські організації

Підтримка надаватиметься наступним проектам:

- які запропонують нові форми співпраці на перетині різних секторів культурних і креативних індустрій, включаючи ініціативи в аудіовізуальній сфері, а також проєкти, які використовують новітні технології, в т.ч. віртуальну реальність;

- або тим, що сприяють розвитку інноваційних міжгалузевих підходів та інструментів для полегшення доступу, розподілу, просування та / або монетизації культури і креативності, включаючи культурну спадщину.

Деталі: https://bit.ly/2Q8efE3

Дедлайн: 14 травня 2020 року 17:00, Брюсельський час

 

  1. Конкурс для фрілансерів і журналістів регіональних ЗМІ

Географія - весь світ

Журналісти друкованих та онлайн-видань усього світу можуть подавати заявки на цей конкурс.

Фонд імені Курта Шоку та Фонд Thomson Reuters проводять конкурс імені Курта Шорка. Премія присуджується за досягнення в галузі міжнародної журналістики. У конкурсі можуть брати участь фрілансери, журналісти регіональних ЗМІ та фіксери з країн, що розвиваються, а також країн, що знаходяться на перехідному етапі розвитку.

Конкурс проводиться в пам'ять про американського фрілансера, який загинув під час виконання завдання агенції Reuters у Сьєрра-Леоне в 2000 році.

Конкурсні роботи приймаються в трьох номінаціях: фрілансери, які висвітлюють міжнародні новини; репортери регіональних медіа, які висвітлюють новини в своїй країні або регіоні, і премія за роботу фіксерів, які співпрацюють з новинними журналістами. Переможець у кожній номінації отримає 5 000 доларів США, нагорода буде вручена на церемонії в Лондоні.

Конкурсні матеріали можуть бути присвячені конфліктам, правам людини, транскордонним проблемам і будь-яким іншим питанням, важливим для конкретної країни або регіону.

Всі статті повинні бути перекладені англійською мовою. Приймаються матеріали, опубліковані з 1 червня 2019 по 31 травня 2020 року.

Деталі: https://bit.ly/3aZNcCU

Дедлайн: 31 травня 2020 року.

 

  1. Гранти Пулітцерівського центру на спільні проекти з висвітлення кризи, спричиненої коронавірусом

Географія - весь світ.

Пулітцерівський центр оголосив конкурс проектів, спрямованих на висвітлення тем, пов'язаних з епідемією коронавірусу (Coronavirus News Collaboration Challenge).

Журналісти можуть представити ідеї проектів, які використовують інноваційні підходи для висвітлення тем, пов'язаних з пандемією нового COVID-19. Проект повинен передбачати об'єднання зусиль різних журналістів та / або редакцій для спільної роботи, що дозволяє залучити ширші ресурси, досвід і опублікувати готовий проект на різних платформах.

Програма особливо зацікавлена в проектах, що фокусуються на системних проблемах і питаннях із недостатнім висвітленням, які призвели до кризи. А також таких, які використовують засновані на даних і / або міждисциплінарні підходи до висвітлення тем, пов'язаних з коронавірусом, що сприяють підзвітності владних структур.

Сума грантів від 5 000 до 30 000 доларів США. Заявки приймаються на постійній основі.

Деталі: https://bit.ly/2x7eGbd

 

  1. Безкоштовні курси з журналістики для студентів і викладачів

Географія - весь світ

Викладачі журналістики та студенти можуть скористатися цими безкоштовними ресурсами.

Oрганізація Poynter пропонує серію безкоштовних онлайн-ресурсів на допомогу тим, на чиє життя вплинула пандемія COVID-19. Проект включає такі вступні курси, як «Підручник з мови: основи грамотності, пунктуації та використання слів», «Підручник з математики та обчислення: як писати про числа», і «Підручник з новинної грамотності: як оцінювати інформацію», а також курси більш високого рівня: «Написання текстів для мовних програм: пишіть так само, як говорите», «Як зробити правильно: точність і перевірка в цифрову епоху», «Аналіз аудиторії для репортерів» та інші. Єдине «але» - усі курси – англійською мовою.

Деталі: https://bit.ly/34e4vxy

Безкоштовний доступ відкритий до 31 травня, при оформленні замовлення використовуйте код 20COLLEGE100.

 

  1. Facebook інвестиції для підтримки новинної індустрії

Географія - весь світ

Facebook оголосив про інвестиції в розмірі 100 мільйонів доларів США для підтримки новинної індустрії. 25 мільйонів доларів спрямовані на надзвичайне грантове фінансування для місцевих новин в рамках «Журналістського Проекту Facebook». А 75 мільйонів доларів – це додаткові маркетингові витрати, які можуть бути передані для фінансування новинних організації по всьому світу.

Деталі: https://bit.ly/2xRdEjC

 

  1. Конкурс грантів: "Людяність і взаємодопомога": гуманітарна ініціатива проти пандемії

Географія: Україна

Міжнародний фонд «Відродження» пропонує конкурс грантів: "Людяність і взаємодопомога". Проекти мають стосуватися сприяння попередженню поширення, подоланню і пом’якшенню наслідків епідемії коронавірусу в Україні через інформування, координацію, забезпечення базових потреб, горизонтальну самоорганізацію людей заради взаємодопомоги. Перевага надаватиметься ініціативам, які вже почали свою діяльність, тим, які включають елементи краудфандінгу, волонтерства (безоплатної праці), залучення широкого кола людей, розвиток громадської участі, підтримки соціального підприємництва. Учасниками конкурсу можуть бути громадські організації, медіа, ініціативні групи.

Середня вартість проектів становитиме 50 тис.грн. Заявки приймаються на постійній основі і розглядаються в порядку надходження щотижня. Це означає, що в даному конкурсі немає дедлайнів і немає фіксованих дат прийняття рішень.

Деталі: https://bit.ly/2UKdwvk

 

  1. Безкоштовний онлайн-курс: перевірка гіпотез в системі охорони здоров'я

Географія - весь світ.

Платформа Coursera спільно з Університетом Джонса Хопкінса https://www.jhu.edu/ запускають онлайн-курс «Перевірка гіпотез в охороні здоров'я». Мова навчання: англійська.

Курс навчить:

• використовувати статистичні методи для аналізу розподілу вибірки;

• оцінювати і інтерпретувати 95% довірчих інтервалів для окремих зразків і для двох груп населення;

• оцінювати і інтерпретувати величини ймовірностей для перевірки гіпотез.

Деталі: https://bit.ly/39KzMcz

 

  1. Серія безкоштовних вебінарів від Інтерньюз щодо висвітлення пандемії COVID-19

Географія - Східна Європа, Центральна Азія.

Інтерньюз в Киргизстані проводить серію безкоштовних вебінарів російською мовою про висвітлення пандемії COVID-19. Безкоштовні вебінари будуть цікаві журналістам і редакторам ЗМІ.

25 березня пройшов вебінар про те, як ЗМІ можуть знайти свою нішу і свій голос у нинішній надзвичайній ситуації, і як редакціям ефективно працювати віддалено. Наступний вебінар «ЗМІ в епоху COVID: як говорити з вченими і чим небезпечні цифри» пройшов 2 квітня. До цих вебінарів можна отримати доступ, зареєструвавшись безкоштовно за посиланням https://register.gotowebinar.com/recording/3338422272442075394.

Інформація про наступні вебінари:

9 квітня - про те, як використовувати сплеск інтересу аудиторії до новин про пандемію, щоб збільшити число лояльних користувачів вашого ЗМІ на місяці і роки вперед.

17 квітня - про те, як в умовах пандемії виживати малим редакціям і який унікальний продукт вони можуть запропонувати своїй аудиторії.

Деталі: https://bit.ly/34qFT57

 

  1. Фінансова підтримка від IWMF (Міжнародний фонд жінок, які працюють в ЗМІ)

Географія - весь світ.

Міжнародний фонд жінок, які працюють в ЗМІ приймає заявки на фінансову підтримку в рамках проекту «Фонд допомоги журналісткам» (Journalism Relief Fund).

Заявки на фінансову підтримку можуть подати журналістки, які зіткнулися з фінансовими труднощами. Фонд підтримує тих жінок, які втратили роботу, нещодавно були звільнені або потребують термінової допомоги, включаючи допомогу з оплати житла для тих, хто може його втратити. Можуть бути надані кошти для оплати харчування, невідкладної медичної та психіатричної допомоги, допомоги з догляду за дитиною і юридичної підтримки.

Приймаються заявки від журналісток, у яких в даний момент немає інших джерел доходу, які працювали на повну ставку як мінімум шість останніх місяців і на життя яких безпосередньо вплинула глобальна криза в галузі охорони здоров'я. Вибрані журналістки отримають невеликі гранти розміром до 2 000 доларів США.

Заявки приймаються на постійній основі.

Деталі: https://bit.ly/3aPuga1

 

  1. Серія вебінарів для журналістів, які висвітлюють теми, пов'язані з COVID-19

Географія - весь світ.

Міжнародний центр для журналістів і Міжнародна мережа журналістів (International Journalists' Network, https://ijnet.org/en) в рамках проекту Глобальний форум з висвітлення новин, пов'язаних з кризою в галузі охорони здоров'я https://www.facebook.com/groups/147976783096008/, проводять серію відеочатів з експертами для обговорення пандемії COVID-19 (англійською та іспанською мовами).

На ці вебінари запрошуються журналісти, які висвітлюють теми, пов'язані з пандемією нового коронавірусу. Серія вебінарів стартувала 24 березня. Програми присвячені різній інформації, яка допоможе журналістам висвітлювати теми, пов'язані з COVID-19, в своїх країнах. Журналістів запрошують задавати питання під час чатів. Коментарі та відповіді експертів будуть записуватися, і учасники програми зможуть цитувати їх в своїх матеріалах.

Теми вебінарів, які вже пройшли: «Уроки епідемії Ебола - розмова з доктором Самбою Соу», «Як COVID-19 впливає на дітей?» та ін. Архівні версії вебінарів можна переглянути в будь-який час https://www.youtube.com/playlist?list=PLY_JJbHwd6kdm9TU9CoUwl-PzmTxDhM6J.

Деталі: https://bit.ly/39My0I9

 

  1.  Безкоштовний онлайн-відеокурс із розслідувальницької журналістики

Географія - весь світ

Вища школа журналістики Крейга Ньюмарка при Міському університеті Нью-Йорка пропонує відеокурс із журналістики розслідувань «Investigative Journalism in the Open».

У цій серії лекцій репортер Washington Post і лауреат Пулітцерівської премії Девід А. Фарентхолд https://twitter.com/Fahrenthold розповість про прийоми, які він використовує в своїй роботі, поділиться порадами щодо побудови кар'єри, і надасть надихаючі ідеї для майбутніх журналістських розслідувань.

Модулі курсу включають висвітлення тем політики і виборів, а також яскраві приклади – як от розслідування, проведене Фарентхолдом щодо діяльності Фонду Трампа.

Цей курс розрахований на самостійну роботу, і його можна пройти в будь-який зручний час.

Реєстрація не потрібна.

Деталі: https://bit.ly/2JIoBa3

 

  1.  Серія безкоштовних вебінарів від Центру Дарт з висвітлення COVID-19

Географія - весь світ

Центр журналістики і травми Дарт і Columbia Journalism Review https://www.cjr.org/ проводять серію онлайнових розмов щодо подолання складностей у роботи журналістів під час пандемії коронавірусу.

Всі бажаючі можуть зареєструватися і взяти участь. Серія вебінарів транслюватиметься з 24 березня по 30 квітня. Вести вебінари будуть експерти, новатори новинної індустрії і журналісти. Вони розкажуть про уроки, отримані з ситуації, обговорять спільні проблеми та інноваційні підходи до висвітлення тем, пов'язаних з COVID-19. Доступ до архівних версій вебінарів доступний в будь-який час.

Деталі: https://bit.ly/3bTqInl

 

  1. Безкоштовний тренінг з цифрової безпеки

Географія - весь світ

Free Press Unlimited https://www.freepressunlimited.org/en та Greenhost https://greenhost.net/ запустили платформу для онлайн-навчання Totem, орієнтовану на журналістів і активістів. Контент доступний англійською, французькою та фарсі. Всі, хто хоче дізнатися про інструменти та тактики для підтримки цифрової безпеки, можуть скористатися цією платформою.

Зараз на платформі доступні вісім курсів: «Як працює інтернет», «Фішингові атаки», «Додатки для безпечного обміну повідомленнями», «Надійні паролі», «Як обійти інтернет-цензуру в Ірані», «Пошук інформації в соціальних мережах», «Пошук інформації в інтернеті» і «Пошук інформації на місцях подій».

Тривалість кожного курсу - одна година, пройти їх можна в будь-який зручний час.

Деталі: https://totem-project.org/

 

  1. COVID-19 survival kit - ініціатива з України

Географія - Україна

Пандемія COVID-19 застала нас зненацька, і зараз як ніколи потрібно об'єднувати зусилля для спільної роботи. Для цього організація Media Development Foundation (MDF) запустила Survival Kit для медійників під час коронавірусу. Це посібник, який допоможе справлятися з викликами кризи COVID-19. Це відкрита жива база знань (гугл-док), який наповнюється і постійно оновлюється журналістами, експертами, активістами - тобто вами. Ви можете приєднатися до наповнення хендбука, це дуже просто: тегнути MDF у фейсбуці, написати модераторці або просто відправити запит на редагування в самому документі. Це може бути матеріал, відео або вебінар - що завгодно. У посібнику є наступні розділи: менеджмент, фінанси, контент, джерела і експерти, боротьба з фейками, пошук волонтерів та роботи, інше. Вся інформація перевіряється, модерується і наповнюється кожен день україномовними і англомовними джерелами. MDF також створили групу в фейсбуці COVID and Media. Вона функціонує для обговорень, обміну думками, ідеями, пропозиціями як медіа жити і виживати в умовах пандемії COVID-19.

Деталі: https://survivecorona.media/

 

  1. Група COVID-19 і ЗМІ 

Група COVID-19 і ЗМІ Балтії  - простір в Facebook для журналістів Латвії, Литви, Естонії і може бути корисною для журналістів з других країн, які зараз створюють матеріали про пандемію COVID-19. Тут Ви знайдете поради міжнародних експертів, корисні посилання, інформацію про гранти і вебінари, а також багато чого іншого. Інформацію відбирає Балтійський Центр Медіа Досконалості. 

Деталі:  https://bit.ly/3aTo2pP

 

 

Чи вдалося вам використовувати будь-які можливості, про які ми говоримо? Будь ласка, зв'яжіться з нами, написавши на info@baltic.media. Ваш відгук допоможе нам продовжити цю роботу!

 

(с) Baltic Centre for Media Excellence, 2019.

Бюлетень створений для розповсюдження на безкоштовній основі.

Укладачі: Аліна Рудіна, Аршалуйс Мурадян, Діана Ходуліна, Євгенія Олійник, Катріна Тетері-Фролова, Мартін'ш Мурніекс, Наіля Алієва, Тамар Хорбаладзе, Віктор Готісан.

 

В бюлетені використані матеріали з таких джерел:

prostir.ua

journalismfund.eu

summerschool.nemtsovfund.org

bosifest.rs

codastory.com

baj.by

praguecivilsociety.org

transparencyschool.org

allardprize.org

fij.org

ec.europa.eu

ksmfund.org

pulitzercenter.org

poynter.org

facebook.com

irf.ua

ru.coursera.org

internews.kg

iwmf.submittable.com

icfj.org

online.journalism.cuny.edu

dartcenter.org

totem-project.org

survivecorona.media


Переклад матеріалів українською мовою здійснено Костак Ольгою, Українська Асоціація Медіа Бізнесу. ВСМЕ не несе відповідальності за коректність перекладу. Інформація про донорів та грантові програми не є вичерпною; укладачі залишають за собою право вибирати найбільш значущі аспекти для публікації в бюлетені. Готуючи проектні заявки, під час комунікації з донорами та в інших випадках використання матеріалів бюлетеня ВСМЕ рекомендує  користуватися і керуватися зазначеними первинними джерелами.




Коментарі

Додати коментар