Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


11 лютого 2020

Можливості для фінансування від Балтійського Центру Медіа Досконалості

Facebook Twitter LiveJournal

Шановні читачі!

Перед Вами – електронний бюлетень, який  Балтійський Центр Медіа Досконалості (BCME) готує на допомогу незалежним медіа в країнах Східного Партнерства. У ньому ми збираємо для вас грантові оголошення й інші новини щодо можливостей фінансування, доступні для медіа Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Молдови, Грузії та України.

Ми хочемо, щоб цей бюлетень полегшив вам доступ до донорського фінансування, спростив пошук інформації і зробив ваш фандрайзинг більш ефективним. В розділі «Новини фінансування» ви знайдете останні грантові оголошення.

ВСМЕ щиро сподівається, що ця публікація зробить свій внесок в діалог між донорами і незалежними ЗМІ Східного Партнерства та сприятиме більшій різноманітності в медіа ландшафті регіону.

Якщо у вас є побажання, рекомендації чи ви готові поділитися враженнями про цей бюлетень, пишіть нам за адресою: info@baltic.media

Ми будемо старатися для вас!

З повагою,

Укладачі бюлетеня Funds4Media

Завантажити бюлетень

  1. Інтенсивний п'ятиденний тренінг з медіа менеджменту

Географія - весь світ

Курс організований Центром вивчення медіа Стокгольмської школи економіки в Ризі. Учасники зможуть розширити свої знання в області стратегічного розвитку, фінансів, лідерства, маркетингу та управління проектами.

Курс буде проходити с 3 по 7 березня 2020 року, пропонуючи 12 повних стипендій, котрі будуть покривати витрати на навчання, міжнародні поїздки і проживання.

Подробиці:  https://bit.ly/2vaJtCv

Дедлайн: 10 лютого 2020 року.

 

  1. Конкурс Bertha Challenge для журналистів-розслідувачів

Географія - весь світ

Bertha Foundation запускає конкурс Bertha Challenge в підтримку спільних розслідувальних журналістських проектів на тему соціальної справедливості.

Подати заявки на стипендію, розраховану на повну зайнятість, можуть журналісти і активісти, які займаються розслідуваннями. Обрані учасники зможуть провести рік, займаючись проектами, що відповідають на питання: «Яку роль взаємини між прибутком і політикою грають в кліматичній і екологічній кризі? І що активісти і журналісти-розслідувачі можуть зробити для вирішення цієї проблеми?»

Організатори пропонують до 60 000 доларів США на фінансування проекту і до 10 000 доларів США на тренінги, консультативну допомогу, зустрічі та обмін досвідом.

Подробиці: https://bit.ly/2uoUr77

Дедлайн: 10 лютого 2020 року.

 

  1. Конкурс One World Media

Географія - весь світ

Нагорода One World Media Awards присуджується журналістам, які розповіли маловідомі історії та такі, які не знайшли достатнього висвітлення в медіа. Описані події мали відбуватися в соціальному, політичному чи культурному житті країн Африки, Азії, Карибського басейну, Латинської Америки, Близького Сходу і пострадянського простору.

Журналісти з усього світу можуть подавати заявки на участь в цьому конкурсі. На конкурс приймаються роботи, які були опубліковані або прозвучали в ефірі в Великобританії або на інтернаціональному рівні для міжнародної аудиторії з 14 лютого 2019 року по 13 лютого 2020 року. Конкурс проходить в 14 категоріях для робіт різних жанрів, опублікованих або випущених в ефір на різних платформах. Також вручається спеціальна нагорода для незалежних медіа з країн, що розвиваються.

Подробиці: https://bit.ly/2S0NcM2

Дедлайн: 13 лютого 2020 року.

 

  1. Стипендії на поїздку в США на семінар з екологічної журналістики

Географія - весь світ

Журналісти, зацікавлені у висвітленні екологічних тем, можуть подати заявку на участь у тижневому семінарі в штаті Род-Айленд, США.

Metcalf Institute приймає заявки на щорічний семінар для журналістів з усього світу, який проходитиме у Вищій школі океанографії при Університеті Род-Айленда http://www.gso.uri.edu/ (URI) з 7 по 12 червня 2020 року. Тема семінару – «Важливість Градусу: як 2 градуси Цельсію змінюють світ» (A Matter of Degree: How 2° Celsius is Changing the World).

Учасники ознайомляться з різними аспектами науки про зміну клімату, дізнаються, як вчені досліджують і чим керуються у неминучих випадках наукової невизначеності, а також отримають навички, які допоможуть їм адаптувати мову наукових журналів в форми, зрозумілі широкій аудиторії. Програма оплачує проживання, харчування, навчання та покриває витрати на поїздку.

Подробиці: https://bit.ly/2GWZMFL

Дедлайн: 14 лютого 2020 року.

 

  1. Стипендії для молодих журналістів на відвідування конференції Future News Worldwide 2020

Географія - весь світ

Конференція Future News Worldwide 2020, присвячена майбутньому новинної індустрії у всьому світі, організована Британською радою і медіапартнерами, буде проходити 14 і 15 липня у Лондоні. Подати заявки на відвідування конференції можуть студенти старших курсів і аспірантури у віці від 18 до 25 років, які орієнтовані на кар’єру в журналістиці.

Конференція підтримує молодих журналістів, які шукають професійного вдосконалення. Її мета - встановити позицію Великобританії як світового лідера в справі виховання молодих журналістів та інших представників медіа.

Організатори повністю оплатять обраним студентам участь у конференції - включаючи вартість авіаквитків, проживання та харчування.

Подробиці: https://bit.ly/3b9bhIh

Дедлайн: 14 лютого 2020 року.

 

  1. Стажування у Всесвітньому інституті преси

Географія - весь світ

Всесвітній інститут преси (World Press Institute) пропонує стажування для досвідчених журналістів, які бажають ближче познайомитися з американською журналістикою. Подати заявки на стажування можуть журналісти, які проживають за межами США. Мета програми - познайомити стипендіатів з діяльністю та ситуацією в американських ЗМІ. Стипендіати будуть висвітлювати різні соціальні теми і знайомитися з тим, як це роблять медіа в США.

Стажування пройде з середини серпня до середини жовтня 2020 року. Учасники проведуть три тижні в Міннесоті, а потім здійснять поїздки містами США, включаючи Нью-Йорк і Вашингтон, під час яких будуть брати участь в брифінгах, інтерв'ю та візитах. Останній тиждень програми учасники проведуть в Міннесоті.

Претенденти повинні мати як мінімум 5 років досвіду роботи в новинній журналістиці на умовах повної зайнятості, вільно володіти англійською мовою, а також демонструвати лідерський потенціал. Позаштатні журналісти також можуть подавати заявки. Обов'язкова умова - відмінне володіння англійською мовою.

Подробиці: https://bit.ly/2N2CJgg

Дедлайн: 14 лютого 2020 року.

 

  1. Літня школа: Як завоювати довіру аудиторії і побудувати стійкі моделі фінансування в журналістиці

Географія: весь світ

Центрально-Європейський університет організовує цю школу з 29 червня по 3 липня в Будапешті, Угорщина. Курс передбачає просунутий тренінг, який надасть учасникам практичні навички для побудови ефективної взаємодії з аудиторією та навчить розвивати моделі фінансування. Крім того, метою навчання є передача базових знань та стратегічних навичок для вирішення питань фінансування в журналістиці. Курс розрахований на людей, які вже працюють в сфері журналістики (журналісти, SMM-спеціалісти, керівники новинних служб), а також на активістів, які працюють з медіа або безпосередньо контактують з аудиторією. Також курс може бути корисний дослідникам, які займаються питаннями довіри і бізнес-моделей в медіа.

Подробиці: https://bit.ly/371KNoK

Дедлайн: 14 лютого, 2020 року.

 

  1. Премія ЮНЕСКО за внесок у справу свободи преси

Географія: весь світ

Всесвітня премія ЮНЕСКО/Гильєрмо Кано 2020 за внесок у справу свободи преси присуджується за сприяння або значний внесок у захист свободи преси в усьому світі, особливо якщо така діяльність пов'язана з ризиком або репресіями.

Міжнародні та регіональні професійні та неурядові організації, що займаються питаннями, пов'язаними з журналістикою і свободою преси, можуть висунути до трьох кандидатур на премію розміром в 25 000 доларів США. Володар премії буде названий на спеціальній церемонії, яка пройде 23 квітня, у Всесвітній день свободи преси, в Гаазі, Нідерланди.

Приймаються заявки англійською і французькою мовами, що включають коротку біографію номінанта.

Подробиці: https://bit.ly/2ShT5mY

Дедлайн: 15 лютого 2020 року.

 

  1. Прийом заявок на премію Найтов в журналістиці

Географія: Центральна і Східна Європа, Близький Схід

Міжнародний центр для журналістів (ICFJ) шукає номінантів на отримання міжнародної премії Knight International Journalism Award - 2020. На цю нагороду можуть бути номіновані журналісти-новатори з усього світу.

Номінувати можна журналістів, редакторів, програмістів, які співпрацюють зі ЗМІ, а також менеджерів ЗМІ, громадянських журналістів або блогерів, які, незважаючи на складну ситуацію, створюють новаторські роботи або запроваджують новації, що роблять значний вплив на життя людей в країнах, що розвиваються.

Нагорода відображає місію стипендіальної програми ICFJ – Knight International Journalism, яка здійснюється за підтримки Фонду Найтов https://www.knightfoundation.org/about/ і Фонду Білла та Мелінди Гейтс https://www.gatesfoundation.org/. Стипендії призначені для просування інновацій в засобах масової інформації по всьому світу.

Лауреати будуть нагороджені на церемонії вручення призів, організованої ICFJ, яка пройде у Вашингтоні, округ Колумбія, 12 листопада 2020 року. Кожен переможець отримає грошовий приз розміром у 10 000 доларів США і спеціальний пам'ятний подарунок.

Подробиці: https://bit.ly/382x0zk

Дедлайн: 21 лютого 2020 року.

 

  1. Премія фотожурналісткам за хоробрість

Географія: весь світ

Міжнародний фонд жінок, які працюють в ЗМІ (IWMF), оголошує про початок відбору кандидатур на вручення премії Ані Нідрінгхаус за хоробрість в фотожурналістиці. Премія заснована на честь жінки-фотографа Ані Нідрінгхаус, убитої в Афганістані в квітні 2014 року.

Нагорода вручається фотожурналістці, яка демонструє в своїй роботі силу характеру, хоробрість і наполегливість. І котра виявляє властиві Нідрінгхаус мужність і самовідданість в небезпечних ситуаціях http://www.youtube.com/watch?v=bbJQv8cUEas.

Для участі в конкурсі потрібно відправити 12 фотографій, які найкращим чином демонструють область і стиль роботи кандидата. Матеріали приймаються англійською мовою.

Переможниця конкурсу отримає грошовий приз розміром в 20 000 доларів США, а її роботи будуть виставлені в резиденції посла Німеччини в Вашингтоні.

Подробиці: https://bit.ly/2S0AtZW

Дедлайн: 23 лютого 2020 року.

 

  1. Стипендії для наукових журналістів, які висвітлюють теми екології - на відвідування семінару в Массачусетсі, США

Географія: весь світ

Програма для наукових журналістів Logan Science Journalism Program в Лабораторії морської біології Чиказького університету організовує два інтенсивних семінари для журналістів, які бажають ближче познайомитися з основами проведення біомедичних і екологічних досліджень в Вудс-Холі, штат Массачусетс, США.

Журналісти, які спеціалізуються на висвітленні науки і екології, та мають щонайменше три роки досвіду роботи, можуть подати заявки на цю стипендію. Програма буде проходити з 26 травня по 5 червня. На курс, присвячений біомедичним дослідженням, запрошуються науковці та медичні журналісти, а на курс з екології - журналісти, які висвітлюють саме питання екології.

Стипендія покриває плату за навчання, проживання, харчування та витрати на поїздку.

Подробиці: https://bit.ly/2SnMEPp

Дедлайн: 24 лютого 2020 року.

 

  1. Конкурс грантів: Місцеві вибори - 2020

Географія: Україна

«Медійна програма в Україні» (або «МПУ»), що виконується міжнародною організацією Internews за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) оголошує конкурс для медіа та громадських організацій.

Цілі та пріоритети конкурсу:

  • підтримка та сприяння вільним і прозорим виборам;
  • краще висвітлення виборчих процесів з метою посилення громадського обговорення важливих суспільно-політичних питань за допомогою медіа;
  • підтримка незалежності ЗМІ, збільшення обсягів виробництва високоякісних, збалансованих новин;
  • боротьба з дезінформацією через спростування брехні, а також шляхом підтримки професійних об'єднань журналістів або шляхом створення інструментів для критичного мислення для допомоги виборцям у формуванні усвідомленого вибору.

Грант до 30 000 доларів США.

Подробиці: https://bit.ly/2Slicp6

Дедлайн: 24 лютого 2020 року.

 

  1. Тренінги з культури законності

Географія – Україна

Центр культурного менеджменту (Львів) оголошує конкурс серед журналістів національних та регіональних медіа на участь в дводенних тренінгах з культурі законності.

Тренінги проводяться в рамках проекту «Зміцнення культури законності», що фінансується Посольством Королівства Нідерландів в Україні. Час і місце проведення тренінгів: 2-3 квітня 2020 (Харків), 2-3 липня 2020 (Київ).

Програма тренінгів передбачає:

• Представлення концепції культури правосвідомості / законності і ролі медіа в їх формуванні.

• Представлення концепції конструктивної журналістики.

• Представлення українського і міжнародного досвіду з побудови правосвідомості суспільства. Аналіз ролі та ефективності низових ініціатив / програм.

• Спільна з учасниками тренінгів розробка можливих дій і програм.

До участі в тренінгах запрошуються програмні директори і журналісти національних та регіональних ЗМІ з усіх областей України. Особливо заохочуються до участі працівники медіа зі Львова, Харкова, Києва. Організатори тренінгів забезпечать учасників проживанням та харчуванням, а також компенсують витрати на проїзд.

Подробиці: https://bit.ly/39egtsx

Дедлайн: 28 лютого 2020 року.

 

  1. Навчання за магістерською програмою в області глобальної бізнес-журналістики.

Географія: весь світ

Школа журналістики та комунікацій Університету Цінхуа пропонує навчання за магістерською програмою в області глобальної бізнес-журналістики. Мета програми - навчати журналістів нового покоління, які допоможуть громадськості розбиратися в складних питаннях глобальної економіки.

Розрахована на два року програма, організована спільно Університетом Цінхуа, Міжнародним центром для журналістів і Bloomberg News, викладається англійською мовою. Приблизно половина студентів, що беруть участь в програмі - жителі Китаю, другу половину складають міжнародні студенти. На навчання надається обмежена кількість стипендій. Претендентам, зацікавленим в отриманні стипендій, радять подавати заявки якомога швидше.

Подробиці: https://bit.ly/3beWVpN

Дедлайн: 1 березня 2020 року.

 

  1. Гранти для незалежних ЗМІ від NED

Географія - весь світ

Національний фонд на підтримку демократії (NED) приймає від неурядових організацій, включаючи незалежні засоби масової інформації по всьому світу, заявки на гранти на підтримку проектів, які мають на меті зміцнення демократії та демократичних інститутів.

NED приймає заявки від організацій, що працюють у різних країнах, включаючи недавно встановлені демократії, країни з напівавторитарним режимом, суспільства жорстокого придушення і країни, що переходять до демократії.

Суми грантів варіюються в залежності від масштабу і сфери дії проектів. Середній грант розраховано на 12 місяців і становить близько 50 000 доларів США.

NED зацікавлений в пропозиціях від громадських організацій, спрямованих на сприяння і захист прав людини і верховенства закону, підтримку свободи інформації та незалежних ЗМІ, а також сприяння підзвітності та прозорості.

Подробиці:  https://bit.ly/2OszhfJ

Дедлайн: 27 березня 2020 року.

 

  1. Міжнародний фотоконкурс за темою «Гірські види спорту»

Географія - весь світ

Для участі в конкурсі, який організовує CVCEPhoto, приймаються фотографії, присвячені гірським видам спорту: альпінізм, катання на лижах, і інші.

Приймаються роботи, зроблені на цифрові фотокамери, формат робіт – JPEG.

Роботи повинні бути не менше 1,600 пікселів в ширину для горизонтальних фотографій, та не менше 1,200 пікселів в ширину для вертикальних фотографій.

Розмір файлу - не більше 2 МВ.

Перше місце - 1400 €, друге місце - 700 €, третє місце - 300 €, також спеціальний приз - 700 €.

Подробиці: https://bit.ly/2UyiRWG

Дедлайн: 31 березня 2020 року.

 

  1. Гранти на виконання журналістських проєктів

Географія - Центральна, Східна та Південно-Східна Європа

Reporting Democracy пропонує гранти для роботи з підготовки статей або розслідувань, присвячених темам, що впливають на демократію в країнах Балтики та країн Вишеградської четвірки (Чехія, Угорщина, Польща, Словаччина). Пропонується два види грантів:

• гранти на журналістські проекти, включаючи лонгріди, розслідування або аналітичні статті (обсяг готового тексту близько 1 500 слів);

• гранти для окремих журналістів або команд на транскордонні проекти, включаючи глибокі статті та розслідування (обсяг готового тексту близько 2 500 слів).

Заявки на постійній основі приймаються англійською мовою. Обсяг фінансування залежить від проекту.

Подробиці: https://bit.ly/382xsh0

 




Коментарі

Додати коментар